Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Risztov Éva: Örülök, hogy újra itthon lehetek

A vásárhelyi Hód-kupa nemzetközi úszóverseny díszvendége volt tegnap az olimpiai bajnok, Risztov Éva és Gyurta Dániel, akik a Gyarmati Dezső Sportuszodában készültek az ötkarikás játékokra. Szabó Tünde, az országos szövetség főtitkára a sajtótájékoztatón bejelentette: úszásban is régióközpont lehet Hódmezővásárhely.

– Örülök, hogy újra itthon lehetek, és azokkal ünnepelhetek, akik gyerekkorom óta látták bennem az elszántságot, tudják, mire készülök, és érezhetem a szeretetüket – mondta az úszó Risztov Éva, London 10 kilométeres olimpiai bajnoka. – A legtöbb e-mailt, gratulációt szülővárosomból kaptam, és szinte mindenki azt kérdezte: mikor jövök, mikor találkozhat velem? Hétfőtől újra Vásárhelyen edzőtáborozom két hétig, és igyekszem minden igénynek, elvárásnak megfelelni, eleget tenni. Az olimpiai bajnoki arannyal nagy álmom vált valóra – 20 éve ezért dolgozom –, és az első pillanattól kezdve tudtam, mit jelent. Élvezem a szeretetet, a népszerűséget, de már edzek, vannak újabb céljaim, amelyeket meg akarok valósítani. Legközelebb januárban úszom 10 kilométert.

Vb rendezésre alkalmas uszodáról döntöttek Vásárhelyen, olimpiai bajnokokkal. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Hód-kupa ünnepélyes megnyitóján Lázár János országgyűlési képviselő, miniszterelnökséget vezető államtitkár azt idézte fel, hogy Éva Vásárhelyen, a nyitott medencében kezdte pályafutását, ami meghatározó volt számára, és rengeteg munkával, kitartással érte el célját, hogy példaképéhez, Egerszegi Krisztinához hasonlóan olimpiai bajnok legyen. _%

Vb rendezésre alkalmas uszodáról döntöttek Vásárhelyen, olimpiai bajnokokkal. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Gyárfás Tamás%_, az úszószövetség elnöke a megnyitón, majd az azt követő sajtótájékoztatón is hangsúlyozta: sokat köszönhetnek, hálásak Hódmezővásárhelynek (ehhez Kiss László szövetségi kapitány is csatlakozott), az ideális felkészülési körülményekkel olimpiai bajnokokat segítettek a győzelemhez. A város felkerült az európai úszótérképre, és 2015-ben junior Európa-bajnokságnak adhat otthont – amelyen talán a mostani Hód-kupa legjobbjai is rajtkőre állhatnak majd – fűzte még hozzá.

Vb rendezésre alkalmas uszodáról döntöttek Vásárhelyen, olimpiai bajnokokkal. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A cél érdekében Hódmezővásárhely többek között egy 25 méteres medencével fejleszti, bővíti a Gyarmati Dezső Sportuszodát, ennek támogatására, segítésére Almási István polgár a sajtótájékoztatón megkérte az államtitkárt, aki tréfásan megjegyezte: ez a mai „benyújtott számla". Gyárfás még azt is elmondta: a közeljövőben Magyarország világbajnokságot rendezhet, az elképzelést a kormány támogatja, ezért a fővárosban egy minden igényt kielégítő új uszoda épülhet.

Vb rendezésre alkalmas uszodáról döntöttek Vásárhelyen, olimpiai bajnokokkal. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Az ünneplésnek már vége – jegyezte meg Gyurta Dániel, aki hálája jeléül egy, az őt az ötkarikás arannyal ábrázoló nagyméretű fényképet hozott ajándékba a városnak, az uszodának –, október középétől már edzek, az isztambuli rövidpályás világbajnokságra készülök, ahol 100 és 200 mellen indulok. Az olimpiai aranyéremmel nagyon nagy álmom vált valóra, megnyugtató, hogy megvan, de vannak még céljaim, amelyeket szeretnék megvalósítani – mondta a klasszis.

Vb rendezésre alkalmas uszodáról döntöttek Vásárhelyen, olimpiai bajnokokkal. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A közönségtalálkozón nagy ovációval fogadták Évát és Danit, és a 400 négyzetméteres sátor kicsinek bizonyult – zsúfolásig megtelt! –, többen akadtak, akik csak kint rekedve hallgathatták a bajnokok élményeit.

Olvasóink írták

 • 12. lisa01 2012. november 20. 12:30
  „Vásárhelyen se foci, se kézilabda, alig-alig létező kosárlabda. Szó mi szó, gazdaságilag ez a város a toppon van. lehet látni Balatonfüredi, Mezőkövesdi NB I-es férfi kézilabdát. Gyirmóti, Felcsúti NBII-es focimeccset, ne hagyjam ki Baktalórántházát sem. Nekünk vásárhelyieknek az élsportból a 4-5 évente megrendezett Volvo -kupa/Deutsch Tomi/, illetve olimpikon úszóink edzésének megtekintése/Lázár jani/jut. Aki pedig a vízszintes, horizontális szemlélődésbe belefáradt, szökőévente egyszer megtekinhet szenzációs búvárúszóversenyeket is. Ha pedig elégedetlen a látottakkal, ot a négyszázvalahány méteres futópálya, azon szaladgálhat.”
 • 11. hős 2012. november 19. 14:54
  „10 Mucska!

