Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Vásárhelyen: snellparti

Hódmezővásárhely – Rendkívüli közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselő-testület. A kilenc napirendi pontot, köztük a zárszámadást villámgyorsan elfogadták.
9:22 Máris az utolsó napirendi pontot tárgyalják: a Városház utca 1. szám alatti ingatlan felújítására vonatkozó pályázat benyújtásához hozzájárulás. Ambrus Norbert ismerteti a részleteket. Egyhangúlag elfogadták. Vége is a közgyűlésnek. Legközelebb május 5-én rendes közgyűléssel folytatják a munkát.

9:20 Grezsa István a nyolcas napirendi pontot ismerteti: 6-ról 11 főre kellene emelni a Lakásügyi Tanácsadó Testület létszámát. - A hat főt szeretnénk megerősíteni, és azt szeretnénk, hogy ne legyenek benne képviselők, se önkormányzatiak, se kisebbségiek, valóban civilek üljenek benne - mondta a képviselő. Egyhangúlag megszavazták a képviselők.

9:18 Horváth Zoltán sportreferens ismerteti a következő napirendi pontot: testvérvárosi futballtornán való részvétel Vallaruis-ban. Körülbelül egymillió forintot kérne kölcsön a közgyűléstől a vásárhelyi futballklub azért, hogy a gyerekek elutazhassanak a focitornára. Rövid polgármesteri csipkelődés után megszavazták a kölcsönt.

9:10 A Bodnár Bertalan Természet és Környezetvédelmi Oktatóközpont és Ifjúsági Tábor bemutatása van napirenden. A mártélyi Holt-Tiszában veszélyes mértékben elszaporodott hínárvegetáció visszaszorítását tárgyalják. Lázár János kötelezi akarja a mártélyi üdülőtulajdonosokat arra, hogy oldják meg a szennyvízkérdést. Jelenleg ugyanis a rucaöröm terjedése a mártélyi holtágban annak is köszönhető, hogy a tisztított szennyvíz oda folyik. Emellett oda ömlik Mártély település teljes tisztított szennyvize. - Ennek véget fogunk vetni - jelentette ki a polgármester. Az előterjesztést egyhangúlag elfogadták.

Rendkívüli közgyűlés Vásárhelyen. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

9:06 A polgármesteri hivatal félfogadási rendjét, a 20/2011. (02. 11.) Kgy. határozatot és a honvédségi kezelésű állami vagyont képező inkurrens anyagok ingyenes átruházását pillanatok alatt elfogadta a közgyűlés.

9:03 A belső ellenőri jelentés következik. Elfogadták.

160 millió forintos plusz

9:02
A képviselő-testület megszavazta a zárszámadási rendelettervezetet.

8:52 "Nem szabad abbahagyni a városfejlesztési politikát" - mondja Lázár János, aki hozzáteszi, mindig saját magukból indulnak ki, politikai pénzügyi kompenzációkkal nem számolnak. Eleget tesznek a hiteltörlesztésnek, "idén már kötvénytörlesztés is van" teszi hozzá. "Napi szinten kell olyan innovatív, kreatív megoldásokat kitalálnunk, amivel megmarad a város likviditása. Nem látok más megoldást a Tiszától keletre, csak a fejlesztést - mondja a polgármester.

8:43 Még mindig a könyvvizsgáló beszél. A részletes ismertetésében kiemeli, a nehéz gazdasági helyzet ellenére szépen fejlődött Vásárhely. Varga Jánosné alkalmasnak találja a beszámolót elfogadásra.

Rendkívüli közgyűlés Vásárhelyen. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

8:20 Varga Jánosné könyvvizsgáló ismereti a jelentését a zárszámadási rendelettervezetről. - Valós képet ad a város pénzügyi helyzetéről a zárszámadási rendelettervezet - jelenti ki a könyvvizsgáló.

8:16 A város vagyonmérlegéből jól látható - mondja Végh Ibolya -, hogy a mérlegfőösszeg közel tíz év alatt megháromszorozódott.

