Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Rabosították a vásárhelyi képviselőt

Hódmezővásárhely - Választási csalás gyanúja miatt kihallgatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) vásárhelyi önkormányzati képviselőt. Ezt pénteken a közgyűlésen Havasi Katalin (Fidesz) képviselőtársa olvasta a fejére, Havránek pedig nem tagadott. ˝Gyanúsított vagyok, lefényképeztek, bekerültem a bűnügyi nyilvántartásba˝ – közölte.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Gyanúsított vagyok, lefényképeztek, vagyis rabosítottak, bekerültem a bűnügyi nyilvántartásba – közölte Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) a pénteki vásárhelyi közgyűlésen képviselőtársa, Havasi Katalin (Fidesz) kérdésére.

Az ügy a napokban robbant ki. A nyomozás a 4-es országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságának feljelentése alapján indult. Úgy tudjuk, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki június elején a volt országgyűlésiképviselő-jelöltet. A gyanú szerint legalább 8, őt ajánló választópolgár adatait egy másik jelölt rendelkezésére bocsátotta.

Információnk szerint azzal gyanúsítják, hogy az adatok átadásával egy fiatal jelöltet segített, a MIÉP-es Tóth Ernőt, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki. A jelölt nyilvántartásba vételét február 28-án határozatban utasította vissza a helyi választási bizottság, mert az átadott ajánlóíveken szereplő aláírások hitelességét kétségesnek találta.

Havránek Ferenc, a Zöld Baloldal városi képviselője a parlamenti voksoláson a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal színeiben indult.

Tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A helyi politika által generált koncepciós feljelentést emleget. A tegnapi közgyűlésen úgy fogalmazott: nincs bizonyíték, hogy ezt elkövette volna, „de lehet, már készül, gyártják valahol" – tette hozzá. Csodálkozott, Havasi Katalin miként férhetett hozzá ezekhez az információkhoz. Elmondta még a közgyűlésben, a nyolc aláírót is meghallgatta a rendőrség, szerinte mindannyian elismerték, hogy támogatták őt, az íven szereplő aláírásuk valódi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet fürdeni a tiszai strandon

Pénteken nyit a mindszenti tiszai strand, és augusztus 20-áig várja a vendégeket. Tovább olvasom