Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Petrezselymet árul a volt virágüzlet Vásárhelyen

A vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatti önkormányzati üzlethelyiség most sem kellett senkinek. A város már hónapok óta hiába kínálja a 44 négyzetméteres boltot, hiába pályáztatja. Utoljára vágott és cserepes virágokat árultak itt.
A vásárhelyi önkormányzat havi 36 ezer forint (plusz áfa) bérleti díjért, valamint rezsiköltség megfizetése mellett ki szerette volna adni a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatti üzlethelyiségét. Megpályáztatta a 44 négyzetméter alapterületű boltot, a felhívás szerint keddig kellett beadni az igényeket, de nem jelentkezett senki.

Az önkormányzatnál bizakodtak, mert több pályázó esetére versenytárgyalást is kiírtak csütörtökre. Ehhez 20 ezer forintos bánatpénz befizetése is szükséges, melyet a nyertesnél beszámítottak volna a bérleti díjba.

Utoljára virágbolt működött itt, de hónapokkal ezelőtt a bérlő elköltözött. Az üzlet maga jó helyen van, hiszen a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Kálvin tér sarka forgalmas. Ennek ellenére nem sikerült kiadni. Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint ennek az lehet az oka, hogy a városban folyamatosan csökken a vállalkozó kedv. A szigorítások miatt egyre több kisvállalkozó dönt úgy, visszaadja engedélyét. Szerencsére a fent említett üzlethez hasonlóan más, parlagon heverő önkormányzati bolthelyiség nincs Vásárhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítják a mindszenti Tisza Művelődési Házat

Közel nyolcmillió forintért alakítják át a mindszenti Tisza Művelődés Házat, hogy augusztusban az… Tovább olvasom