Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Régi-új macskakövek

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen az elmúlt évek során több mint félszáz utcát újított fel az önkormányzat, amihez egymilliárd forintos állami támogatást kapott. A felújítási programban szerepelt a susáni Mátyás utca is, amelynek megőrizték az eredeti macskaköves burkolatát.
Hódmezővásárhelyen 2005-ben kezdődött, majd tavaly fejeződött be az utóbbi évtizedek legnagyobb, a város utcáinak harmadát érintő útfelújítási programja. Az önkormányzat ehhez sikerrel pályázott állami forrásra, egymilliárd forintot nyert a belterületi utak rekonstrukciójára.

Az útfelújítási programban szerepelt a Susán városrészben található Mátyás utca is, amelynek Anna és Dob utca közötti több száz méteres szakaszán az eredeti macskaköves burkolatot rakták újra.

– Szerencsésebb lett volna, ha az utcának ezt a részét is aszfaltszőnyeggel borítják – mondta az egyik itt lakó, Görbe Mihály. – Biciklivel szinte lehetetlen rajta közlekedni, dobálja az embert. Így aztán mindenki az amúgy is rossz járdán kerekezik, ami nagyon balesetveszélyes, hiszen nem tudni, mikor lép ki valaki egy ház kapuján. A kocsijukra vigyázó autósok pedig inkább elkerülik az utcát.

– A Mátyás utca eredeti burkolata értékkel bír és megvan a maga hangulata, ezért döntöttek az illetékesek a macskaköves út megőrzése mellett – mondták el lapunknak az önkormányzatnál. Vásárhelyen a belvárosban is található még néhány macskaköves utcaszakasz.

Szűcs Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aszály tönkreteszi az idei kukoricatermést

Hódmezővásárhely - A Hód-Mezőgazda Zrt.-nél az idén vásárolni is kell a kukoricát, mert a térséget… Tovább olvasom