Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Pub lett a székkutasi pinceklubból

Székkutas - Angol mintára alapított nemdohányzó pubot egy Angliában élő székkutasi lokálpatrióta. Gulyás István ötlete bevált.
Nem tetszett kezdetben a vendégeknek, hogy az angol pubok mintájára működő székkutasi pinceklubban tilos a dohányzás. A közösségi szórakozóhelyet a faluból származó, jelenleg Angliában élő Gulyás István hozta létre, felhasználva a szigetországban szerzett tapasztalatait. Úgy véli, hogy a ma nagy sikerrel működő klub jó mintája lehetne a hazai kocsmáknak és szórakozóhelyeknek.

– Hétvégenként százan is járnak hozzánk, akkor is, ha éppen nincs ingyenes koncert – mesélte Gulyás István. Elárulta, hogy nemcsak a környékbeli zenekarok koncerteztek már náluk, de felléptek távolabbról érkezők is. A budapesti Mapez tagjai elképedtek azon, hogy bár csak 2500-an laknak Székkutason, mégis százfős közönség vett részt koncertjükön.

Nemdohányzó, mégis népszerű a pinceklub. Angol mintára hozták létre. Fotó: Tésik Attila
Nemdohányzó, mégis népszerű a pinceklub. Angol mintára hozták létre.
Fotó: Tésik Attila

– Lokálpatriótaként nagyon fontosnak tartom, hogy a helyi fiatalok ne menjenek máshová szórakozni, azt itthon is megtehetik. A pinceklubból ugyanis záróra után nyugodtan hazasétálhatnak, míg vidékről nem veszélytelen az éjszakai visszaút – utalt a diszkóbalesetekre Gulyás István. Elárulta, nemcsak kiváló kapcsolatban állnak a helyi focicsapattal és a Hódmezővásárhelyi FC-vel, de saját kispályás csapatuk is van.

Németh Jánosné klubvezetőtől, Gulyás István édesanyjától megtudtuk, bár a zömében fiatal vendégek eleinte zokon vették a dohányzási tilalmat, mostanában már ők szólnak rá arra, aki odabenn akar rágyújtani. A helybéliek pedig családostól is ellátogatnak hozzájuk, a szülők a kisebb gyerekeiket is magukkal viszik egy-egy rendezvényre.

Olvasóink írták

 • 10. gulyaspisti 2009. december 28. 14:52
  „Kedves Zsuzsa Asszony,
  Az esetet kivizsgáltam, több szemtanuval is beszéltem és annyi történt, hogy az egyik fiatalkorúnak az idősebb testvére vásárolt egy üveg sört, úgy hogy az italt odacsempészte az öccsének, de ezt természetesen nem közölte a pultnál. Ön ezt jelezte a személyzetnél, akik ez ügyben jogilag nem tehettek semmit. A hatályos jogszabályok értelmében nem áll a kiszolgáló személyzetnek módjában ellenőrízni, hogy hová kerül a kiadott ital. Egyedi esetről volt szó, a személyzet vétlen volt ez ügyben. Páinkát egyébként nem árulunk.
  Fiatalkorú és ittas vendégeket nem szolgálunk ki. Amennyiben ezt észleli kérem a vásárlók vagy a vendégkönyvbe ezt rögzítse, hogy érdemben is tudjunk az üggyel foglalkozni.”
 • 9. zsuzsa_asszony 2009. december 25. 19:39
  „NEM TUDOM MIÉRT KELL EZT ANNYIRA HANGSÚLYOZNI ,HOGY NEM DOHÁNYZÓ HELY ,DE ARRÓL ELFELEJTKEZNEK HOGY A FIATALKORÚ GYEREKEKET AKIK ALIG VANNAK 15 ÉVESEK SÖRREL, BORRAL,SZERINTEM MÉG PÁLINKÁVAL IS KISZOLGÁLJÁK!!!!!!!!! AZÉRT ÍROM MERT ÉN LÁTTAM SŐT SZÓLTAM IS ÉRTE A KISZOLGÁLÓ MEG CSAK NÉZETT MINT ROZI A MOZIBA!!!!!ERRE IS ODA KELLENE FIGYELNI HA MÁR ÚGY VÉDJÜK A FIATALOKAT . GULYÁS ÚR!! ERRŐL NEM ÍRNAK ?????????”
 • 8. pt1 2009. december 22. 09:59
  „Egy darabig majd működik a hely, aztán a tulaj kénytelen lesz dohányzóvá minősíteni a helyet, hogy meg tudjon élni...Ez maga a valóság, láttunk már hasonlót!
  Mielőtt még valaki minősítené eme hozzászólásomat, le kell szögeznem valamit: nem dohányzom és magam is úgy gondolom, hogy a dohányzó embereknek (helyeknek) nincs jövője.”
 • 7. abszurd 2009. december 21. 16:14
  „6. hozzászólás bababogár
  Pár év alatt rondán fog kinézni a tüdejük...”
 • 6. efje 2009. december 21. 02:32
  „Azok cigiznek a szabad levegőn. Ott szabad.”
 • 5. bababogár 2009. december 20. 18:30
  „És az olyan fiatalokkal mi van akik cigiznek??????”
 • 4. samsung10 2009. december 20. 09:28
  „Gratula”
 • 3. airwaves 2009. december 19. 11:10
  „Sok sikert Pisti!”
 • 2. efje 2009. december 19. 05:32
  „Követendő példa.”
 • 1. Filctoll 2009. december 18. 21:30
  „Ez megint egy reklámcikk ! Szép kis idill látvány a söröző ifjúság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiváldöntő, projektzáró

Hódmezővásárhely - A XXIV. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntője kezdődik pénteken délután 4… Tovább olvasom