Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Politikai gyűlés lett Vásárhelyen a szülői értekezletből - Legkésőbb év végén bezár a stadion

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi stadion helyzetével kapcsolatos szülői értekezleten többek között az a javaslat hangzott el, hogy a szülők takarítsanak, illetve keressenek szponzorokat.
Szülői értekezletet hívott össze Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a focista gyerekek szüleinek. Veszélybe került a stadion sorsa, ahol 1000 gyermek sportol. Nincs pénz a működtetésére.

– A stadion megmentése érdekében mindenkinek áldozatot kell vállalnia. Idén a Működtető és Szolgáltató Zrt.-nek 50 millió forint támogatást és a számlákra további 45 milliót utaltunk. Remélem, ez az összeg elegendő lesz ahhoz, hogy a stadiont ne kelljen bezárni. Arra kérem önöket, nézzük meg, hogyan lehet hatékonyabban gazdálkodni – mondta a polgármester. A tao-pénzzel kapcsolatban kiemelte, Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, korábbi sporttanácsnok teljeskörűen elszámolt. Azt kérte a jelenlévőktől, keressék fel a vállalkozásokat, hogy ha lehetőségük van, utalják át a tao-pénzeket az arra jogosult egyesületeknek. Több vállalkozót ő is felhívott.

Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató (HMSZ) Zrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatója elmondta, éves szinten 250 millió forint veszteségük keletkezik. Ebből 52 milliót a stadion működtetése okoz. Mivel ez nem kötelező feladat, úgy döntöttek, itt húzzák a nadrágszíjat.
Márki-Zay Péter polgármester a szülői értekezleten. Fotó: Kovács Erika
Márki-Zay Péter polgármester a szülői értekezleten. Fotó: Kovács Erika
– Javasoltuk, hogy az önkormányzat vegye vissza ezt a részegységet a zrt.-től, és alakítsa át saját szája íze szerint. Erre nem kaptunk polgármester úrtól konkrét választ. Leültünk a futballklub vezetőivel is, hogy ők vegyék át üzemeltetésbe a stadiont. Nem zárkóztak el – tette hozzá.

Később, a szülők hozzászólása után Kovács Pál azt javasolta, hogy a szülők kalákában vállalják fel a stadion üzemeltetését, amivel 17 millió forintot tudnának megspórolni, így 13 milliót kellene összegyűjteni a működtetéshez.

Fekete Ferenc önkormányzati képviselő hozzászólásában kiemelte, sajnálja, hogy a polgármester csak októberben jutott el odáig, hogy kimondja, ő és Lázár János nem nyúlták le a tao-pénzeket. – Nem kellett volna turbulenciát csinálnia a tao-pénzek körül, akkor most nem itt tartanánk – mondta.

A rendezvényen nem csak a szülők vettek részt. Többen sérelmezték is, hogy politikai fórummá vált. A stadion szülői kérésre nem novemberben, hanem decemberben, esetleg januárban zár be.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője Facebook-oldalán azt írta, a polgármester a keddi egyeztetésen elzárkózott, hogy a pénteki közgyűlésen napirendre vegyék a stadion megmentését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset történt Hódmezővásárhely közelében

Súlyos baleset történt Hódmezővásárhely közelében
Egy személy súlyosan megsérült, amikor egy mopedautó ütközött össze mikrobusszal a 47-es főúton… Tovább olvasom