Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Puskaporos lakossági fórum Vásárhelyen

Csöndesen kezdődött a tegnap esti lakossági fórum, majd puskaporossá vált. Többen ugyanis provokatív kérdéseket tettek fel a város első emberének.
Erdélyi Miklós Lázár János jutalma indokáról érdeklődött a fórumon. Fotó: Tésik Attila
Csöndesen indult, majd néha személyeskedővé vált az a lakossági fórum, melyet tegnap este tartottak a vásárhelyi Szabadság Olvasókörben. Havasi Katalin és Kalocsai Géza képviselők fórumán az útviszonyok miatt csak késve érkezett meg Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő, így Erdélyi Miklós ügyvéd először Csorba Mihály hozzászólása miatt kért szót. Az alpolgármester ugyanis kijelentette, hogy akinek a városétól eltérő a véleménye a 47-es építésével kapcsolatban, az Vásárhely ellensége. Erdélyi Miklós erre kijelentette, a város maga tehet arról, hogy az útépítés eltolódott, ugyanis nem tüntetni kellett volna, s azt sem tartotta helyénvalónak, hogy a közgyűlést vezető polgármester kommunistáz, és a kormányt szidja, ugyanakkor a kormánytól kér pénzt.

Az alpolgármestert barátom megszólítással illette, aki erre erőteljes hangon kikérte magának ezt a titulust. Mire Erdélyi azzal vágott vissza, hogy tudja, hogy Csorba az általa alkalmazott hangvételhez van szokva, de hallotta, hogy van, ahol ő is csendesen beszél.

A városi útépítésről

Sillye Béla a város újonnan épített útjainak állapotát tette szóvá, azzal, hogy azok kifogásolható minőségben készültek el. A város első embere elmondta: három független ellenőr is figyeli az útépítést, s ezek közül csak egy-két utcát vett át a város. A szerződés szerint a garanciális idő alatt az építő cégnek nem javítania kell a burkolatot, hanem újjáépíteni azt.

Az ügyvéd ezt követően azt tudakolta, vajon az önkormányzat felmutat-e önerőt a kormánynak a négysávosítás befejezése érdekében. Úgy vélte, inkább erre kellett volna költeni, nem az Emlékpontra. Azt tudakolta egyben, vajon mi alapján kapott jutalmat az év végén a polgármester akkor, amikor szerinte a város 10 milliárdos adósság alatt nyög, s a szállítói tartozása is 1,5 milliárd forint? Rárósi Imre, a pénzügyi-gazdasági bizottság elnöke elmondta, a bizottság csak az előterjesztést tette meg, s egyetlen módosító indítvány sem érkezett.

A közben megérkezett Lázár János később elmondta, megválasztása óta egyetlen esztendőben sem vette fel a jutalmát, minden alkalommal jótékonysági célra fordította, ahogy ezt az ideivel is tette. Bacsa Péter azt kérdezte a polgármestertől, milyen BMW terepjáróval ment vadászni Harrach Péterrel, s mikor vette azt a város. Lázár elmondta: sosem vadászott Harrach Péterrel, sőt Semlyén Zsolttal sem, akik Vásárhely környékén is űzik ezt a sportot. A BMW-t pedig a város Audiját szervizelő cég adta kölcsön, amíg az Audit javították. Szintén Bacsa kérdésére elmondta, a város támogatja a Bethlen gimnáziumot és a református egyházat is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban elkészül az Emlékpont

Várhatóan február végén fejeződik be Vásárhelyen az Emlékpontnak szánt épület felújítása, átépítése.… Tovább olvasom