Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Régóta várnak a bevásárlóközpontra

Két évvel ezelőtt vásárolta meg a budapesti Magnum Hungária Lambda Szolgáltató Kft. a vásárhelyi önkormányzattól az egykori ifjúsági park háromhektárnyi területét. Az ott lévő épületeket még akkor lebontották – a területen azóta nem épült semmi. Kiderült, az építési engedélyt decemberben adták ki, s idén tavasszal kezdődik a bevásárlóközpont építése. Vásárhely plázáját még az idén átadják.
A leendő bevásárlóközpont telke két év óta ugyanazt a képet mutatja. Fotó: Tésik Attila
A környéken járók építkezésnek nyomát sem látták eddig a vásárhelyi Tóalj utcai benzinkút mögötti területen, az egykori ifjúsági- és szabadidőközpont hűlt helyén, mióta azt két ével ezelőtt megvásárolta a várostól a fővárosi Magnum Hungária Lambda Kft. Az adásvétel idején a város bontatta el az ott álló épületeket, mégpedig nagyon gyorsan.

Akkoriban arról írhatott az újság, hogy a cég ide tervezte a város első plázáját. A Family Center nevű bevásárlóközpont látványterve is régen elkészült. Az elképzeléseket a Magnum cégcsoporthoz tartozó Reál Management Kft. többször is egyeztette a várossal.

A hatalmas telken azóta is csak a fű nő, illetve ez adott legutóbb cirkusznak és sörfesztiválnak is helyet. Más azonban nem történt, árkot nem ástak, a munkálatokhoz nem kezdtek hozzá.

– Eddig semmit sem tehettünk, hiszen csak decemberben kaptuk meg a mára jogerőre emelkedett építési engedélyt. A szerződés szerint ezután utaltuk át a vételárat is. Az engedély birtokában, úgy gondolom, egy hónapon belül megindulhat az építkezés – mondta lapunknak Csillagh András, a Reál Management Kft. ügyvezető igazgatója. Elárulta: a Family Center fő üzlete egy Interspar hipermarket lesz.

A cég tervei szerint a bevásárlóközpontot még az idén átadják. A Magnum a város kérésére nemcsak a Family Center bejáratához vezető utat építi át körforgalmúvá, hanem a Kaszap és a Hódtó utca kereszteződését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajbók Ernő főorvos imádkozik a betegeiért

A közelmúltban végezték el a szegedi klinikán, a Csajbók Ernő által alapított osztályon az ezredik… Tovább olvasom