Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Privatizált ügyelet Vásárhelyen: februártól

Január helyett február elsejétől működik vállalkozásban az orvosi ügyelet Vásárhelyen. Az orvosok a következő hónaptól a mostaninál hosszabb ideig, délután fél 6-tól reggel fél 8-ig várják majd a betegeket.
A tervezett januári indulás helyett egy hónappal később, februártól működik majd vállalkozásban az orvosi ügyelet Vásárhelyen. Mint arról már beszámoltunk, a közbeszerzési eljárásra két pályázat érkezett, s közülük egy szegedi szakmai csoport nyerte el a megbízást. A sürgősségi ellátásban rutinos orvosokból álló csapat szolgáltatja majd az ügyeletet. A szerződést pedig januárban írják alá, tudtuk meg Grezsa Istvántól, a vásárhelyi közgyűlés egészségügyi bizottságának elnökétől.

A szegediek három évre kapnak megbízást. Az ügyelet finanszírozására a társadalombiztosító által adott összeg egészét, azaz évi közel 30 millió forintot az ellátást végző vállalkozás használhatja fel. Az ügyelet helye egyébként nem változik, továbbra is a központi rendelőintézetet kereshetik fel a páciensek. Az ideje viszont módosul, azaz meghosszabbodik. Eddig este 7-től reggel 7-ig várták a felnőtteket, februártól viszont már délután fél 6-tól lehet majd igénybe venni a szolgáltatást, mégpedig reggel fél 8-ig.

A szolgálat munkatársaival egyébként már tárgyaltak a vásárhelyi orvosok, szakdolgozók. Bár a szegediek a saját gárdájukkal is el tudnák látni az ügyeletet, azonban szeretnék, ha a helybeli doktorok a továbbiakban is kivennék a részüket a munkából, mondta Grezsa István. Az, hogy végül beszállnak-e az ügyeletbe a vásárhelyi orvosok, januárban dől el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János elütött egy kerékpárost

Egy bicikliző asszonnyal ütközött tegnap reggel a saját autóját vezető Lázár János, Vásárhely… Tovább olvasom