Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Pert nyertek a mártélyi polgárőrök

A vásárhelyi önkormányzatnak ki kell fizetnie a mártélyi polgárőrök elmaradt juttatását: 300 ezer forintot, és kamatot – döntött a megyei bíróság, jogerősen. A város még nem kapta meg a határozatot, de úgy járnak el, ahogy az ítélet szól.
Az üdülőterületen kívül járőröznek a lovas polgárőrök. Fotó: Tésik Attila
Az ötödik tárgyalásán van túl a mártélyi Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület. A szervezet az év elején azért perelte be a vásárhelyi önkormányzatot, mert a város vezetése még tavaly októberben egyoldalúan bontotta fel a velük kötött szerződést, amely az üdülőterület őrzésére vonatkozott, s nem fizette ki azt a pénzt, amiben megállapodtak. A Csongrád Megyei Bíróság most helybenhagyta az első fokú ítéletet, miszerint Vásárhelynek rendeznie kell tartozását. A most született ítélet jogerős.

A mártélyi egyesület elnökétől, Rózsa Jánostól megtudtuk, a vásárhelyiek és a mártélyiak még 2003-ban olyan szerződést kötöttek, mely szerint a polgárőrök rendszeresen járőröznek a városhoz tartozó üdülőterületen, biztosítják az itt rendezendő vásárhelyi programokat. A város különböző összegekkel támogatta az egyesületet. Ez tavaly 300 ezer forint volt, amit mind a mai napig nem utaltak át. Az önkormányzat arra hivatkozva mondta fel a szerződést, hogy a polgárőröknek tavaly nem kellett semmi munkát végezniük a holtágban, és idén januártól pedig a város maga oldja meg a terület biztosítását.

Az egyesület nem hagyta annyiban a dolgot, s bíróságról bíróságra járt. Végül a megyén kötött ki az ügy, ahol a fent említett végleges ítélet született.

A vásárhelyi önkormányzat jogi csoportjától azt a tájékoztatást kapta szerkesztőségünk, hogy még nem jutott el hozzájuk az ítélet, ezért érdemben nem tudnak nyilatkozni. Annyit azonban elárultak, mivel az ítélet jogerős és fellebbezésnek helye nincs, a leírtak szerint járnak el, vagyis kifizetik a tartozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembenézni a múlttal

Az Emlékpontban egy város néz szembe a múltjával, és ez azért fontos dolog, mert ugyanezt az ország… Tovább olvasom