Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Rettegnek a frissen szabadult Jenőtől

Hódmezővásárhely - Egy börtönből frissen szabadult férfi teszi pokollá a lakók életét egy vásárhelyi házban. A nőkkel durván beszél, a lépcsőházban és a pincében végzi kis- és nagydolgát, a bűz olykor az egész épületet betölti.
– Pár éves börtönbüntetés után szabadult Jenő, akit a lépcsővel szemben lakó harmadik emeleti lakótárs fogadott be, már nem először – közölte egy anonimitást kérő, a vásárhelyi Szabadság tér egyik épületében lakó asszony. Megemlítette: a férfi – aki információink szerint tulajdon elleni bűncselekmény miatt ült – rendszeresen a lépcsőházban vizel és a pincében végzi nagydolgát, a nőkkel durván beszél, fellépése fenyegető.

– Egyszer, amikor szóltam neki, ne a lépcsőházba piszkítson, letagadta, hogy ő volt, majd leköpött – panaszkodott a nyugdíjas Ica néni, aki fiával együtt él a bérházban. Jenő szabadulását követően nyáron költözött Sándorhoz. A körülmények nomádok, nincs benne se villany, se gáz – az órát kikötötték, látszik a lépcsőházban –, se víz, a szomszédok szerint utóbbi miatt végzik sokszor mindketten dolgukat a közös terekben.
– Nem bírtam tovább a bűzt. A héten takarítottam, hipóztam ki a pincét, a szagot a kiterített ruhák is átveszik. Elviselhetetlen, viszont nincs kedvem állandóan ilyen emberek után dolgozni – közölte a földszinti szomszéd. Ica néni fia azt is megjegyezte: Jenő csak a nőkkel bátor, a férfiakkal szemben visszább vesz a hangerőből, a stílusból, de nem lehetnek mindig a sarkában. Általában Sándorral együtt reggel elmennek otthonról, és este ittasan térnek vissza.

A gázórát is kikötötték. A szomszédok félnek a börtönviselt férfitól. Fotó: Karnok Csaba
A gázórát is kikötötték. A szomszédok félnek a börtönviselt férfitól. Fotó: Karnok Csaba

Fotós kollégámmal felmentünk a harmadikra: csőcsonkok árválkodtak, a gázóra kikötve, az ütött-kopott, viseltes ajtón nincs zár, a lakást lakattal zárták. Megkerestük a társasház közös képviselőjét, Danyi Attilát, aki közölte: ismeri a problémát, a lakók többször felkeresték, panaszkodtak. Elmondta nekik, a 3. emeleti ingatlan városi tulajdon, ezért forduljanak az önkormányzat lakásügyi osztályához.

Kiürítik a lakást

A vásárhelyi önkormányzathoz nem érkezett bejelentés azzal kapcsolatban, hogy a Szabadság tér 80. számú ház egyik városi tulajdonú lakásának bérlője befogadott egy másik személyt és zavarják az ott lakók nyugalmát, mindennapjait – tudtuk meg az önkormányzattól. Szigorú feltételekkel, a város hozzájárulásával fogadhatnak be testvért, élettársat, kiskorú gyereket – az érintett lakás bérlője ilyen kérelmet nem nyújtott be. Ellene jogerős bírói végzés van érvényben a lakás elhagyására, jelentős közüzemi és lakbértartozás miatt. Ezért az ingatlant hamarosan kiürítik. Az önkormányzat arra kéri a vásárhelyieket, hasonló problémával mihamarabb forduljanak a polgármesteri hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virtuózok: jótékonysági árverés Kormányos Vanessza megsegítésére

Jótékonysági árverést tartanak a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő hódmezővásárhelyi Kormányos Vanessza megsegítésére november 30-án a budapesti New York Palotában. Tovább olvasom