Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Polomik Heléna csapata a Mindentudás-döntőben

Már a legjobb tizenkettő között van az MTA és a Mindentudás Egyetemének diákvetélkedőjében az a csapat, melynek a mindszenti kötődésű, s eredetileg Szarajevóban született Polomik Heléna is a tagja. A 19 esztendős lány szerint a versenyben nem csupán a tudás, hanem a kreativitás és aktivitás is számít.
A Televény csapat (balról jobbra): Völgyes Flávia, Pulay Zsófia, Szabó Dániel és Polomik Heléna. Fotó: DV
József Attila egyik verse ihlette a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium négy diákját arra, hogy az MTA és a Mindentudás Egyeteme szervezte vetélkedőn a Televény nevet vegyék föl. A négy televényes között van a mindszenti kötődésű Polomik Heléna is. A lány Szarajevóban született, de amikor erről faggattuk, azt mondta: sok minden már nem köti Bosznia-Hercegovina fővárosához. Sok időt tölt viszont a mindszenti nagymamánál, főleg nyaranta.

– Április óta folyik a verseny. Már hét fordulón vagyunk túl, s a kezdeti 236 csapatos mezőnyből már csak tizenketten maradtunk – árulta el a 19 esztendős lány.

A csapatunk nagyon jól vette az eddigi akadályokat. A hatvan fős elődöntőből a televényesek, vagyis Heléna mellett Pulay Zsófia, Völgyes Flávia és Szabó Dániel érte el a legmagasabb pontszámot.
– A tévé Mindentudás Egyetemének eddigi előadásaiból állították össze a kérdéseket. Még mielőtt bárki is azt hinné, hogy okostojások vagyunk, téved, mert a tudás mellett nagyon fontos az aktivitás és a kreativitás is – szögezte le gyorsan a diáklány.

Helénáék már nagyon várják a november végi döntőt, amit a Duna Televízió közvetít. A szervezők semmit se bíztak a véletlenre, mert a továbbjutott csapatok tagjait felkészítették egy balatonkenesei médiatáborban a nagy összecsapásra.

A Balaton partján többek között filmet kellett forgatniuk. Legnagyobb meglepetésükre és örömükre mindenki megtarthatta a kapott kamerát.
A televényesek úgy döntöttek még a kezdetekben, hogy mindenki a kedvenc témáiban készül fel. Így biztos, hogy nagyobb sikerük lesz, mintha mindenki mindent bemagolna. Heléna matematikából, illetve a reál tárgyakból nagyon jó, ezért ezeket magára vállalta. A számításuk bejött, mert a döntőben vannak.

– Már nagyon várjuk a végső versenyt. Tudom, hogy a többi csapattól is lehet majd pontokat rabolni, de szerintem ezzel a lehetőséggel senki sem fog élni. Ugyanis az utóbbi pár hónapban úgy összekovácsolódtunk, mintha már esztendőkkel ezelőtt is ismertük volna egymást – tette hozzá végül Polomik Heléna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babaroham az első napon

A vásárhelyi művelődési központba lapunk babaszépségversenyének fotózására nagyon sokat elhozták… Tovább olvasom