Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Rischákék újra mennének

Hazatért Egyiptomból a vásárhelyi Rischák Károly és családja – Sarm-es-Sejkben nyaraltak a robbantás idején. Lapunknak elmondták, meg sem fordult a fejükben, hogy hamarabb visszautazzanak, s néhány év múlva ismét szívesen nyaralnának a piramisok földjén.
Rischák Károly és felesége egy pillanatig sem gondolta, hogy félbe kellene szakítani a nyaralást. Az emlékeket idézi fel a család. Fotó: Tésik Attila
Kedden késő éjjel landolt a vásárhelyi Rischák Károlyék gépe Ferihegyen, a család most érkezett haza egyhetes egyiptomi útjáról. Sarm-es-Sejkben, a „béke városában" nyaraltak, ahol szombatra virradóra két szállodát és egy bazárt robbantottak fel a terroristák. A történtekről másnap reggel értesültek idegenvezetőjüktől, aki arab képviselők segítségével kereste meg a magyar csoport tagjait, hogy jól vannak-e. Rischák Károly azonnal bekapcsolta a mobiltelefonját, amelyen rengeteg nem fogadott hívás volt, de a vonalak túlterheltsége miatt csak órák múltán tudott hazaszólni.

– Pénteken este mi is az új központban, Namabéban sétáltunk, papucsot akartunk venni édesanyámnak – meséli a férfi. A család körülbelül egy órával a robbantás előtt távozott a helyszínről, mert kisfiuk álmos lett.
– A szállodánk öt-tíz kilométerre volt a központtól, ahova taxival tértünk vissza – csatlakozott férjéhez Mizsák Ildikó. A közhangulaton – elmondásuk szerint – másnap nagyon lehetett érezni, hogy baj van.
Kiürültek az utcák, eltűntek a taxik, nem indítottak járatokat sehova, a fakultatív programok pedig elmaradtak. Rischák Károlyék ennek ellenére továbbra is jól érezték magukat, nem fordult meg a fejükben, hogy hazatérnek.

– A szállodánkat a fegyveres őr mellett egy újabb biztonsági kapuval erősítették meg, így nem volt okunk az aggodalomra – mondta Ildikó, majd azt is hozzáfűzte, hogy egy-két éven belül szívesen visszatérnének a piramisok birodalmába. A fakultatív programok a sok ellenőrzési pont miatt szinte lehetetlenné váltak, de pihenésre, búvárkodásra így is van lehetőségük az augusztusban Egyiptomban nyaralóknak.

Molnár Gitta
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett a tarló Mártélyon

Kigyulladt a tarló tegnap kora délután a mártélyi szélmalom közelében. A helyszínre érkező… Tovább olvasom