8:07 A zárszámadási rendelettervezettel kezdik, a pénzügyi gazdasági bizottság álláspontját hallgatja a testület. "Több éve tartó szigorú gazdálkodással 160 millió forintos plusszal zártunk - mondta Hegedűs Zoltán (Fidesz), a bizottság elnöke. Végh Ibolya aljegyzőé a szó, akitől rövid, szöveges indoklást kért a polgármester. Az aljegyző megerősíti, szufficittel (pozitív mérleggel) zártak. Végh Ibolya azt is hozzáteszi, folyamatosan csökken a város hitelállománya. - Jelentős, kétmilliárdot meghaladó volt az a forrás, amelyet fejlesztési célra tudtunk fordítani, ez beruházások önerejéhez szolgált alapul - húzta alá Végh.

Rendkívüli közgyűlés Vásárhelyen. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

8:05 Ezekkel a napirendi pontokkal egészül ki a közgyűlés munkája: testvérvárosi futballtornán való részvétel Vallaruis-ban, Bodnár Bertalan Természet és Környezetvédelmi Oktatóközpont és Ifjúsági Tábor bemutatása, lakásügyi testület taglétszámának növelése és a Városház utca 1. szám alatti ingatlan felújítására vonatkozó pályázat benyújtásához hozzájárulás. A napirendet egyhangúlag elfogadta a testület.

8:02 Becsöngettek, lassan mindenki helyet foglal. A város honlapján található napirendhez képest néggyel több napirendi pontról tárgyalnak. Lázár János köszönti a testületet.

Rendkívüli közgyűlés Vásárhelyen. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

8:00 Köszöntünk mindenkit Hódmezővásárhely rendkívüli közgyűléséről! A városháza díszterme lassan megtelik, hamarosan indul a munka.

Korábban írtuk:
A képviselők öt napirendi pontot tárgyalnak meg: a 2010. évi zárszámadást, egy beszámolót a Belső Ellenőrzési Csoport 2010. évi tevékenységéről. Ezután szavaznak a 20/2011. (02.11.) Kgy. határozat módosításáról, majd a honvédségi kezelésű, állami vagyont képező inkurrens anyagok ingyenes átruházását vitatják meg. Végül a közgyűlés megtárgyalja a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának ügyfélfogadási rendjéről szóló 59/2007.(12.01.) Kgy. rendelet módosítását is.

