Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Plakátmentes kampány Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Csöndes kampány folyik jelenleg Vásárhelyen. Nincs mindent elborító plakáterdő, nincsenek kihelyezett választási jelmondatok, mint négy évvel ezelőtt. Eddig csak a Fidesz hozott a városba országosan is ismert politikusokat, s mozgatta meg nagy számban szimpatizánsait.
Négy éve országgyűlésiképviselő-jelöltek arca borította a falakat Vásárhelyen, most azonban egyet sem látni. Nincsenek hirdetőtáblákat, villanyoszlopokat, házfalakat elborító plakátok. Országosan ismert politikusokat eddig csak a Fidesz–KDNP választási szövetség hozott a városba, amelynek választási fórumain minden alkalommal százak vettek részt. Lázár János jelöltségét eddig olyan ismert politikusok támogatták személyes jelenlétükkel, mint Kubatov Gábor pártigazgató, Navracsics Tibor frakcióvezető, Szijjártó Péter a Fidesz elnöki stábjának vezetője, illetve Kiss-Rigó László megyés püspök. Ma Semjén Zsolt, a KDNP elnöke ajánlja majd a mindszentiek figyelmébe Lázár Jánost.

A választókkal való személyes találkozást és az utcai fórumokat tartja fontosnak Csengeri István, az MSZP képviselőjelöltje. Ő az egyetlen, akinek az arcképe, ha rövid ideig is, látható volt néhány, a városban elhelyezett óriásplakáton. Most hiába keresnénk, ugyanonnan Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje tekint le a járókelőkre.

Fotó: Schmidt Andrea
Csengeri "átadta a helyét" Mesterházynak.
Fotó: Schmidt Andrea

– Azért nem rendeztünk épületekben választási fórumot, mert azt tapasztaltuk, hogy az emberek megcsömörlöttek a politikától, oda nem jönnének el. Inkább házról házra haladva gyűjtöttük az ajánlószelvényeket – mondta Csengeri. Hozzátette: hamarosan országosan ismert szocialista politikussal tart majd nagygyűlést, de hogy kivel, azt még nem árulta el.

Már tartott néhány választási fórumot Kristó Gabriella, a Jobbik jelöltje, akit szombaton nagygyűlésen ajánl majd a választók figyelmébe Szegedi Csanád, a párt alelnöke. Ő az első ismert név a kampánya során.

Sem óriásplakátot, sem kisebb utcai plakát kiragasztását nem tervezi Takács Róbert. Hozzátette: nincs is erre fedezete. Az SZDSZ–MDF képviselőjelöltjének eddig csak szórólapjai jelentek meg. – A kampány második szakaszában is inkább csak internetes felületeken jelennek majd meg hirdetéseim, azt tapasztaltam ugyanis, hogy az emberek számára kiüresedtek a személyes találkozást jelentő fórumok – indokolta Takács Róbert.

Sokba kerülne, így nem fog országosan ismert személyiséget hívni maga mellé Török László, a Lehet Más a Politika jelöltje sem. Elmondta: már a szórólapok elkészítése kiürítette a kampányra szánt keretet.

Hárman hivatalosan is jelöltek

Az Országos Választási Iroda adatai szerint a 6-os számú, vásárhelyi választókörzetből eddig három jelölt gyűjtötte össze, s adta le a szükséges ajánlószelvényeket. Így az áprilisi országgyűlési választásokon már biztosan indulhat Csengeri István (MSZP), Kristó Gabriella (Jobbik) és Lázár János (Fidesz–KDNP).

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Filctoll 2010. március 08. 21:55
  „Én2 - Van hír az eseményről, igaz fizetett hirdetésben! Az számomra rejtély hogy ki adhatta fel a hirdetést, mert nem irták oda!
  Ha nem a JOBBIK a hirdető akkor szánalmas.
  Ha meg a JOBBIK a hirdető akkor is szánalmas a DÉLMAGYAR részéről hogy minden MSZP és FIDESZ eseményről egyből fotókkal megspékelve beszámolnak, erről meg nem!

  13-án Székkutason (művház) Novák Előd - Kristó Gabriella JOBBIK lakossági fórum!
  20-án Szentesen Morvai Krisztina JOBBIK lakossági fórum !

  Nyugi erről ebben az újságban sose fogsz olvasni, max (X) hírdetésként!

  Ez sajnos a magyar "független" média !”
 • 30. Én2 2010. március 08. 09:07
  „Semmi hír a délvilágban a hobbik gyűlésről. Miért”
 • 29. ellenálló 2010. március 07. 20:28
  „27. hozzászólás Én2!

  Börtöncellában is lehet azt a bizonyos noteszt írogatni, valamint a lopott vagyon hiányában akár -szűkösebb időkre tartogatva- memoárként is ki lehet adni. Feltéve, ha lesz rá vevő. :-)”
 • 28. Filctoll 2010. március 07. 19:35
  „ellenálló - Én köszönöm hogy mehettem! Visszafogott, rendes, egyenes és nem mocskolódó volt ez az esemény.
  20-án ismét.”
 • 27. Én2 2010. március 07. 16:29
  „Minden fejet átnéznek, hogy ki volt ott és belekerül a fekete noteszba.Bizony ám.!”
 • 26. little_john 2010. március 07. 16:10
  „Mindenki megnyugodhat, ha volt jelen vásárhelyi közalkalmazott, köztisztviselő - és nem kiküldetésben - arról már megvan a feljegyzés. Számukra ajánlott irodalom a profession.hu.”
 • 25. ellenálló 2010. március 07. 15:31
  „Köszönjük mindenkinek aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt!”
 • 24. Filctoll 2010. március 07. 06:20
  „little_john - "Köztisztviselőt, közalkalmazottat nem fogsz látni..." Háááát, nem is tudom! Mintha láttam volna!
  "És lesz majd sok fénykép is" - Igen igazad volt! Volt fénykép bőven! És tényleg a közönségről! Volt egy fószer aki jobb oldalról -elölről- pár fokos szögben haladva csinálta a képeket 6-7-et azután átment a bal oldalra és ugyanezt megismételte. Nem tudom ki lehetett de váljon egészségére ! Felvehette volna videóra is. Mindenesetre teltházas volt a rendezvény! Nem tudom hány ezren lehettünk de sokan voltunk.
  ősmagyar - "Kulturális előadás is lesz" Igen igazad volt, volt kultúrális előadás is. Érdekes volt meghallgatni.