  De igen az is baj,hogy ott van ,mert azt mi szegediek is fizetjük a nagy kalapon keresztül.Remélem,hogy egyszer lázárból lúzer lesz.”
 • 10. mucska 2012. november 19. 13:39
  „Szegeden soha nem lesz szerintem másik uszoda. Nincs meg hozzá a szükséges akarat.
  Gyermekem a hétvégén kinti medencében melegített be a versenyre.(Vásárhelyen) Jönnek a helyi lakosok és kérdezik, hogy mikor lesz hely a medencében. 2 sávon melegítettek a gyerekek,maradt még egy pár szabad. A szabad sávokban max. 2 ember ha úszott. Mi csak vigyorogtunk nagyokat. Szegeden max. ha zárva van az uszoda , akkor lehet ilyen jó körülmények között úszni. Ott, ha már 2 embernél több van egy sávban akkor az már tragédia.
  Egyébként meg nem az a baj, hogy ott épül, hanem hogy itt nem. Szegeden nem lehet versenyt rendezni, mert se hely, se elektromos időmérő, se semmi nincs.”
 • 9. hős 2012. november 19. 12:51
  „Ismét a lerágott csontot mondom,de amíg van rá fórum addig mondom a magamét!Mi a büdös francnak Vásárhelyre még egy 25m-es?MINEK?????Szegeden az úszók NYOMOROGNAK abban a szerencsétlen 8 pályás medencében míg ott Vásárhelyen pedig "bástya (lázár) elvtársnak" építenek uszodát,hogy lehessen még egy fölösleges beruházás mögött bájologni.Lassan el kellene oda jutnunk,hogy a hmvhely.-i uszodabővítés ellen tüntessünk!Ki állítja meg ezt az agyalágyult bandát?Nem vagyok mszp-s szimpatizáns de: Botka,húzz bele!!!”
 • 8. queenmargareth1 2012. november 18. 18:36
  „na, leányzó, mégsem voltak "szemetek" a vásárhelyiek?:)hiszti az volt rendesen”
 • 7. Kircsi 2012. november 18. 17:14
  „Risztov Éva az úszósport janics natasája.”
 • 6. mucska 2012. november 18. 16:49
  „Nagyon jó volt, hogy 2 olimpiai bajnok megjelent az uszodában. De a szervezés katasztrófa volt a közönségtalálkozón.
  Kár volt annyi biztonsági ember. Elhiszem, hogy szegény bajnokok nem kaptak levegőt a tömegtől, de az azért nem volt sportszerű, hogy amikor lejárt az idő, fogták magukat és felálltak, hogy vége, faképnél hagyva az ott várakozókat. (Volt olyan aki, akkor már 2 órája ott állt.) Ráadásul egy úszóversenyen megtenni ezt, ahol tényleg Ők (voltak) a példaképek. Rengeteg gyerek úszás után rohant vizes fejjel , hogy kaphasson autógrammot. Volt ahol szülő állt sorba (hiába), hogy a gyerekének meg legyen az öröme, amíg az versenyez. A verseny megítélésén sokat ront ez a dolog. Mert amúgy jó kis verseny lett volna. De rengeteg gyerek mégis szomorúan távozott.
  De annyit biztos megért ez a dolog, hogy Vásárhelynek legyen még egy medencéje. Szegediek meg ússzanak a saját levükbe :(”
 • 5. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. november 18. 15:48
  „A képeket elnézve lázár mit ivott? Alulról a 2. valami viccet mesélhet Gyurtának, aki átlát a szitán és nem igen hatja meg lázár erőltetett lazasága XD”
 • 4. zehn 2012. november 18. 15:24
  „1.kipkop. Ugye te is tudod, milyen butaságot írtál most. Nincs olyan magyar város, ami nem tartozik tetemes összeggel. A negyed akkora Vásárhelynek meg sikerült dupla akkora adósságot felhalmoznia, mint Szegednek. Hogy csinálták? Az általad említett díszburkolaton kívül Itt azért lesz Lézerközpont, Klinikai tömb,stb. Egyébként Vásárhely közepét is nem oly rég burkolták át, gondolom nem Lázár úr pénzéből. A közeli városok fejlődését nem lehet összevetni, mert az ország harmadik városa más lépték.”
 • 3. kipkop 2012. november 18. 15:23
  „2. studyfy 2012.11.18. 14:51

  Nem tudtam, hogy csak fideszes személyek sportolhatnak. Lehet, hogy baj van a sporttal kapcsolatos ismeretekkel?”
 • 2. studyfy 2012. november 18. 14:51
  „Az alsó-, közép- és felsőfokú oktatásra nincs pénz, de a Fidesz vezetői "játszótereire" bőven van. Stadionokra, uszodákra egyéb nem alapvető szükségletekre van pénz, iskolára nincs. Épüljön egy nemzeti stadion, de Debrecenben, az Üllőin, Felcsúton majd akkor, ha lesz rá, most nincs. Sokkal fontosabbakra kellene: pl. az egészségügy.”
 • 1. kipkop 2012. november 18. 14:44
  „Szeged csak díszburkolatban veszi fel a versenyt a közeli városok fejlődésében.
  Hajrá Botka, hajrá díszburkolat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések és tervek Vásárhelyen

Közlekedési, vízépítési, parkokra és közterületekre vonatkozó beruházásokat tartalmaz a 2013-as fejlesztési koncepció Vásárhelyen. Tovább olvasom