Olvasóink írták

 • 19. Ancsa60 2011. május 09. 22:03
  „Érdekes, hogy a "snellparti " napján, / ápr. 29. 9.óra 10-kor / és ápr. 29-én kelt az a felszólító levél is, amit kiküldtek a mártélyi üdülőtulajdonosoknak a szennyvíz megoldásáról . Miről is beszélünk?? Jogállamiság??? Már előre meg volt írva a levél , és aztán megszavazták!!!!?????”
 • 18. félnótás 2011. május 01. 08:46
  „Az extra lakossági adók azért vannak, mert pénz kell mindenáron!
  (Érdekes, hogy itt nem emlegették a vagyonadó elleni harcot.)
  Amúgy meg, a hírek szerint, jelzálog van szinte minden közintézmény épületén.
  És azért kellett pénztárosokat felvenni, hogy a lakosság a vagyonadóját közvetlenül a pénztárba fizesse lehetőleg, ne a bankon keresztül mert az menne az hátralékok kifizetésére.
  Érdekes dolog még a hatalmas összegű (volt 2 milliárdos is a jegyző asszony egyik tájékoztatása szerint!) szállítói tartozások kérdése.
  Gond pl. az un. utazási költségtérítések kifizetése a közalkalmazottak részére.
  Vagyis gond akad bőven.”
 • 17. booo 2011. május 01. 06:28
  „Én2 Az emlékpontot már "kifizették". Tök mindegy hogy 20 vagy akárhány évre, akármilyen indokkal, lényeg hogy visszamenőlegesen (!) adtak állami pénzt rá. Ha nem volnának a városban az "extra" lakossági adók, más lenne a helyzet.
  Felújításokra, átépítésekre van pénz bőven, de nem tudom az iskolákban, vagy az ovikban pl a WC papírt ki finanszírozza? Gondolom még mindig a szülők.”
 • 16. Én2 2011. április 30. 17:24
  „Akkor most miért is veri a mellét lehet, hogy a fidesz kifizeti helyette”
 • 15. félnótás 2011. április 30. 14:20
  „"A város vagyonmérlegéből jól látható - mondja Végh Ibolya -, hogy a mérlegfőösszeg közel tíz év alatt megháromszorozódott.", mondta Végh Ibolya.
  A hiány (adóság), 2002-höz képest meg megszázszorozódott!
  (Maga az önjelölt "politikai örökösből" lett polgármester mondta Havránek kérdésére 2002-ben, 280 millió az átvett adóság.)
  Szóval?”
 • 14. Én2 2011. április 30. 12:21
  „A vásárhelyi emberek teljesen elszegényedtek Ő meg rohadtul meggazdagodott,.El kellene számoltatni!!”
 • 13. airwaves 2011. április 30. 11:57
  „A minap gyalog!!! látták Lézert a Hódtóban! Testörök kísérték!
  -Mi van Jááááános? De hisz Téged midenki szeret!
  Vagy nem????
  Ha az átlag vásárhelyi is annyit gazdagodott volna az elmúlt 8 évben mint Te, akkor királlyá koronáznának Ecsém!!!
  Csak hát mint tudjuk, sajnos nem egészen ez a helyzet :(”
 • 12. sbert 2011. április 29. 21:23
  „moderálva> miért nem írod ki: Schnell party????”
 • 11. zsuzsa1 2011. április 29. 18:36
  „Hogy miért nem adtak a város adósságáról hírt? Hát azon egyszerű oknál fogva, hogy "nincs". Végh Ibolya aljegyző megerősítette a 160 millió plusszos zárást, utána pedig a könyvvizsgáló is pozitívan fogalmazott. Próbálták volna nem ezt tenni. Fú de sokat tudnánk erről mesélni jó néhányan!!!”
 • 10. booo 2011. április 29. 15:37
  „Mártély tisztított szennyvize miért ne folyhatna a holtágba? A rucaüröm pedig azért szaporodik erőteljesen mert kedvez neki a pangó víz, akár a szúnyogoknak! Lázár úr tudja-e hogy pl Mindszent szennyvize hova folyik és hogyan?
  Mártély nem akart betársulni a méregdrága Vásárhelyi projektbe, megoldotta -sok támadással- igen sikeresen önmaga, más cégek közreműködésével. Ami jó bizonyíték volt arra, hogy olcsóbban is lehet jó munkát végezni. Ezzel kapcsolatban nem tudom Mindszent mire jut, de ott régóta húzódik az ügy.

