Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Pofonnal fegyelmezte a rosszalkodó sportolókat a buszsofőr

Hódmezővásárhely - Két vásárhelyi fiút vágott pofon az a buszsofőr, aki vasárnap egy meccs után szállította haza a Vásárhelyi Kosársuli sportolóit. Az egyik gyerek szülei feljelentést tettek a járművezető ellen, aki azt mondta lapunknak: valószínűleg lett volna jobb megoldás is a fiúk fegyelmezésére.
Nagykőrösön kosaraztak vasárnap a Vásárhelyi Kosársuli sportolói, és bár a meccsen győztek, a hazaút mégis rosszul végződött. A srácok rosszalkodtak – úgy tudjuk, verekedtek –, ezt a buszsofőr nem tolerálta. Szeged és Vásárhely között, a Tisza-híd után megállt, és lekevert egy-egy pofont két kosarasnak.

– Kicsit késve értek haza, ami nem szokás. A leszálláskor a gyerekek azt beszélték, mekkora pofont kapott a két fiú – mondta az anyuka, aki ezt követően látta meg fiát, Krisztofert, aki sírva jött le a buszról. – Kérdeztem, mi történt, ki bántott. A sofőrre mutatott – folytatta a 11 éves kisfiú édesanyja, aki rögtön szólt a kocsiban várakozó férjének. Ő szintén felháborodott, majd vitatkozott a járművezetővel.

– Biztosan rosszak, elevenek a gyerekek, de nem gondoljuk, hogy a 21. században így kellett volna elintézni az ügyet. A leginkább az dühít, hogy egy idegen férfi ütötte meg a fiunkat, akinek nem ez a feladata, hanem az, hogy biztonságban szállítsa őket – mondta az apuka. A szülők elhatározták, hogy nem hagyják annyiban, és feljelentették a buszsofőrt. Azt szeretnék elérni, hogy olyan büntetést kapjon a sofőr, amin elgondolkozik.

Információink szerint a másik gyerek szülei nem kívánnak ügyet csinálni a történtekből.

A buszon utazó csapat edzőjét, Mócsai Milánt is megkerestük. Elmondta, az eljárás folyamatban van, nem kíván nyilatkozni a történtekről. Azt viszont hozzáfűzte, a gyerekekkel a következő edzésen megbeszélik az esetet, és szülői értekezletet is tart a héten.

– Nem szeretnék erről semmit sem mondani – közölte Gál Sándor buszsofőr, vállalkozó. – Feljelentettek, az eljárás már megindult, hivatalos helyen majd megteszem a vallomásomat. Nem tudom, valószínűleg lehetett volna más megoldás is, mint hogy lekeverek egy pofont a gyerekeknek. Annyit még megemlítenék: rendszeresen járok vidékre ezzel a korosztályos csapattal, és a srácoknál állandók voltak a magatartásbeli gondok.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük telefonon a Vásárhelyi Kosársuli SE elnökét, a felnőttegyüttes egyik edzőjét, Elek Andrást, aki annyit közölt, semmit sem tud az esetről, majd lerakta a telefont.

(Leadképünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsi nélkül vezette a lopott autót a betörő

Az autólopás mellett két korábbi betöréssel is meggyanúsították a 20 éves férfit. Tovább olvasom