Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Rózsa Sándor is járt a gazdanapon

A mezőgazdaság jövője volt a szombati gazdanap témája – a legtöbben mégis a bandérium és a fogatok felvonulására voltak kíváncsiak. Sokan felismerték az élen haladó lovast, aki a Rózsa Sándor című filmben a főszereplő dublőre volt.
A szombat a gazdáké volt Hódmezővásárhelyen: 101. alkalommal rendezte meg a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület és a gazdakörök megyei szövetsége a rendezvényt, amelyen az agrárium jövőjéről esett szó. Délelőtt Nagy Vera néprajzkutató, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitotta meg a paraszt-polgári élet tárgyi emlékeit bemutató kiállítást az Árpád utcai tájházban. Az érdeklődők délelőtt nagyobb csoportokban nézték meg az Emlékpontot, majd kora délután ugyanitt a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről tartottak előadásokat.

Ki nem fizetett támogatás

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke, Jakab István a hódmezővásárhelyi gazdanapon szervezett szombati szakmai fórumon közölte: az elmúlt három évben 230 milliárd forint támogatást nem fizettek ki a gazdáknak.

A legnagyobb érdeklődést a Serház térről a Kossuth térre, a Fekete Sas elé induló lovas és fogatos felvonulás váltotta ki. A bandérium élén haladó, rangidős lovasról, Perényi Jánosról nagyon sokan tudják még ma is, hogy az 1970-es években Rózsa Sándorról készült tévéfilmsorozatban a címszereplő Oszter Sándor dublőrjeként még egyszerre két paripa hátán is megállt.

A felvonulást a Fekete Sasnál a város nevében Almási István alpolgármester köszöntötte, jó szórakozást kívánt az esti bálhoz. A legnagyobb érdeklődést Ardai Imre, Bálint László által hajtott ötös fogata, illetve Molnár János fiákere keltette. Az ünnepségen közreműködött a Gazdasági Egyesület Boróka asszonykórusa, illetve tárogatón Tószegi Ferenc játszott. A napot a Fekete Sasban rendezett, s vasárnap hajnalig tartó gazdabál zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős a belvárosi parkolás Vásárhelyen

Jelentősen átalakítják a vásárhelyi belváros forgalmi rendjét. A közgyűlés döntése értelmében… Tovább olvasom