Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Rúdtánc: szerelem első fogásra

Aranyérmet is nyert már csapatával a vásárhelyi Bartyikné Oláh Gabriella, aki egy éve indított rúdtáncoktatást a városban. A tréner azt mondja, a nők először félve lépnek a terembe, de miután megismerkednek a sporttal, nem tudják abbahagyni.

– Számomra első fogásra szerelem volt. Az álmom vált valóra – mondta büszkén Bartyikné Oláh Gabriella pole-fitness tréner, aki két éve egy szegedi tanfolyamot végzett el, majd egy év múlva indította saját rúdtánccsapatát. A vásárhelyi Pole Magic Rúdtánc Stúdió áprilisban ünnepli 1 éves születésnapját. Jelenleg 70 fővel dolgozik, főként nőkkel, de van egy-egy férfi táncosa is. Nemcsak helyiek, csongrádi, szentesi és mindszenti tanítványai is vannak.

– Korábban több sportot is űztem, de nem találtam a helyem. A rúdtánccal régóta kacérkodtam, majd miután megszületett a kisfiam, belevágtam. Sokat segített ebben a párom – folytatta Gabriella, aki él-hal a rúdtáncért. A folyamatos fejlődés érdekében ő maga is edz Presinszki Ákos trénerrel. – Jobban szeretem a sport férfi oldalát, hiszen ők a nyers erőt, a dinamikát és az akrobatikát képviselik – tette hozzá.Nyolc hónap után jutottak el odáig, hogy két tanítványával versenyen is részt vegyenek.

Rúdtánc: szerelem első fogásra - GALÉRIA

A közelmúltban a budapesti Miss Freestyle Pole Cupon Maksa Edina arany-, míg Mihály Andrea bronzérmet szerzett. – Nagyon boldog voltam. Ebből kaptam visszaigazolást, hogy jól végzem a munkám – fogalmazott. Hozzátette, a rúdtánc egy nagyon specifikus sport, amihez fejleszteni kell az izmokat. – Mindenkinek a saját testsúlyát kell emelnie. Ezt meg kell tanulni – magyarázta Bartyikné Oláh Gabriella.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áramütés: vádat emelt az ügyészség

A 47 éves szegedi férfit, aki brigádvezetőként megszegte a rá vonatkozó foglalkozási szabályokat. Tovább olvasom