Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Rendőrt kapnak az iskolák

Hódmezővásárhely - Saját rendőre lesz valamennyi általános iskolának a hétfőn kezdődő tanévben Vásárhelyen. A rendőr kapcsolatot tart a diákokkal, a szülőkkel és a pedagógusokkal.
Az eddiginél szorosabb kapcsolat épül ki a vásárhelyi általános iskolák és a helyi rendőrkapitányság között. Az együttműködés keretében valamennyi iskola saját rendőrt kap, aki hétfőtől a tanintézmény és a rendőrség közötti koordinátori feladatot látja el. Mint azt Dezső József városi rendőrkapitánytól megtudtuk, ettől a tanévtől kiterjesztik az évek óta folyó programot.

– Felajánlottuk valamennyi általános iskola igazgatójának, hogy ha igénylik, részt vehetnek Az iskola rendőre elnevezésű programunkban. Ennek segítségével az eddiginél szorosabbra kívánjuk fűzni kapcsolatainkat a tanintézménnyel – mondta a kapitány. Hozzátette: kijelölt munkatársai, általában a körzeti megbízottak, interaktív kapcsolatot építenek ki az iskola és a rendőrség között baleset-, bűn- és drogmegelőzési kérdésekben. Az iskolák egyenruhás rendőreit már a tanévnyitókon bemutatják, majd azok a tanév során folyamatosan tartják a kapcsolatot a gyermekekkel, a szülőkkel és a pedagógusokkal.

Nagyobb biztonságban lesznek a vásárhelyi kisdiákok szeptembertől, hiszen saját rendőre lesz az oktatási intézményeknek. Illusztráció: Tésik Attila
Nagyobb biztonságban lesznek a vásárhelyi kisdiákok szeptembertől, hiszen saját rendőre
lesz az oktatási intézményeknek. Illusztráció: Tésik Attila

A munka már elkezdődött, hiszen a kapitányság és a polgármesteri hivatal műszaki irodájának munkatársai bejárták az iskolák környékét, feltérképezték a balesetveszélyt jelentő körülményeket.

– Különösen figyeltünk az iskolák előtti korlátok, a közeli gyalogátkelőhelyek és a gyermekekre figyelmeztető közúti jelzőtáblák állapotára, illetve meglétére. De megvizsgáltuk a lakóhelyektől az iskolák felé vezető útvonalakat is. Kezdeményeztük a Lázár utcán, valamint a mentőállomásnál egy-egy gyalogátkelőhely felfestését – tette hozzá Dezső József.

Hétfőtől, ahogy az korábban is jellemző volt, rendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos átkelését az iskolához vezető utakon.

Olvasóink írták

 • 16. Raven 2008. szeptember 02. 07:28
  „Aranaka2

  Nos akkopr sajna igencsak szűklátó körrel rendelkezel, ha azt hiszed a diler nincs az iskolában. Az egészről meg az a véleményed, hogy "városi folklór, Urban Legend" tényleg néz szét a témában, de tudod mit a strucc politika se jobb, ha a homokba dugom a fejem, semmi nincs is mert én se látok semmit. De ez a te életed a te dolgod”
 • 15. aranka2 2008. szeptember 01. 21:49
  „Raven, nem nézek utána, az iskolában beetető díler mese. városi folklór, Urban Legend. Az oktatóanyagok helyes, jó dolgok.”
 • 14. Raven 2008. szeptember 01. 12:27
  „Aranka2

