Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Romák vertek meg egy férfit a mindszenti kompnál

Mindszent - Az 59 éves rokkantnyugdíjas autószerelőt, Gy. I.-t péntek délelőtt verték meg – állítása szerint romák – a mindszenti komp baksi oldalán. A férfinak halálfélelme volt, támadói családja kiirtásával is megfenyegették.

Csak szombaton értesültünk a mindszenti kompnál történtekről, amelynek szenvedő alanya az 59 éves rokkantnyugdíjas autószerelő, Gy. I. volt. A férfi teljes nevének elhallgatását kérte, és ahhoz sem járult hozzá, hogy megírjuk, hol lakik. Pénteken délelőtt 10 óra tájban akart átkelni személyautójával a mindszenti komppal a Tiszán, a baksi oldalról.

– Az átkelőnél nem az előttem lévő mikrobusz után álltam, a nagy hőség miatt inkább az árnyékba húzódtam – elevenítette fel a történteket. – Az utánam érkezők mögém soroltak be, egészen egy fehér VW Transporterig, amely előre gurult, és a sor mellett parkolt le, arra számítva, a kompra való felhajtásnál majd bevághat elénk. Ezt nem hagyhattam szó nélkül, udvariasan arra kértem a kocsiban ülőket, álljanak a helyükre, a sor végére. Ebből lett a baj – mesélte.

A mindszenti komp. A baksi oldalon lévő kikötőben történt az erőszak. Illusztráció: Tésik Attila
A mindszenti komp. A baksi oldalon lévő kikötőben történt az erőszak.
Illusztráció: Tésik Attila

Szó szót követett, dulakodás alakult ki Gy. I. és a Transporterből hirtelen kipattanó három, a sértett elmondása szerint roma férfi között. Arra még maradt ideje Gy. I.-nek, hogy kocsija csomagtartójából előkapjon egy lécet, és védekezőn maga elé tartsa. Támadói erre látszólag jobb belátásra tértek, visszaültek az autójukba, és a sor végére hajtottak. Kisvártatva azonban segítségük érkezett, és akkor már négyen-öten estek az 59 éves rokkantnyugdíjas férfinak.

Egy gyanúsított már rendőrkézen

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: az ügyben a kisteleki kapitányság csoportos garázdaság bűntettének gyanújával indított eljárást. A nyomozás során a feltételezett elkövetőket azonosították, egyiküket – aki önként jelentkezett a rendőrségen – gyanúsítottként hallgatták ki, a többieket még keresik.

– Többször hasba rúgtak, ököllel vertek. A földön próbáltam „összegubózni", hogy minél kisebb felületen érjenek a rúgások és az ütések. Elájultam. Halálfélelmem volt, azt hittem, soha nem kelek fel onnan. Addig vertek, amíg mozogtam. Mikor végre abbahagyták, közölték: gondoskodnak arról, hogy soha többet ne kelhessek át a komppal. A helybeliek elmondták, már több hasonló eset fordult elő – mondta Gy. I.

Útban hazafelé telefonált a feleségének, a rendőrséget a párja értesítette a történtekről. A kisteleki kapitányságon Gy. I. fényképről felismerte egyik támadóját. A szegedi klinikán készült röntgen kimutatta: törése nincs, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. De még komoly fájdalmakkal küszködik, nem érzi jól magát, ezért lapunknak is telefonon mondta el történetét.

– Nem mertem a klinikán maradni, azzal is megfenyegettek, kiirtják a családomat. Úgy gondoltam, bármilyen állapotban is vagyok, a családom mellett a helyem – tette hozzá. – Az is szomorú és tragikus, hogy az ott várakozó emberek közül senki nem segített, a rendőrséget sem hívták, a kocsijukból nézték, ahogy vernek, rugdosnak. Valószínűleg féltek. Később is csak egyetlen nő vállalta a tanúskodást.

