Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > Petra néni mindenben segít nekünk!

Petra néni mindenben segít nekünk!

Hódmezővásárhely - Hetente két nap minden órán "tanítványai" mellé ül az iskolapadba Béleczki Petra. A vásárhelyi Varga Tamás iskola 23 éves mentora tanulmányaikban is segíti a diákokat.

Török Anita - Délvilág napilap - 2010.10.15. 09:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
– Petra néni mindenben segít nekünk! Azonnal elmagyarázza a szöveges feladatot vagy a szőlő részeit – hadarták egymás szavába vágva a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanulói, Németh Dzsenifer és Rácz Anita. Petra néni, azaz Béleczki Petra mindössze 23 éves. Hárman egymásba karolva csacsogtak – azt gondolhatnánk róluk: barátnők. Ennél azonban komolyabb dologról van szó, Petra a két lány mentora, azaz a tanulmányaikban segít nekik.

Hetente két nap – kedden és pénteken – minden órán az iskolapadban ül mellettük az angol–matematika szakos tanárnak készülő szegedi egyetemista. Szó szerint együtt tanul az ötödikes lányokkal és két osztálytársukkal.

Dzsenifer, Petra és Anita együtt tanul. Fotó: Karnok Csaba
Dzsenifer, Petra és Anita együtt tanul.
Fotó: Karnok Csaba

– Amióta Petra néni segít, javultak a jegyeink. Főleg a matekkal és a környezettel küszködünk – magyarázta továbbra is lelkesen a két diák. Arra a kérdésre, hogy a fiúkat is kitárgyalják-e, cinkosan összenéztek. Az iskolán kívüli közös programokról szívesebben meséltek. Jártak például a szegedi füvészkertben. A kirándulást a diákok csak úgy kommentálták: „olyan jó volt, mint egy valóra vált álom". Voltak a megasztáros Gáspár Laci koncertjén. Miután Petrát is szóhoz engedték jutni, megtudtuk, mit jelent számára a mentori munka.

– Az egyetem alatt nincs lehetőség arra, hogy diákokkal foglalkozzak. A mentorsággal viszont már most a valós iskolai életbe kóstolhatok be, igazi problémákkal szembesülök, valódi nehézségekre kell megoldást találnom – árulta el Petra, aki egyébként két éve önkéntesként dolgozik a Bátor Táborban is. Elmesélte, hogy tavaly szeptemberben, amikor elkezdte a munkát, már a második napon azzal fogadta az egyik kis tanítványa: „De jó, hogy jött, Petra néni!"

3 iskolában 13 mentor

Az idei tanévben a Szent István, a Klauzál Gábor és a Varga Tamás Általános Iskolában összesen 13 mentor segíti a halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását és beilleszkedését. A program harmadik éve működik a városban.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 7. babakocsis 2010.10.23. 19:49

Nem, Maci, nem felzárkóztatás, hanem kedvcsinálás lett. Amit otthon nem lát a gyerek. Nincs semmi élmény az otthoni létben. Csak a sivár hétköznapok!

Moderálásra küldöm 6. maci21 2010.10.17. 18:58

Igen lettek nagyobb osztály létszámok, kevesebb türelmes(ami érthető is) pedagógus.Integráció olyanoknak (is) akik nem akarnak integrálódni.Lett felzárkóztatás,tehetség gondozás meg nincs.

Moderálásra küldöm 5. babakocsis 2010.10.16. 21:53

Megoldás lenne, ha kisebbek lennének az osztálylétszámok. De nem lesznek. Ezt senki sem meri témaként felhozni se ott fönt, se itt lent. Gazdaságosságot várnak el mindenkitől, az pedig egyet jelent a nagyobb osztálylétszámokkal.

Minden gyereknek álma, hogy csak vele foglalkozzanak az órán. A rászorulóknak pedig lehetőség. Kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy fogják kihasználni. És ha nem lesz majd mentoruk, akkor az addigi munka vajon feleslegessé fog válni, vagy tudnak maguktól is tanulni???

Moderálásra küldöm 4. babakocsis 2010.10.16. 21:27

Ne gondoljátok, hogy ellenzem a szépségápolást. Csak a csapból is ez folyik, és némelyeknek ez a legfontosabb. Nem pedig a szeretet, az ELFOGADÁS! és az egymással eltöltött idő.
Otthon nem tanulnak, egyre több időt töltenek a gépek előtt.
Vegyünk mondjuk napi két órát. Ezt a két órát a diákok a tanulásra is fordíthatnák. Jobb lenne az eredményük.

Moderálásra küldöm 3. babakocsis 2010.10.16. 21:16

maci21!
Ugyanmár.
A két lánynak is fontosabb az otthoni cicomázás, mint a tanulás.

De erről nem szól a fáma.

Moderálásra küldöm 2. Filctoll 2010.10.16. 07:09

Minden elismerésem a mentoroknak, nem kis feladatra vállalkoztak!

Moderálásra küldöm 1. maci21 2010.10.15. 21:43

Csak azt szeretném tudni,hogy a tehetséges diákokra is jut-e idő és persze pedagógus?Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...