Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Révbe ért a Legyen ön is milliomos! vásárhelyi játékosa

Hódmezővásárhely - Áprilisban 800 ezer forintot nyert a Legyen ön is milliomos! című televíziós vetélkedőben a vásárhelyi Hegyi Terézia. A pénzt azóta megkapta, és kötvényekbe fektette. De ami igazi főnyeremény a 25 éves kutató biológusnak: végre van állása. Olyan vásárhelyi cégnél helyezkedett el, ahol hasznosíthatja végzettségét, két hét múlva kezd.
Hegyi Terézia áprilisban nyert 800 ezer forintot a Legyen ön is milliomos! televíziós vetélkedőben, amelynek kvízmestere Vágó István. Akkor még nem tudta mire költi a pénzt, mostanra eldőlt a ropogós bankók sorsa.

– Nem rendeztem bulit, nem herdáltam el – közölte a 25 éves vásárhelyi lány – kötvényekbe fektettem. Ezt találtam a legjobb megoldásnak, egyébként sem vagyok híve a nagy dáridózásnak.

Amikor a sikeres játék után beszélgettünk, azt mondta, 10, vagy 20 millió forintnak is lenne helye, mert munkanélküli. Tavaly végzett a Szegedi Tudományegyetemen kutató-biológusként, és rengeteg helyre elküldte jelentkezését, pályázatát – sikertelenül. Az elutasítás okai változatosak voltak. Vagy túlképzettnek találták, vagy gyakorlatlannak, vagy csupán az volt a baj, hogy nő. „Hiába mondtam, bizonygattam, hogy dolgozni szeretnék, nem akarok még szülni, mintha nem is hallanák. Az igazi főnyeremény az lenne, ha végre elhelyezkedhetnék, ha lenne egy jó állásom" – kesergett, panaszkodott akkor. Ennek az időszaknak vége. Talált munkát, méghozzá végzettségének megfelelőt.

– Éppen bértárgyalásról jövök, két hét múlva kezdek egy olyan vásárhelyi cégnél, ahol hasznosíthatom kutató-biológusi diplomámat. Többet, részletesebbet erről most nem szeretnék mondani. A lényeg, ezzel véget ért a tavaly június óta tartó kálváriám, azóta voltam munkanélküli.

A vetélkedő óta sokan gratuláltak neki, elsősorban ismerősök, de olyanok is, akikkel nap mint nap találkozott – például bolti eladók –, de korábban csak pár szót beszélgettek, vagy még annyit sem. A népszerűség és a pénz a srácokat is vonzotta, de ezeken a közeledéseken általában jót mosolygott.

– A hétköznapjaim semmit sem változtak, ahhoz talán nagyobb összeg kellett volna... Szeretek zenét hallgatni, maradt a bélyeggyűjtés, imádok kerékpározni; és továbbra is ragaszkodok mindenhez, akit, amit szeretek, emberekhez és tárgyakhoz egyaránt. A bicajomat sem cserélem le újabbra, szebbre, jobbra. A fejtörők, a vetélkedők? Szeretek keresztrejtvényt fejteni, az Activity is kedvenc, és jelentkeztem az m1 új játékára, az Örökösre; részt vettem a válogatáson, de nem hívtak vissza, nem értesítettek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivartalanítási akciót hirdettek a vásárhelyi állatvédők

Hódmezővásárhely - Kedvezményesen ivartalanítják októberben a vásárhelyi kutyákat és macskákat a… Tovább olvasom