Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Rejtelmes szigetek épültek Székkutason

Székkutas - Sötétben, esős vagy ködös időben alig lehet látni Székkutason a 47-es főút szélére épített kis szigeteket. A lakosok attól tartanak, egyszer valaki autóval nekimegy valamelyiknek. Ha a sziget megdobja a járművet, abból még komoly baleset is lehet.
Veszélyesnek tartják a lakosok a Székkutas belterületén nemrég épült kis szigeteket. A 47-es főút felújítása során az út mindkét oldalán három-három kis szigetet építtetett a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Két pár sziget a sportpálya és a művelődési ház közötti szakaszon ékelődik az út menti parkolók közé. A harmadik pár pedig nagyjából a cukrászda és az ABC vonalában épült. A művelődési ház előtt lévő legkisebb szigetbe forgalomterelő táblát is kihelyeztek. Valószínűleg nem ok nélkül.

– Nem tudom, mi lehet ezeknek a kis szigeteknek a célja – mondta Oláh Eszter, akivel az ABC-nél találkoztunk. – Talán a forgalom elől elzárt területre akartak ráerősíteni. Lehet, hogy így akarták megakadályozni, hogy a kereszteződés előtt már biztos ne álljon meg senki. De miért is parkolna ott bárki? Aki például az ABC-be jön, annak épp elég hely van közvetlenül az üzlet körül. A túloldalon is van sziget, pedig ott nincs kereszteződés. Az is lehet, hogy tavasszal virágot ültetnek ide. Bár nem hinném, hogy van olyan növény, amelyik szereti a kipufogógázt – morfondírozott.
 
A keréknyomok jelzik, ezen a szigeten járt autó. Bár jóindulattal nevezhetjük egzotikusnak, itt landolni mégsem lenne jó. Fotó: Kovács Erika
A keréknyomok jelzik, ezen a szigeten járt autó. Bár jóindulattal nevezhetjük egzotikusnak, itt landolni mégsem lenne jó. Fotó: Kovács Erika

– Szerintem jobban járt volna mindenki, ha csak fehér jelzést festenek az útra. Ez így eléggé veszélyes – erősítette meg Bozó Tamás is. Balogh Sándor tótkomlósi lakos, nem sűrűn jár Székkutason. – A benzinkútnál van egy hasonló sziget, de annak van értelme. Elválasztja az úttesten közlekedő járműveket a tankoló autóktól. De hogy a többinek mi a célja? Az egyikbe már táblát is raktak. Színes virágokkal is feltűnőbb lenne. Csak félő, hogy kitaposnák a járművek – vélekedett.

Megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, mi a kis szigetek célja. Lapzártánkig nem kaptunk választ a kérdésre, amikor megérkezik, közöljük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezzen Vágó Jánostól!

Tervezik-e felújítani a Cseresnyés kollégiummal szembeni parkolót? Tovább olvasom