Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Platánfa emelte meg a sírt

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi katolikus temetőben egy 1988-ban ültetett és azóta terebélyessé vált platán megemelte az egyik sírt. Németh László plébános megígérte: rövidesen megoldják a problémát.
– Mikor édesapánkat temettük, 1988-ban, platánsort ültettek a sírok közé. De túl közel, és ahogy terebélyesedett, vastagodott az egyik fa, a gyökere megemelte szüleink sírhelyét: összetörtek a kővázák, és a neveket rögzítő rész már majdnem rádőlt a sírra. Lassan kifordítja az egészet a helyéből – panaszolta Földesi Gyuláné és Fiamné Hevesi Anna.

Ezt elmondták a temető gondnokának, illetve a plébánián is szóvá tették. A fát először mintegy félméteres magasságban kivágták, és azt ígérték, a rönköt megfúrják, és olyan oldatot öntenek bele, hogy a növény elpusztul – ez tavasszal hangzott el. Azóta a törzsön 1-1,5 méteres új hajtások nőttek, nemsokára ismét nagyobb fa lesz a platánból.

A neveket rögzítő rész már majdnem rádőlt a sírra. fotó: DM
A neveket rögzítő rész már majdnem rádőlt a sírra. fotó: DM

A panasszal megkerestük Németh László plébánost, aki azt mondta: nap mint nap találkozik hasonló problémával, ezt az esetet is jól ismeri, és azonnal intézkedik. Ígérte, rövidesen megoldódik az ügy, és megmenekül Hevesi János és Hevesi Jánosné sírboltja. Elmondta, már korábban levágták 10-12 centisre a tuskót, azóta is nyestek belőle egy „szeletet", és a hajtásokat is levágták róla. A folytatásban azt tehetik, hogy fóliával betakarják a csonkot, vagy – mint már említettük – megfúrják, és rohasztó oldatot öntenek bele.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 5 vásárhelyi gazdaságban mutatták ki a kéknyelvet

Csongrád megye 60 településéből 58 érintett a kéknyelv-vírus miatt, legutóbb Batida környékén ütötte fel a fejét a betegség. Tovább olvasom