  Szerintem nem kell egész naposnak lenni a közgyűlésnek, pláne ha csak beszámolók vannak. Házon belül mindenki tudta az eredményeket, amit formailag el kellett csak fogadni.
  Kár hogy a város adósságáról nem adtak hírt!”
 • 9. zoltanszabo 2011. április 29. 15:14
  „Jó hamar véget ért. 8--9,22 ig volt az ülés. Gondolom ezt is beírták maguknak a jelenléti ívbe :16-18 óra minka.
  Mert ugye Lézer Lázár J. ennyit szokott dolgozni !
  V. esetleg ballagásra mehetett, azért rohantak ennyire !”
 • 8. spiler 2011. április 29. 13:22
  „MOHÁCSON már verik a polgármestert ........a jobbikos”
 • 7. spiler 2011. április 29. 13:19
  „csak nem az esküvőt akarták ők is nézni---------------”
 • 6. jozko 2011. április 29. 13:18
  „Szóval "snell" .
  Még mindig jobb, mint a "srapnell" !”
 • 5. queenmargareth 2011. április 29. 11:52
  „Nem ide tartozik, de valahogy mégis:Legyen-e McDonald´s Vásárhelyen:Szavazzon, kérjük adja meg nevét, címét és e-mail címét:)))))))))Szóval ne legyen, mert elvileg ez hamburger adóhoz vezet:))))))))”
 • 4. Én2 2011. április 29. 11:49
  „lio- jól látod a vásárhelyi helyzetet, János úrfi nem ér rá ezért kutyafuttában kell dönteni a vásárelyre szánt rövid időben.Ki irányítja a várost a képviselő testület akinek kiadja az úr, hogy mit kell tenni, meg senki!! Minden megy ahogy megy SEHOGY. Elég ez a vásárhelyi embereknek hiszen így is rá szavaznak.”
 • 3. lio 2011. április 29. 10:46
  „Ezen én nem csodálkozom! Ki merne szembe szállni, véleményt formálni a nagy akaratú frakcióvezetővel, Jánossal... nem is ér rá, nincs is több ideje... !
  Több lovat ül meg egy fenékkel... ezért nem tudja számolni a kilométereket. Ténylegesen- valójában ki irányítja a várost.. amennyi beosztás annyi bér? Hát igen! Így lehet is gyarapodni...
  A véleményem szerint ilyen tarka-farka billenésekkel nem lehet ésszerű döntéseket hozni, s még nem is bír áthaladni az agyi tekervényeken és eljutni a rövid, illetve a hosszútávú memóriába... a megértésről...hát erről mit lehet mondani”
 • 2. igazságkereső 2011. április 29. 10:04
  „Lehet,hogy dr.Lázár János úr, FIDESZ frakcióvezető is olvassa ezt az oldalt,ezért itt írom le azt a kérést,hogy mint a vezető kormánypárt frakcióvezetője hasson oda, hogy a devizahiteleseket megsegítő határozat végleges formája előtt a bankok állítsák vissza a felvételkori árfolyamon fizetendő havi törlesztőrészletet!Bizonyára mindenki, de nagyon sokak számára fizethetővé is válnának a hitelek és ezzel az intézkedéssel a bankok mögött álló "lakásüzérek" helyzete is ellehetetlenül és nem kerül sor kilakoltatásokra! Nagyon hatékony intézkedés szükséges,mert a lakás-és banki hiénák egyre gátlástalanabbak.Bizony a devizahitelesek aktív megsegítése érdekében azonnal alkalmazni illenék az 1996.évi CXXI.Törvény 46.§-át, továbbá a hitelintézeti törvény 213.§(b.) pontjában foglaltakat és nem utolsó sorban a Ptk. 209.§.(1.)bekezdésében részletesen szabályozott eljárást!Dr Lázár János frakcióvezető úrnak,parlamenti képviselőnek minden joga és lehetősége meg van arra,hogy éljen ezekkel a törvényekkel parlamenti munkája során és sokan kérik,hogy szerezzen érvényt a "devizahiteleseket megsegítő" törvény végleges elfogadása előtt az imént idézett törvények alkalmazására!Annál is inkább,mert kitűnő közgazdászunk,Dr.Boros Imre úr, a magyar Hírlap 2010.november 26.-i pénteki számában világosan meg is írja,hogy a "devizahitelesek hitelei" nem is látták az alpesi valutát, az ugyan csak dr. Boros Imre Magyar Hírlapban megjelent "Mohó bankok diszkrét bája" címmel megjelent leírása bizonyítja!Tehát nagyon fontos, hogy egyetlen "devizahiteles" se veszíthesse el lakását, házát,csak azért, mert a bankok mögött ott állnak a "lakásüzérek" és mindazok, akiknek érdekükben áll ebben az országban a feszültségkeltés a kormány, a bankok és a lakosság között.A kormánynak minden eszköz rendelkezésére áll ahhoz, hogy ezt a 2008 őszétől törvényellenesen megduplázott "devizahitel" havi törlesztőrészletet törvénnyel megszüntesse és helyreállítsa a szerződéskötés kori havi törlesztőrészlet fizetését! Ehhez sok sikert, kormányzati akaratot és törvénybeiktatást kívánok tíz-és százezer ember nevében is!!”
 • 1. queenmargareth 2011. április 29. 09:12
  „miért rendkívüli? Nem ez a dolguk?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a mindszenti szennyvízprojekt

Mindszent - Folytatódik a szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat megépítéséhez kötődő… Tovább olvasom