Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Rangsorolják a munkára jelentkezőket

Hódmezővásárhely - Megszavazták a vásárhelyi képviselők a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Nonprofit Kft.-hez jelentkezők nyílt pályáztatását. A Foglalkoztató Tanácsadó Testület az egészségkárosodás mértéke, szakképzettség, munkatapasztalat, jövedelemhelyzet szerint rangsorol és javasol.
Foglalkoztató Tanácsadó Testület – a vásárhelyi közgyűlés bizottságainak elnökei és a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője – vizsgálja a közeljövőben a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Nonprofit Kft.-hez jelentkezők által beadott pályázatokat. Megírtuk: korábban a közgyűlés arra kérte a kft. ügyvezetőjét, Magyar Józsefet, hogy az új munkavállalók felvétele minden esetben nyílt pályáztatáson történjen, dolgozza ki az eljárás rendjét az esélyegyenlőség érdekében. A képviselők a legutóbbi ülésen zöld utat adtak a kezdeményezésnek.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Hazánkban a 15–64 év közötti korosztály közel 14 százaléka valamilyen munkavégzést korlátozó betegséggel vagy fogyatékossággal él, azonban kevesebb mint negyedük dolgozik. Jelenleg a vásárhelyi szociá-
lis foglalkoztató „telt házzal" működik, 183 megváltozott munkaképességű számára tud munkát biztosítani 4, 5, illetve 7 órában. Naponta 2-3 új jelentkező akad. Magyar József megjegyezte: 30 jelentkező közül jó, ha 5-6 megfelel a jogszabályi előírásoknak, túlesett az országos komplex felülvizsgálaton. Azoknak például, akik nem rendelkeznek minimum 40 százalékos munkaképesség-csökkenéssel, esélyük sincs bejutni, hiszen ez az egyik feltétele a foglalkoztatásnak.

A nyílt pályáztatás szerint a jelölt kitölt egy pályázati adatlapot, amelyet továbbítanak a hamarosan megalakuló Foglalkoztatási Tanácsadó Testületnek. Ez rangsort állít fel a jelentkezők között az egészségkárosodás mértéke, szakképzettség, végzettség, korábbi munkatapasztalat, valamint jövedelemhelyzet szerint. A kialakított rangsort a testület javaslatként elküldi a kft. ügyvezetőjének. A benyújtott pályázatokat szükség szerint, de legalább negyedévente vizsgálják – első alkalommal július 31-éig.

A vásárhelyi foglalkoztatóban dolgozók többrétű feladatot látnak el. Autóillatosítókat, bőr használati tárgyakat, ágyneműt, lámpákat gyártanak, de itt készül a helyieknek a nemzetiszínű zászló és a vásárhelyi hímzés is. A számos jelentkező ellenére a kft.-nél is akadnak hiányszakmák, mint a varrónő és a hegesztő – tudtuk meg Magyar Józseftől.

Olvasóink írták

 • 10. Légiós 2013. július 27. 13:33
  „Inkább azt rangsorolják mennyi buta iskolázott ember dolgozik polg mest hivatalokba és minden más hivatalba 8 ált iskolával mert a komunizmusba ott maradt mert akkor legtöbb helyen hülye emberek kellettek volt 8 ált iskolával üzemvezető, bár makon most is van érettségivel üzemvezető egy jo nevü cégnél sajna ez van”
 • 9. CsengeleMSN 2013. július 04. 21:45
  „Az 1980-as években mindenki dolgozhatott, 2013-ban kiváltságosnak számít, az akinek huszonévesen egyáltalán van, valami munkája. Érdekes lett a világ azóta, nincs munkahelye a mai magyar huszonévesnek, kevesebb a pénze a mai fiataloknak, így a népesség is csökkenni fog, hiszen a semmire nem lehet gyerekeket szülni, és nagyobb lesz az ellentét is a generációk között, a pénzhiány miatt.”
 • 8. balihoho 2013. július 03. 15:57
  „Az Orbán kormány, Lázár Úr nem is olyan kicsi közben járására, azért nevezi ingyenélőknek a fogyatékkal, rokkantsággal, és gyógyíthatatlan, munkavégzést sokszor lehetetlené tevő, betegségben szenvedő társadalmi réteget, mert így jobban megtudta nyerni a társadalom egészséges részét, hogy az előbbieket, szociális jogaiban korlátozhassa, szociális ellátásból, kizárhassa. Sajnos. Ez is része, noha konkrétan ezt nem említik, ama bizonyos
  EP vitát kiváltó jelentésnek.”
 • 7. Qllancs 2013. július 03. 10:50
  „T. 5 . 1 grafika jól írja ! mert :

  1989 ...ben MINDENKINEK volt munkája !!! aki akart dolgozhatott. Én is ! csak 2éve nincs melóm ! állandó .Sajnos több családtagom, ismerősöm is így járt !Pedig fiatalok, diplomások, és még se találnak munkát.Most mind készül külföldre !Több mint 500 000 már kint él, vajon miért???
  ov is megkérdezték tegnap Brüsszelben ! Miért vándorolnak ki az emberek...az állítólagos nagy jólétből? Tündérországból ???

  Se egészséges--se megváltozott munkaképes embernek NINCS munkája !”
 • 6. mivan? 2013. július 03. 09:15
  „A helyzet az, hogy kormányunk hatalomra kerülésekor sok társadalmi réteget ingyenélő csalónak állított be. Visszavezetik őket a munka világába, ezt is mondták. NINI EZEK AZ EMBEREK dolgoznának! Már ide is pályázni kell??? Hol a munkahely akkor barátocskáim??”
 • 5. igazságkereső 2013. július 02. 17:03
  „#1. grafika88 2013..07.02. 10:28 Életkorod miatt talán nem is tudhatod, hogy az általad leírtak is így mentek szocialista-paternalista rendszerben, azaz 1989-2010 között!”
 • 4. CsengeleMSN 2013. július 02. 13:45
  „És milyen munkájuk lesz a nem megváltozott munkaképességű embereknek?”
 • 3. zsozso64 2013. július 02. 11:21
  „1. grafika88 - Legyél kedves nem az átlagból kiindulni! A cikkben szereplő cég szerencsétlen megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat! A szerencsés megváltozott munkaképességű, a sógor a koma és jóbarát már régen trafikban ücsörög, és nem munkát koldul az új (önkéntes szerveződésű) arisztokráciától. A pályáztatás pedig azért is fontos a sok szerencsétlen sorsú között, hogy meglegyen a varázsa annak, hogy valaki a Fideszt isteníti. Ha a szerencsétlen Fidesz-párti, kap alamizsnaként 4-5-órás munkát, és ezzel hátha kihúzza a 2014-es választásokig. Akit pedig megláttak valami ellenzéki tömörülésben, szervezkedésben, ne adj´isten tüntetésen, vagy nem jókor és jóhelyen várta a buszt, az nem kap sem munkát, sem segélyt, sem semmit. Az Ő szavazatától már nem kell tartani a jövőévi választásokon, mert addigra jól éhendöglik!!!!”
 • 2. szatyi 2013. július 02. 10:34
  „Miért kell mindjárt a rosszra gondolni? Igen, pályáztatás! A trafikok is így keltek el, mindenféle mutyi nélkül! Vagy nem? :-)”
 • 1. grafika88 2013. július 02. 10:28
  „Pályáztatás ...na ne röhögtessenek ki ! Ismerős..sógor--koma jóbarát !! Ma csak így lehet bármilyen munkát találni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet mentett Ildikó

Életet mentett a közelmúltban Lázár Ildikó, a vásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató házi gondozója. Tovább olvasom