Olvasóink írták

211 hozzászólás
 • 211. BabócsaiEugénia 2009. augusztus 16. 19:05
  „Drága keiner! Csak a mondatokat kellene szépen sorban elolvasni, és értelmezni, mert a kérdésedre ott van a válasz! :)) Bocsika!
  Idézet a szövegből: "Az átkelőnél nem az előttem lévő mikrobusz után álltam, a nagy hőség miatt inkább az árnyékba húzódtam - elevenítette fel a történteket. - Az utánam érkezők mögém soroltak be, egészen egy fehér VW Transporterig, amely előre gurult, és a sor mellett parkolt le..." Szóval a többi látta, hogy ő sort áll, csak épp a cigók nem???? Érdekes! Szemüveget nekik(hogy a holló vájja ki...)! :)))”
 • 210. keiner 2009. augusztus 16. 08:36
  „Hmm, nészük, jól értettem-e a dolgot:
  sórba áltak a kompnál, várnak a kompra, valaki jön kocsival és nem ál sórba, hanem az arnyékba husza magát. Miböl tudhatom, hogy ez csak vár valakire vagy ö is akár a komppal menni? Sórszámot adnak ott ki? Ha most jövök és besorolom magamat a többi kocsi után, miböl tudom, hogy ez a kényes ember, aki arnyékban van elölem jön?
  Rabirnék esküdni, hogy gyereim olyan "elöre tolakodónak" mutattak volna a köszébsö ujjat.
  :-)))
  Ja, nem vagyok sem róma, sem szidó sem román, de magyar sem.”
 • 209. jégcsappp 2009. augusztus 15. 17:50
  „A cikk önmagáért beszél.Megint az a bizonyos Roma Naplopó Társadalmi réteg.
  A Magyaroknak meg félni kell! Azt meg nem értem miért csak nézte a többi utas? Egyszer már Össze kellene fogni Magyarok!!! És őket kellene a Tiszába Dobni.,Verni , Ütni? nem? Még a Hívatalokban is félnek tőlük. Én Nő vagyok, de biztosan bele avatkoztam volna, ha az ára adok, kapok lett volna,Akkar is.!
  Itt jön rá az ember, több bennük az összefogás.És a Jog, Bármit csinálhatnak, nem felelnek semmiért.Ez a Magyar JOG REND???!!!!.”
 • 208. Norman_Bates 2009. augusztus 13. 07:29
  „" Kisvártatva azonban segítségük érkezett, és akkor már négyen-öten estek az 59 éves rokkantnyugdíjas férfinak."
  Nyomozó kérdezi: -Tehát szóltál mobilon a testvíreknek, hogy gyertek, meg kell verni Gy. I.-t?
  cigány: - Hát áz nem úgy vót! Bisztosúr! A rokonyok tök véletlen jártak arra, és csák még akartuk beszíni az úrral még elnízés kérni! de ű ránktámadott fejével ütötte az öklünket, gyomrával meg a cipőnket!”
 • 207. help 2009. augusztus 12. 21:50
  „Mármint, hogy a kompnál mi történt... szerintem nem fog kiderülni az igazság, mert mindenki fedez mindenkit.”
 • 206. help 2009. augusztus 12. 21:48
  „Re: 206 Ha jól sejtem végighazudtad az egészet... nem igaz? Csak hogy mentsd a menthetőt mi? Ha már tényleg ott voltál meséld már el pontosan hogy történ? Érdekelne itt egy- két embert..! Kimentettétek egymást mi?”
 • 205. Norman_Bates 2009. augusztus 12. 15:36
  „A "szaporodik" szó mióta kimoderálandó? Idézzek egy állatenyésztési szakkönyvből?

