Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Hód-Strand-ügyben

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte tegnap egy munkáspárti, egy független és négy szocialista önkormányzati képviselő Vásárhelyen a Hód-Strand-ügyben.
Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte tegnap egy munkáspárti, egy független és négy szocialista önkormányzati képviselő Vásárhelyen a Hód-Strand-ügyben. A hat városatya szerint ugyanis a közgyűlés tagjai csupán a sajtóból értesülhettek arról, hogy a város egyik intézménye, a Hód-Strand ellen a Keviép Kft. felszámolási eljárást indított. Végh Ibolya, a város aljegyzője lapunknak elmondta: rendkívüli közgyűlés akkor hívható össze, ha azt a képviselő-testület negyede kezdeményezi. A hat városatya kezdeményezésével ez a feltétel teljesült, így Lázár János polgármesternek 15 napon belül kell összehívnia az ülést.
Ha ez nem valósul meg, akkor az önkormányzati törvény értelmében a megyei közigazgatási hivatal hívja össze a testületi ülést. Megtudtuk: az önkormányzatnál megkapták a vásárhelyi képviselők kezdeményezését, viszont a polgármester tegnap Budapesten tartózkodott, ezért érdeklődésükkor még nem látta azt. Így az aljegyző azt sem tudta megmondani, hogy mikor ülne össze a rendkívüli közgyűlés Vásárhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornaügyben nyomoz a rendőrség

Nyomoz a megyei rendőr-főkapitányság a mártélyi csatornázás ügyében, jogosulatlan gazdasági előny… Tovább olvasom