Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Pont kerülhet a szövetkezeti ügyre Mindszenten

Beperelik a külső üzletrész-tulajdonosok a felszámolás alatt lévő egykori mindszenti Agro Szövetkezetet, hogy végre a pénzükhöz jussanak. Ha a bíróság jogosnak találja igényüket, a felszámolóbiztos aláírja a külső üzletrész értékesítéséhez szükséges igazolásokat.
Pont kerülhet a több éve húzódó mindszenti külső üzletrészek kifizetésének ügyére. Öt esztendővel ezelőtt ugyanis a felszámolás alatt álló egykori Agro Szövetkezet megtagadta az értékesítéshez szükséges üzletrészek igazolását, arra hivatkozván, hogy a külső üzletrész-tulajdonosok nem szerepelnek a nyilvántartásukban. Később Lázár János országgyűlési képviselő büntetőeljárást kezdeményezett a szövetkezet ellen, s bár az ügyészség megállapította a hátrányt okozó hűtlen kezelést, az elévülési idő miatt az eljárást megszüntette.

Ezzel azonban még korántsem zárult le az ügy, hiszen Lázár Németh Imre akkori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez fordult, aki írásban közölte az országgyűlési képviselővel, hogy nem kötelezi semmi az államot a külső üzletrészek felvásárlására. Ennek ellenére a megyei földművelésügyi hivatalnál sikerült elérni, hogy foglalkozzanak az üggyel, ha a mindszenti igénylők megfelelnek a kritériumoknak, s ha a szövetkezetnél aláírják az értékesítéshez szükséges igazolásokat. A felszámolóbiztos pedig megígérte, ha a bíróság jogosnak ítéli az igényt, akkor megteszi ezt.

Az ügy fejleményeiről a napokban tájékoztatta Lázár János a közel harminc érintettet Mindszenten, s ígéretet tett arra, hogy segít a pert elindítani a szövetkezet ellen. Ennek költségét pedig magára vállalta. Siker esetén összesen 5-6 millió forinthoz jutnának a külső üzletrész-tulajdonosok.

Még az idén dönthet a bíróság az ügyben, tudtuk meg Kovács Páltól, a vásárhelyi polgármesteri hivatal jogászától, aki hozzátette: siker esetén még ebben az évben megkaphatják a pénzüket az érintettek.
Örülni fog, ha lezárul az ügy, jegyezte meg érdeklődésünkre az egyik külső üzletrész-tulajdonos, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. Mint mondta: nem túl jelentős összeget kapna, viszont véget érne az évek óta tartó huzavona, s megnyugodhatnának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés lett a görkorizás vége Vásárhelyen

Kilenc vásárhelyi görkorcsolyás gyerek ellen indult rendőrségi eljárás, miután az önkormányzat… Tovább olvasom