Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendőrmotorra ülhetett a beteg Ádám: elmosolyodott és megsimogatta a tankot

Rendőrmotorra ülhetett a beteg Ádám: elmosolyodott és megsimogatta a tankot
Teljesült a 28 hónapos, vásárhelyi Patkós Ádám vágya: tegnap rendőrmotorra ülhetett. A kisfiút közel egy éve ápolják a szegedi gyermekklinikán.
– Nézd csak, Ádika, ott a motor – mutatta Patkósné Petrikó Tünde kisfiának a szegedi gyermekklinika parkolójában rá váró rendőrmotorokat. A 28 hónapos, vásárhelyi Ádám szereti a motorokat, több ilyen játékjárgányt vettek neki. Az igazi kedvenc a rendőrségi kétkerekű. Ezt tudta a családot segítő Maczkó Csaba, aki tagja a család Facebook-csoportjának is. Ő kezdett szervezkedni.

Ádika, aki már közel 1 éve lakója a szegedi gyermekklinikának, csecsemőként tébécével fertőződött meg, mert olyan gyenge volt az immunrendszere, hogy a tbc elleni védőoltásban lévő lebutított baktériummal sem bírt. Azóta küzd az életéért az orvosokkal, családjával együtt. Vidéki kiadásunk olvasói folyamatosan figyelemmel kísérhették sorsát.
Rendőrmotorra ülhetett a beteg Ádám

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa megerősítette: Patkósékkal kapcsolatban lévő kollégájuk hívta fel a családra a figyelmet, ő mondta, a kisfiú nagy álma, hogy ráülhessen egy rendőrmotorra. Az ügy mellé állt Lukács János megyei főkapitány, és tegnap végre összejött a találkozó. Ádám megszeppenten ült a nyeregben, édesanyja és az egyik rendőr támasztotta a derekát, óvatosan előrehajolt, és megsimogatta a tankot. Ekkor mosolyodott el először, majd újra komoly lett. Lehet, hogy a szinte állandó hasfájása miatt.

– Még most is sokat aggódunk érte, változó az állapota és a hangulata – mondta a nagymama, Kicska Éva. Míg szót váltottunk, beindították Ádám alatt a motort, a villogókat is bekapcsolták, és megszólalt a sziréna. – Milyen, jó? – kérdezte Tünde, mire Ádika sűrűn bólogatott. A mosoly egyre szélesebb lett az arcán, és úgy ült a nyeregben, mintha kedve lenne elszáguldani a járgánnyal. Kapott ajándékot és egy oklevelet, amely arról tanúskodik, tiszteletbeli kisrendőrré avatták. A félórás program végén Ádám mindenkitől pacsival búcsúzott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes helyen tárolják az autókat: pár ember miatt lehet fizetős a vásárhelyi mélygarázs

Ingyenes helyen tárolják az autókat: pár ember miatt lehet fizetős a vásárhelyi mélygarázs
Van olyan parkolóhely, ami egy hete foglalt a Hódi Pál utcai mélygarázsban Vásárhelyen. Az önkormányzat keresi a megoldást, hogy megszüntesse a problémát. Elképzelhető, hogy a jövőben ott is fizetni kell majd. Tovább olvasom