Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Pónis Lacika jobban van, feleségét ápolja

Székkutas – Kicsit már jobban vagyok, a kék-zöld és lila foltok már elmúltak a jobb karomról, de még egy kávéscsésze felemelése is nagy erőfeszítésbe kerül, olykor segítség kell hozzá – mondta Mihály László (74), akit Székkutason csak „Pónis Lacikaként" ismernek.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Elárulta: javulásának nem tud maradéktalanul örülni, mert a felesége, Erzsike, akivel 30 éve kötötte össze életét, nagyon beteg, rendszeresen gondozásra, ápolásra szorul. Ő is csak a befogott lovakkal, pónikkal – mint legutóbb is említette – tud közlekedni.

Megírtuk: Székkutas díszpolgára, Mihály László tavaly október 7-én könnyebb sérülésekkel járó balesetet szenvedett a 47-es főúton, Kakasszék közelében, Orosházára menet felborult a lovas kocsija, egy kamion borította fel, az orosházi kórházban ápolták.

– Sok jóról nem számolhatok be, az ünnepek, a karácsony és a szilveszter duplán fájdalmasak, szomorúak voltak: a feleségem rosszul van, nagyon beteg, és emiatt magam is nagy fájdalmat, bánatot érzek – árulta el „Lacika", majd azzal folytatta: az ünnepek alatt teljesen magukra maradtak, nem nyitotta rájuk az ajtót senki – bár a lánya azért köszöntötte őket, hiszen egy portán lakik velük, és fenyőt is állítottak.

Pónis Lacika és felesége, Erzsike. Ló nélkül már nem boldogulnának. Fotó: Imre Péter
Pónis Lacika és felesége, Erzsike. Ló nélkül már nem boldogulnának. Fotó: Imre Péter

Pónis Lacika szamarakkal kezdte, akkor Szamaras Lacikának hívták, és azt skandálták a Tüzép-telepeken – ahová fáért, szénért ment –, hogy Csacsika Lacika. Manapság erre már kevesek emlékeznek a községben. Mihály László optimizmusát azonban bárki megirigyelheti, bár manapság már mindenhová, templomba, boltba, a legrövidebb útra is fogattal jár, gyalog nem bírná a strapát. – Az az elégedett és boldog ember, aki elfogadja, jó szívvel viseli a sorsát. A küzdelem, a megpróbáltatás is ennek része. Jómagam igyekszem így viszonyulni a történésekhez, a feleségem betegségéhez is – közölte Mihály László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Anya, meggyógyulok!˝

Erős fejfájás, hányás miatt fordult orvoshoz a vásárhelyi Forrai Hajnalka gyermekével, Ivettel. Kiderült, a kislánynak agydaganata van. Tovább olvasom