Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Rendes, rendkívüli és ünnepi közgyűlés volt Vásárhelyen

Szemetes a város, mert a szolgáltató nem elég gondos, és vissza is él monopolhelyzetével – hangzott el a tegnapi közgyűlésen. Júniusban közmeghallgatást hívnak össze ez ügyben. A testület rendkívüli közgyűléssel folytatta munkáját, amely lapzártánk idején kezdődött el.
Szemetes a város, s bár érvényes szerződése van Vásárhelynek a szolgáltatóval, úgy tűnik, az nem tartja fontosnak, hogy tiszta legyen a település – állapította meg a tegnapi közgyűlésen Havasi Katalin képviselő napirend előtti felszólalásában. Télen például hat hótakarító gép fenntartását finanszírozta az önkormányzat, de csupán négy járta az utcákat. Ellenben május közepén még kint voltak a csúszásvédő edények, biztosan havazásra számított a szolgáltató. A szelektívhulladék-gyűjtők pedig csordultig vannak szeméttel – sorolta az észrevételeket a képviselő.

Pedagóguselismerések

Tizenkilenc nyugalmazott pedagógus vehetett át tegnap a vásárhelyi díszközgyűlésen rubin-, gyémánt-, valamint aranydiplomát. Az egyetlen rubinoklevelet Zsoldos Margit kapta, míg Abt Ottóné és Halla Józsefné gyémántdiplomás lett. Átadták a Hódmezővásárhely Nevelésügyének Szolgálatáért, a Hódmezővásárhely Közszolgálatáért, a Hódmezővásárhely Nevelésügyének Segítéséért kitüntetést, valamint elismerést kapott a legeredményesebb tanító és szaktanár. Ezt a díjat Soós Csabáné és Szabó Sándor vehette át. Kilencen pedig Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak.
 
Rendkívüli közgyűlést hív össze júniusban a szeméthelyzettel kapcsolatban Lázár János polgármester, hogy az A. S. A. Köztisztasági Kft. – amely szerinte kihasználja monopolhelyzetét – szembesüljön a lakossági panaszokkal.

A panelfelújítási programról is szó esett napirend előtt. A szocialista Bacsa Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakások tulajdonosai pályázhatnak az önrészre is, azaz maximum négyszázezer forintra.

A jobboldali Hegedűs Lajos felháborítónak találta, hogy egyik képviselőtársa levélben arra kéri: támogassa a kommunista párt alapítványát. Már csak azért is arcátlannak tartja ezt, mert néhány hónappal ezelőtt még a családját támadta az a képviselő. A munkáspárti Havránek Ferenc szerint félreértésről van szó, ugyanis az alapítványának nincs köze a kommunistákhoz – legfeljebb annyi, hogy ő, a munkáspárti politikus hívta életre –, ellenben húsz szociálisan rászoruló tanulót támogat havi négyezer forinttal évek óta.

Jegyárak

Lázár János reméli, hogy a Tisza Volán változtat lassú hozzáállásán, és minőségi szolgáltatást nyújt a Hód-Mező korábbi vonalán. A vásárhelyi képviselők tájékoztatást kérnek a Volántól a továbbiakról, például a jegyek árairól is. Lázár arra is emlékeztetett, a város büszke volt arra, hogy egy helybeli cég közlekedtette a gyorsjáratot Vásárhely és Szeged között.

Jelentősen, a két évvel ezelőtti 25 esetről 54-re emelkedett a kábítószerekkel kapcsolatos felderített bűncselekmények száma, ez a hatékonyabb, koncentrált ellenőrzéseknek köszönhető – hangzott el Dezső József városi rendőrkapitány beszámolójában. Elsősorban a marihuána és az amfetamintartalmú tabletták fogyasztása jellemző a városban. Az ügyek jelentős részében csak a fogyasztókkal szemben folytattak nyomozást, de ketten a kereskedelemmel is megpróbálkoztak.

Ma már az terjedt el a városban, hogy kábítószerért más településre kell utazni – utalt a rendőrség hatékony munkájának egyik eredményére a kapitány. A rendőrség adatai szerint már van kábítószer-fogyasztó az általános iskolások között is. Ez úgy derült ki, hogy a vásárhelyi kapitányság száz diák részvételével felmérést készített, és kiderült: a gyerekek 3-4 százaléka fogyaszt kábítószert. A rendőrök szülői értekezleteket tartanak.

Este rendkívüli közgyűléssel folytatódott a testület ülése, amely lapzártánkig el sem kezdődött.

S. T. A.–B. K. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronz és különdíj a négykezesversenyen

Két hódmezővásárhelyi lány harmadik helyet ért el, két fiú pedig különdíjat kapott a… Tovább olvasom