Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Rendőrök vigyáznak reggel a tanulókra

Hódmezővásárhely - Rendőrök vigyáznak reggelente a legforgalmasabb vásárhelyi iskoláknál a gyermekekre. A tapasztalat szerint óvatosabban közlekednek az autósok.
– Óvatosabban közlekednek a rendőri jelenlét miatt az autósok, mert ahogy meglátják az egyenruhásokat, már nem olyan sietős a dolguk, lassítanak, hamarabb átengedik a gyerekeket az úton – jegyezte meg a minap a gyermekével a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolába igyekvő édesanya, Bacsáné Acsai Anita. Rendőrök posztolnak ugyanis a legforgalmasabb iskolák előtt reggelente Vásárhelyen.

Hét órakor állnak ki az egyenruhások a Kertvárosi Katolikus Iskolához, a Németh László iskolához, a Szent István Általános Iskolához, valamint a Bethlen Gábor Református Gimnáziumhoz, majd a csúcsforgalom lecsengését követően, 8 órakor távoznak.

A hódmezővásárhelyi Németh László-iskolánál két rendőr teljesít szolgálatot reggelente. Fotó: Frank Yvette
A hódmezővásárhelyi Németh László-iskolánál két rendőr teljesít szolgálatot reggelente.
Fotó: Frank Yvette

– A szeptemberi iskolakezdés után országszerte egy hónapig segítik a rendőrök a közlekedést az iskoláknál. Vásárhelyen azonban az egész tanévben kint lesznek a kollégák – mondta Rádi Norbert városi rendőrkapitány. Nem feltétlenül a szabálytalankodók megbüntetése a cél. Persze már előfordult, hogy tiltott előzésért vagy szabálytalan kanyarodásért bírságoltak az egyenruhások. A kapitány szerint inkább a jelenlétükkel intik óvatosságra az autósokat, ezzel is a balesetmentes közlekedést biztosítják. Így próbálják meg felhívni a figyelmet arra, hogy a reggeli csúcsforgalomban is be kell tartani a szabályokat, bármennyire is sietnek a szülők.

Baleset-megelőzési előadások az iskolákban

A rendőrök az iskolai életben is részt vesznek. Vásárhelyen és környékén összesen 15 egyenruhás tartja a kapcsolatot az intézményekkel. Rendszeresen tartanak baleset-megelőzési előadásokat, vagy éppen nyílt napon népszerűsítik a rendőri munkát.

Olvasóink írták

 • 4. purgator 2010. március 13. 09:02
  „2. hozzászólás dodó 2010.03.12. 16:19
  Vodka et.-t nem kérdezed, a szegediek hol bújkálnak reggel? Mert az iskolák környékén a 30-as zónában is legalább 60-al sietnek töstén autósaink.”
 • 3. JB007 2010. március 12. 20:57
  „A Németh Lászlónál és a Kertvárosinál tényleg ott vannak minden reggel. Felőlem elférnek, véleményem szerint van értelme, ilyenkor mindenki óvatosabban közlekedik legalább.”
 • 2. dodó 2010. március 12. 16:19
  „Úgy nagyjából a választások második fordulójáig, utána megint az önkormányzati választások idején.
  Hajrá, lázárjani!”
 • 1. Filctoll 2010. március 12. 16:05
  „Na én egyet se láttam. Tanévkezdéskor Polgárőrök hadonásztak de azok is kikoptak szép lassan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghiúsulhat a körforgalom építése

Lehet, hogy egy panzió kerthelyisége miatt nem épül meg a Kinizsi és Táncsics utca kereszteződésébe tervezett körforgalom. Tovább olvasom