Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Rablási kísérletért 8 év fegyház

A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon kiszabott kilenc és fél éves büntetést, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.
Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki Hódmezővásárhely főterén próbált meg kirabolni egy ékszerüzletet 2011-ben.

A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon kiszabott kilenc és fél éves büntetést, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.

A 34 esztendős érettségizett, szobafestő-mázoló és hegesztő szakképesítéssel rendelkező, alkalmi munkákból élő Rekiczki Gusztáv korábban többször - köztük folytatólagosan, részben társtettességben elkövezett rablásért - is volt büntetve. A vádlott 2011. január 31-én délelőtt ért Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren található ékszerüzlethez. Azzal a szándékkal ment be a boltba - ahol egyetlen eladónő dolgozott - , hogy ott nagy mennyiségű arany ékszert zsákmányol. Az üzletbe lépve azonnal elővett a ruhájából egy fekete, fémből készült, fegyvernek látszó tárgyat, majd a pult fölött átugrott. Megragadta az ott álló eladónő bal karját, a fegyvernek látszó tárgyat pedig az eladónő fejéhez szorította.
Az asszonynak már az üzletbe érkezéskor gyanús lett a vádlott, ezért igyekezett úgy helyezkedni, hogy a pult alatt lévő, néma riasztógomb kézre essen neki. Amikor a vádlott átlendült a pult fölött, az eladónő kétszer is megnyomta ezt a gombot, majd leguggolva megnyomta a riasztórendszerhez tartozó lábbal működtetett pánikgombot is, mire a vádlott, ezt látva, a pulton ismét átugrott, és sietve elhagyta a boltot. Ezt követően futni kezdett, és két, az eljárás során ismeretlenül maradt ember is elszaladt a férfi nyomában.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a cselekmény elkövetését.
A táblabíróság rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világháborús fegyvereket találtak a vásárhelyi Ótemplomban

A restaurátorok két rozsdás, vélhetően az első világháborúból származó forgótáras pisztoly találtak. Tovább olvasom