  Március 20-án Morvai Krisztina előadására is elmegyek.”
 • 23. Beth 2010. március 06. 21:25
  „Na, dédi8 ezért útálom azokat az embereket, akik: ha a másik a másik oldalon megy, átüvöltenek, ha velük szembejön akkor meg leköpik.
  Pfuj! Miért nem lehet perlekedés-lehurrogás nélkül elmondani valakinek a kampánybeszédét?
  Mi a fenyőért gyerekeskeditek el az egészet???
  Én úgy gondolom, hogy felnőtt módjára kellene elintézni az egészet. Miért csináltok ingyencirkuszt?”
 • 22. dédi8 2010. március 06. 13:32
  „12-én pénteken reggel 9 órakor Makón lesz az mszp miniszterelnöke Bajnai Gordon. Kérek mindenkit, hogy minél többen gyüljünk össze a Marczibányi téren és "köszönjük" meg ennek az embernek és politikai letéteményesének Buzás Péternek az elmúlt 8 évet.
  A múltkor Gyurcsány Ferenc is itt volt, arról lekéstünk, mert ezek az emberek már csak titokban jönnek hozzánk, most van idő felkészülni. Mutassuk meg, hogy a vidéki emberek nem szeretik, ha nem mondhatják el a véleményüket.
  Készüljetek, mert lehet, hogy cselezni fog ez a drága, gyáva ember és nem a meghirdetett helyszínen fog megjelenni.
  Remélem minél többen leszünk...”
 • 21. Én2 2010. március 06. 07:57
  „Mesterházy is egy fiatalember, jóképű, kedves mint a mi őm-rünk. Miért kell utálni.”
 • 20. Nostradamus 2010. március 06. 07:19
  „Mennek és fényképezik a közönséget...undorító. És azt hiszik, ez szavazatot hoz? Inkább visz...”
 • 19. Mick 2010. március 06. 07:01
  „A Belváros és Hódtó villanyoszlopain felváltva vannak kiplakátolva a Jobbik és Kristó G. plakátjai. (Lehet máshol is.) Ez mi, ha nem plakáterdő?”
 • 18. ősmagyar 2010. március 05. 23:54
  „15.
  De 1-et biztos!
  Lázár beépített se..nyalóját!”
 • 17. ősmagyar 2010. március 05. 23:52
  „Kulturális előadás is lesz a Csanád előadásán!”
 • 16. abai 2010. március 05. 21:10
  „Én olvastam a nyomtatott Délmagyarbana jobbikos hírt. Sőt ebben a fenti cikkben is banna van a szombati nagygyűlés Kristóval és Csanádival.”
 • 15. little_john 2010. március 05. 20:54
  „Filctoll!
  Nyugodj meg, ott lesz a média szombaton. És lesz majd sok fénykép is - na nem Kristó Gabrielláról, hanem a megjelenő vásárhelyiekről. Köztisztviselőt, közalkalmazottat nem fogsz látni...”
 • 14. Filctoll 2010. március 05. 19:31
  „A végéhez egy kis kiegészités: Nem tartom helyesnek hogy Semlyénéket az ujság oldalakon keresztül cikkezi, mikor jön, hova, miért, a JOBBIK vásárhelyi eseményéről meg egy betű se.
  Szombat 19 óra Hódtói Sportcsarnokban Szegedi Csanád. Legalább ennyit leirhatott volna a Délmagyar !”
 • 13. Filctoll 2010. március 05. 19:26
  „Plakát az valóban kevesebb van, de a postaláda tömve a kampányanyagokkal.Érdekes hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom visszafogottan kampányol. Láttam pár plakátjukat felragasztva. Az MSZP-nek Vásárhelyen sose volt esélye szerintem is felesleges pénzkidobás az óriásplakát. A városban a FIDESZ és csapata és a JOBBIK-nak van esélye. Meg kell hogy jegyezzem a JOBBIK tartogathat meglepetéseket!
  4 éve O. Viktor sirta el magát amikor nem teljesült be az álma, ilyen ismét előfordulhat ám bárhol, bármikor!
  Magam részéről szívesebben olvasnék egy vezércikkes interjút Kristó Gabriellával vagy Nagy György Annával.
  Elfelejtett a Délmagyar beszámolni a szombat esti nagygyűlésről a Hódtói Sportcsarnokban ahol Szegedi Csanád lesz a vendég.
  Kíváncsian várom a beszámolót az eseményről! Remélem a Délmagyar pártatlan!

  Szebb jövőt!”
 • 12. igaz1017 2010. március 05. 18:14
  „Hánynom kell mesterházy elvtárstól,utáljuk az utak mentén az ábrázatát nézni.Kár volt pénzt pazarolni ezekre a plakátokra.Egyáltalán felesleges volt az mszp-nek egy fillért is kampányra költeni.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SBO és körforgalom: indulnak az építkezések

Hódmezővásárhely - Áprilisban elkezdődik a sürgősségi betegellátó osztály kialakítása a vásárhelyi… Tovább olvasom