Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rendőrök kísérik iskolába a gyerekeket Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Rendőrök és polgárőrök vigyáznak a vásárhelyi Németh László és Szent István téri általános iskolába igyekvő diákok biztonságára.
Rendőrök kísérik hétfő óta a vásárhelyi tanulókat a Németh László és a Szent István téri általános iskolához, az ide vezető utcaszakaszokon ugyanis sem közlekedési lámpa, sem más, forgalmat szabályzó eszköz nem védi a diákokat. A rendőrök munkáját polgárőrök is segítik.

– Országos akció keretében döntöttünk úgy, hogy a legforgalmasabb helyen álló és legtöbb diákot tanító intézményeknél így biztosítsuk az átkelést. A szakemberekkel egyeztettünk: a nyári szünet kötetlenségét követően számíthatunk rá, hogy a gyermekek szabadabban kezelik a forgalmi helyzeteket, ezért küldjük kollégáinkat az iskolák elé.

Természetesen nem csupán a reggeli időpontokban, hanem délután, a tanítás végén is biztosítjuk számukra az átjutást a főúton – mondta lapunknak Dezső József rendőrkapitány.

A rendőrök reggel 7-től becsengetésig, valamint délután 2-től az utolsó kicsengetésig segítik így a tanulókat. A kapitány elmondta: az akció szeptember végéig tart, de amennyiben az igazgatók igénylik, tovább is folytatják.

Megtudtuk: a közlekedésbiztonság felügyeletén túl a drogprevenciót is segíti a rendőri jelenlét. A kapitányság információi szerint ugyanis a felső tagozatos és a középiskolás tanulók között is kimutatható a drogfogyasztás, és a dílerek leggyakrabban az iskolák körül jelennek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolakezdés előtt kidobják a kutyát

Hódmezővásárhely - Iskolakezdés előtt kerül utcára a legtöbb kutya évről évre. Így történt ezúttal… Tovább olvasom