  206! a hamis tanúskodást a törvény bünteti! Erre vigyázz!
  Azon kívül 204. hozzászólás help lehet, hogy nem rád gondolt!”
 • 204. polisz 2009. augusztus 12. 14:33
  „204. képzeld el már tanuskodtam a rendörségen ; ugyhogy lelesz zárva az ügy”
 • 203. Norman_Bates 2009. augusztus 12. 07:14
  „201. hozzászólás BabócsaiEugénia 2009.08.11. 16:15
  Akkor én folytatnám :
  -Élősködik
  -Lop
  -Csal
  -Hazudik
  -Seftel (biznicel)
  -Adót nem fizet
  <moderálva>”
 • 202. help 2009. augusztus 11. 18:42
  „Látom van itt több olyan ember aki ott volt....megkérdezném, hogy miért is nem jelentkeztek e rendőrségen? Biztosan megkönnyítenétek a nyomozást!!!! Erre nem gondol senki?”
 • 201. Boytronic 2009. augusztus 11. 17:55
  „A "nagyemberek bevannak sz...va,mert az utóbbi hónapok eseményeiben reflektorfénybe került az hogy a romákat mennyire lehet civilizálni::))Ha az Uniónak és a köztársasági elnöknek az a szive joga hogy csokolgassa őket ám legyen,de ne tegyék ezt már számomra normativ cselekedetté,kötelezővé!!!Hogy mondta Gyurcsi papa??::-El lehet menni ebből a kibaszott rasszista országból,próbáljanak már szerencsét Európa más országaiban is hagy tanuljunk egy kis toleranciát biztos keblükre ölelik őket !!Nevetségesen várják el azt tőlünk amit a cigányoknak sehol nem nyújtanak miért mi legyünk Európa etnikumi kisérleti laboratóriuma,menjenek Dániába,Franciaországba,Németországba majd meglátjuk hogy a felsorolt helyeken "mennyire toleránsak az unió szellemétől átitatva::??!!!!....”
 • 200. drogbavbt 2009. augusztus 11. 16:51
  „ilyenkor mit mond az onbusman verik a kisebbséget,a .... romák nagy emberek mikor 4-5 -en vannak.
  rendörség hol volt ilyenkor lehet hogy csak fényképezni tudnak, addig meg verik a becsületes magyarokat a cigány <moderálva...>.
  ........
  dolgozni nem akarnak de lopni ,csalni van idejük nekik az állam meg még pénzeli is öket.”
 • 199. BabócsaiEugénia 2009. augusztus 11. 16:15
  „Anno dacumál felszámolták a cigányputrikat, betelepítették a faluba a cigányokat. De képzeljétek, nem ám az akkori tanácselnök háza mellé, meg az akkori tsz elnök szomszédságába!
  Sólyom is építtethetne házat a közvetlen közelében kb. három családnak (az már fél falu), s aztán ha napi szinten kerülne velük "kapcsolatba", mert elállják a kapubejáróját, előtte hajigálják el a szemétégetőnyi szemetet, s ha szólni mer, húszan fogják közre, mert nem jól láttad azt testvír, a purdé odat...jik a kapujába, kirúgja focival az ablakát, aztán elhúz, reggeltől estig bömbölteti a kultúrzenét (most hirtelen nem jut több az eszembe, de segítsetek a felsorolást bővíteni!), akkor legyen szolidáris kedves honfitársaival! Ő még nem élt velük együtt, csak képen látott valami romának látszó embert...”
 • 198. Riri 2009. augusztus 11. 11:18
  „moderálva off”
 • 197. Riri 2009. augusztus 11. 09:43
  „198.Honnan is tudod <moderálva.....>,hogy a rokkant nyugdíjas Úrnak nem esett baja?.........
  Tegnap nálam kiverte Sólyom a biztosítékot és teljes félháborodást keltett nálam!!!!Még hogy a Magyarok vállaljanak szolidaritást minden roma után.Na majd akkor ha dolgoznak, becsületesen adóznak és rájuk is teljes körűen vonatkozik a Magyar törvény, lásd pl.. Ajtai sikkasztott 900 ezer Ft-ot,és sorolhatnám......
  Ezt már a politikusok rég "elkúrták".......”
 • 196. polisz 2009. augusztus 11. 09:13
  „na most elmondom nektek <moderálva durva> , a komának nincs semmi baja , csak nagy dobra veri
  és nem lesz belöle semmi ; mert még nevet a cigányokra , most ő is válalja amiket csinált”
 • 195. Norman_Bates 2009. augusztus 11. 07:06
  „Tegnap sólymunk megint leverte a 16 Amperest : " az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel" .<moderálva>.., jóhogynem már mindenki fogadjon örökbe egy purdét.

  "visszaültek az autójukba, és a sor végére hajtottak" tehát ott maradt az autójuk, miért nem vette valaki kezelésbe a kocsijukat? nem hiszem, hogy ütésállóbb anyagból készülhetett, a gumiját se hiszem, hogy ne lehetett volna kibökni.

  A Gy. I. monogram : Gyapjas Imre? Ettől függetlenül jobbulást kívánok neki, bár az ilyenből szerintem a fizikai felépülés a legkisebb probléma.”
 • 194. flexsnake 2009. augusztus 11. 06:55
  „van az a zene.... dádádá :D”
 • 193. Boytronic 2009. augusztus 11. 06:46
  „Polisz amikor a molotov robbant miért nem volt ekkora pofátok???::::))Gondolod hogy Olaszliszkát elfelejtették már a Cosma üggyel együtt ehez mérten igen hangicsáltok,jó lesz ha behuzzátok a féket ,mert ha négy öt bőrfej körétek áll ti sem vagytok akkora májerek,csak hang van ha szólóban közlekedtek meg még az sem a csorda a ti "nagy erőtök"..!!”
 • 192. BabócsaiEugénia 2009. augusztus 10. 23:57
  „Remélem a "szemtanúk" közül kerül valaki hasonló helyzetbe, és akkor más is ugyanolyan közönnyel fogja végignézni, ahogy szarrá verik!!!
  B.....tok meg, ebben van a cigányok ereje! Ha nincs is eszük, legalább összefognak!!! Mi miért nem?????? Szánk nekünk is van, csak ki kellene nyitni! Ha visszaugatsz, behúzza fülét-farkát!”
211 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a 3500 méteres, új tehermentesítő utat

Hódmezővásárhely - Felavatták tegnap délelőtt a 47-es főút laktanyai körfogalmán át vezető… Tovább olvasom