Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Roma gyerekek nyári tábora Kishomokon

Huszonkét jó tanuló roma gyermek vehet részt a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat nyári táborozásán. A diákokat hétköznaponként busszal szállítják ki a kisebbségi önkormányzat elnöke, Sztojka László öreg-kishomoki tanyájára, ahol különféle programokat szerveznek számukra.
A gyerekek közelről ismerkedtek a lovakkal Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat táborába járó, jó tanuló gyermekek nem panaszkodhatnak: nyelvi és lovastáborra számítottak, de ennél sokkal gazdagabb programot kínálnak számukra. A huszonkét diákra vár számháború, üvegfestés, és a kopáncsi tanyamúzeum meglátogatása is.

– Jól érzem magam, jók a programok, számomra eddig remekül telt az idő – árulta el Ajtai József, a József Attila Általános Iskola leendő hetedikese, aki lovat életében először itt látott közvetlen közelről. A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola ötödik osztályát szeptemberben elkezdő Mihály Csaba azért örült a táborozásnak, mert végre együtt lehet az unokatestvéreivel.

– Mindennap különféle foglalkozásokat is tartunk a gyerekeknek – tudtuk meg Horváth Ádám táborvezetőtől. Ezek közé tartozik a szövegértés, a helyesírás és a nyelvtanulás, de volt már üvegfestés is. Sztojka Aliz és Horváthné Ruzsa Anita felügyelete és irányítása mellett pedig hamarosan a lószerszámokkal ismerkednek meg a gyerekek, akik népzenét és néptáncot is tanulnak majd.

– A cigány kisebbségi önkormányzat pályázati pénzt nyert erre a célra – mondta lapunknak Sztojka László, a CKÖ elnöke. Hozzátette, a táborhoz megnyerték az ebédet biztosító Herczeg Gábor, illetve a lovas kocsit adó Hód-Mezőgazda Rt. támogatása mellett a város első emberét. Lázár János polgármester jóvoltából a gyerekek és felnőtt kísérőik két alkalommal is térítésmentesen mehetnek be a strandra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakítás a kállai kettőstől Szent Józsefig

A negyvenes években a vásárhelyi Szenti András is részt vett a belsőszőrháti olvasókör összedőlt… Tovább olvasom