Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Polgármesterek a vásárhelyi laktanyában

Laktanyában a Megyei polgármestereknek, jegyzőknek szerveztek védelmi felkészítő értekezletet tegnap a vásárhelyi laktanyában. Magas rangú katonák, rendőrök tartottak előadásokat.
Polgármesterek, jegyzők vették egy napra birtokba tegnap a vásárhelyi laktanyát. Az éves védelmi felkészítő értekezleten nemcsak a helyi, hanem az országos védelmi ügyekbe is bepillantást nyerhettek a résztvevők – tudtuk meg Magyar Annától, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnökétől.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, Lázár János kiemelte: a rend fogalma állt az értekezlet középpontjában, s a következő tíz évben a magyar társadalom legfontosabb kérdése is ez lesz.

Mikita János altábornagy, a honvéd vezérkar főnökhelyettese a magyar honvédség átalakításáról beszélt. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány az integrációt ismertette, mivel Schengennek köszönhetően az Unió külső határainak 15 százalékát a magyar rendőrség őrzi majd. Ezzel együtt 1500 kilométernyi magyar határszakaszon pedig megszűnik a határőrségi feladat.

Végül Patyi Sándor dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalának főigazgatója elmondta, minden védelmi dolog helyben keletkezik, aminek a megoldása is helyben dől el, ők központilag csak segítséget nyújtanak ebben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohányosok is örültek a tilalomnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tíz megkérdezett vásárhelyiből heten tisztában voltak azzal tegnap, hogy most már… Tovább olvasom