  Na egy kis tanmese, az iskolai drogelosztásról. Jöna mi kis ártatlan dillerünk, aki a nem kicsi de nem is ártatlan neppertől megkapja az anyagot. Nos a mikis ártatlan dillerünk beviszi azt az iskolába ugye, és ott osztogatja szét, árúlja a diákoknak na ezzel te mit csinálnál, mivel valószínű, hogy az általa keresett pénzből részesül a család is, ha erre azt mondod nem akkor néz utána, hogyan is épül fel ez a tevékenység. Az iskolában igenis szükség van nevelésre erre való a DADA, ESZTER és sok más hasonló bevált oktató anyag ezt meg a rendőrök végzik csak meg kell keresni őket mert bármennyire is hihetetlen van szakemberük rá. Csak a másik dolog, hogy a nagy kormányváltógatósdi pont a híres tananyag rovására ment. Sebaj jöhet megint egy kormány hátha az is elcseszi a tananyagot és a tenrendet. Na csak ennyit szeretem volna.”
 • 13. gilda 2008. szeptember 01. 00:31
  „Jó ötlet, tavaly is volt a sulik előtt. A Hódtói előtt trécselt egy a haverjával háttal az úttestnek, míg a gyerekek cikáztak az autók között az úton. Ha továbbra is ennyit tesznek, qrva sok értelme lesz a rendőri jelenlétnek.”
 • 12. aranka2 2008. augusztus 31. 13:33
  „Ha igazad van Nornora1, a sok részeg családfőt is rendőröknek kellene összefogdosni!”
 • 11. Nornora1 2008. augusztus 31. 11:59
  „Kedves Aranka2!
  Az a gyerek, akivel foglalkoznak, nem fogja elfogadni a füves cigit. Amelyik meg elfogadja, azzal meg nem fognak otthon elbeszélgetni, mert magasról tesznek rá. A drog nem családon belüli ügy, mert sajnos, ha valaki drogokkal él, azt nem fogja tudni a családja leszoktatni róla.”
 • 10. gyarmati nő 2008. augusztus 30. 21:19
  „Szerintem nem a füves cigit kapott gyerekre értették a fókuszt, hanem arra, aki osztogatja, és azokra, akitől az iskolai "elosztó" kapja az "ellátmányt". Itt nem a szegény kis "bűnbeesett" kamaszokról van szó, hanem azokról, akik száz meg száz szegény kiskamaszt ejtenek bűnbe. Azért a 14. életévét betöltött kiskereskedőt már meg lehet regulázni, persze nem feltétlenül javító-nevelő intézettel, hanem mondjuk pszichológussal (családnak is), drogprevenciós tanfolyammal stb. - de ez a fogyasztóknak is ajánlatos lenne.”
 • 9. aranka2 2008. augusztus 30. 20:11
  „Prehistoric nem egyről beszélünk, te a pedagógusról, én a családról. Te a drogos, szenvedélybeteg gyerekről, én a gyerekről, aki egyszer valahogyan droghoz jut.
  Rémképeid az iskolák körül rajzó dílerekről amúgy nagyjából a városi folklórhoz tartoznak.
  Betegség gyógyításra nem rendőr, hanem orvos való.”
 • 8. Prehistoric 2008. augusztus 30. 19:44
  „Aranka drága...tudja, mennyit tehet egy pedagógus a drogosok és a dílerek ellen? Elárulom: nem sokat. Ugyan drogprevenciós órák vannak, de a drogos gyerek tesz rá magasról. A rendőri jelenlét az iskolák környékén azért jó, mert legalább távol tartja a dílereket, akik bizony esetleg befolyásolják azokat is, akik egyébként nem próbálnák ki.”
 • 7. aranka2 2008. augusztus 30. 18:36
  „Nornora1 rendőrt uszítanál a gyerekedre, ha valakitől kapna mondjuk egy füves cigit, ahelyett, hogy otthon jól elbeszélgetnél vele, esetleg meg is büntetnéd, de a családon belül? Csináljanak belőle a pocsék és embertelen törvények alapján bűnözőt?”
 • 6. Nornora1 2008. augusztus 30. 14:16
  „Az, ha egy gyerek droghoz nyúl, az már nem felelőtlen apróság... Én egyetértek vele.”
 • 5. aranka2 2008. augusztus 30. 14:05
  „Katasztrofális marhaság, de attól félek, annál is rosszabb, hiba. Az iskolákba nem szabad beengedni a bűnüldöző szervezetet, annak ott semmi helye nincs. Igen, legyenek ott a rendőrök az iskola előtt, segítsék a közlekedést, de a drogmegelőzéshez jobb, ha nem nyúlnak. Az a tanárok, szülők és az egészségügy dolga. Még csak az hiányzik, hogy valami felelőtlen apróság miatt bűnözőt faragjanak a gyerekekből!”
 • 4. Baba_ 2008. augusztus 30. 12:19
  „Na kövezzetek meg engem is, de nem gondolom, hogy bármilyen gyerek (főleg általános iskolás) kardlapozást kaphatna.”
 • 3. Írástudatlan. 2008. augusztus 30. 09:46
  „MIKE 3! Én sem nagyon pártolom a kisebbségieket de a Magyar gyerkőcökben is vannak ám akik rá szorúlnának az általad tanácsólt kardlapozásra.Na de ez nagyon nem is ide való téma! Az a fő hogy már elkezdődött valami! Végre rájöttek hogy a derék Vásárhelyi rendőreinket is lehet használni valamire! Talán most már nem csak sétakocsikázgatnak és beszélgetnek a fiatal lányokkal. Nem mint ha ki fogásom lenne ellene csak azt ne a szólgálati idejükbe tegyék.De szerintem hangsúlyozom hogy csak szerintem nem igazán érettek ezek a mai fiatal gyerekek rendőrnek. Igaz fiatalok de nem rendelkeznek semmiféle élettapasztalattal.Inkább egy kicsit korosabb felelősségtudóbb határozottabb rendőrökre lenne szükségünk.De ez csak az én véleményem és úgy lehet hogy már korosabb létemre másképpen látom a dólgokat.”
 • 2. Mike3 2008. augusztus 30. 08:59
  „Na meg gondolom az iskolákban mára már standarddá vált drogkereskedelmet is vissza lehetne szorítani. A rendetlen barnákat meg meg lehetne kardlapozni”
 • 1. Prehistoric 2008. augusztus 30. 07:17
  „Ez jó ötlet. A középiskoláknak is kellene ilyen program, és javaslom, hogy ne csak reggel legyen ott a rendőr és a polgárőr, hanem nap közben is nézzenek el néha az iskola környékére, és tanítási idő végén, mert a gyerekek az egymás közötti kisebb-nagyobb balhékat akkor szokták "lerendezni".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjpályázat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány a 2008/2009-es tanévre is meghirdeti… Tovább olvasom