Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Rendkívüli szünet a Lisztben

Hódmezővásárhely - Rendkívüli tanítási szünetet tartottak kedden, és ma sem lesz tanítás a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában, miután meghibásodott a fűtési rendszer. A zord időjárás miatt keletkezett baj a Hajnal Tanodában és a városi könyvtárban is.
Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddre a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában, miután meghibásodott az iskola fűtési rendszere. A Szent István téri épület egyik részén már péntek délután észrevették a hibát, és meg is kezdték a kijavítását, ám újabb, az egész épületet érintő hiba keletkezett. Hétfőn még rövidített órákat tartottak, hiszen akkor még nem hűlt ki az épület. A szülőket az iskola az e-naplóban folyamatosan értesíti a fejleményekről.

Gyermekkád is kellett a könyvtár olvasótermében a hólé felfogásához. A szerző felvétele
Gyermekkád is kellett a könyvtár olvasótermében a hólé felfogásához.
A szerző felvétele

– A körülbelül 440 diákunk számára keddre és szerdára kényszerszünetet kellett elrendelni – mondta lapunknak Forrainé Kószó Györgyi, az iskola igazgatója.

– Csütörtöktől egészen a fűtés meghibásodásának elhárításáig az iskola alsó tagozatosai a Cseresnyés Kollégiumban folytatják a tanulást, míg a felsősök a Gregus-tagintézmény Árpád utcai épületében tanulnak majd. A gregusos diákok pedig délutáni tanrend szerint mennek iskolába – tudtuk meg Balázs Józseftől. A polgármesteri hivatal oktatási csoportvezetője hozzátette: a kétnapos kényszerszünetet a szülői munkaközösséggel és az intézménnyel egyeztetve várhatóan valamelyik iskolai szünetben pótolják.

A zord időjárás más intézményeket sem kímélt, a mentorprogramnak helyet adó Hajnal Tanoda épületében még a nagy hidegben fagytak el a csövek – hallottuk Nagy Gábor Dánieltől, a programot működtető a Dél-alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület elnökétől. A halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása így a Varga Tamás és a Szent István iskolában folytatódik.

Nem a hidegben, hanem a mostani olvadáskor keletkezett kár a Németh László Városi Könyvtárban. Az épület gyermekkönyvtárának tetőzetéből egy jókora darab a földre zuhant, beázik az olvasóterem bejárathoz közeli része.

Olvasóink írták

 • 8. CsengeleMSN 2012. február 26. 09:07
  „Legyenek az órák az Emlékpontban megtartva!”
 • 7. mivan? 2012. február 23. 17:37
  „E-napló az van!!!”
 • 6. portis 2012. február 23. 08:34
  „clarification 2012.02.23. 03:27

  Most is a templomba vezetik a termálfűtést ahelyett hogy az iskolákba tennék.”
 • 5. Pepejeans 2012. február 23. 07:40
  „Nem baj az, csak a Kossuth-tér meg az Emlékpont rendben legyen!”
 • 4. clarification 2012. február 23. 03:27
  „Valamiért hanyag az önkormányzat. Fűtésszezon közepén elromlik a rendszer, ez nyilvánvaló azt jelenti, hogy nincs karbantartás, vagy nem volt karbantartva az ősszel a fűtési rendszer. Vagy .......gáz nincs, mert nincs rá pénz, ...és.....a szolgáltató elzárta. Ki tudja ezek után. A Rapcsák András utcán is az önkormányzati lakások lépcsőházában kikapcsolta a szolgáltató az áramot, mert az önkormányzat rég nem fizette ki tartozását. A téli sötét lépcsőházban egy bácsi jól össze is törte magát. Nem értem miért ilyen hűtlen a saját tulajdonaihoz az önkormányzat. Pedig jó sok embertől elvették az ápolási díjakat, a rokkant nyugdíjakat, ........ezekből a pénzekből már lehetne gazdálkodni a város javára.”
 • 3. portis 2012. február 22. 18:48
  „Szégyen hogy a város hagyja a végletekig lepusztulni az iskolákat, annak ellenére hogy egyre fogynak az oktatási intézmények. Ami valaha a város polgárainak tulajdona volt, most már az egyházak kezelésébe került.”
 • 2. eldorádó 2012. február 22. 13:56
  „A Szent István téri iskolaépület már alkalmatlan az oktatásra. Elkopott, elhasználódott, a festék tartja össze. Sebaj, tavasszal lesz új belvárosi korzó a Rapcsák utcában!”
 • 1. bazsiihmv 2012. február 22. 13:49
  „ide vezet a spórolás...megmondták már régen, hogy több iskolában hasonló a helyzet, amikor a corvinban romlott el a fűtés...már csak azt nem értem, hogy miért a gregusosok szívnak, amikor semmi közük nincs a liszthez, 5-8.-osok nem olyan kicsik, hogy bírnák ki a délutáni tanítást...de még azt állítom, hogy olyan hideg sincs, hogy kabátban ne lehetne elviselni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablási kísérletért 8 év fegyház

A kilenc és fél éves büntetést enyhítette a Szegedi Ítélőtábla. A 34 éves Rekiczki Gusztáv tavaly Hódmezővásárhely főterén próbált meg kirabolni egy ékszerüzletet. Tovább olvasom