Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Rövidebb útvonal, kevesebb megálló Vásárhelyen

A Szeged és Szarvas között közlekedő buszok hat, a Szeged–Vásárhely gyorsjáratok pedig két megállót nem érintenek már Vásárhelyen. Az átutazók kérésére rövidítette le a városi útvonalat a Tisza Volán. Ezenkívül a december 10-e óta érvényben lévő menetrendben már két új járat is szerepel: a vásárhelyi vasútállomásról munkanapokon 6.20-kor és 6.50-kor is indul busz a szegedi nagyállomásra.
Változott Vásárhelyen a buszközlekedés: 16 új járat és hat új megálló. Illusztráció: Tésik Attila
December 10-e óta új menetrend szerint közlekednek a Tisza Volán Zrt. buszai. A társaság tizenhat új járatot helyezett forgalomba, valamint hat új megállóhelyet létesített. A változások több olyan buszt is érintenek, melyek Vásárhelyre jönnek, illetve innen indulnak, valamint átmennek a városon.

– Az átutazó utasok kérésére lerövidítettük a Szeged és Szarvas között közlekedő gyorsjárat vásárhelyi útvonalát – mondta Kelemen László, a Tisza Volán vásárhelyi területi igazgatója.

A buszok már nem érintik a Kálvin teret, valamint a vasútállomást. A módosítással hat megállót hagynak ki, és mintegy 15 perccel gyorsabban haladnak át a városon.

A Szeged és Vásárhely közötti gyorsjáratoknak is rövidebb lett a vásárhelyi útvonala. Ezek a buszok már nem mennek a Pálffy utcába és a Szent István térre, hanem Szeged felől a Tóalj utcában és városi könyvtárnál megállva érkeznek a vásárhelyi vasútállomáshoz. Innen visszaindulva pedig a Kálvin tér, a Petőfi utca és a Kossuth tér érintésével mennek a csongrádi megyeszékhely nagyállomására.

Újdonság még az is, hogy két újabb gyorsjáratot indítottak Szeged és Vásárhely között. Ezek a buszok munkanapokon reggel 6.20-kor és 6.50-kor indulnak a vásárhelyi vasútállomásról. Annyiban térnek el a nyár óta működő gyorsjáratoktól, hogy a két városon kívül még a 47-es főúton, az algyői körforgalomnál is megállnak.

Három új buszt is forgalomba helyezett a társaság. Szeged és Vásárhely között két Scania is közlekedik, melyekre 20-25-tel több utas fér föl, mint az eddigi gyorsjáratokra. Szeged és Szarvas között pedig egy új Volvo is munkába állt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

578 góllal emlékeztek Székkutason Puskásra

Összesen 578 gól született a Puskás Ferenc emlékére szervezett huszonnégy órás focitornán… Tovább olvasom