Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Saját gémeskútjába fulladt bele

Saját gémeskútjában találtak holtan egy idős székkutasi férfit tegnap délelőtt. A rendőrség vizsgálja, mi okozhatta a magányosan élő idős ember halálát. A férfi a világtól teljesen elzárva élt, még anyakönyvezve sem volt.
A pár hetes kiskutya már hiába várja gazdáját Fotó: Tésik Attila
Élelem után kutató malacok és egy, az árnyékban pihegő pár hetes fekete kiskutya fogadott minket tegnap egy székkutasi tanyán. A romos épületek előtt egy gémeskút állt, körülötte pedig szétdobált fehér gumikesztyűk. Nem sokkal korábban itt rendőrök helyszíneltek.

A 70 esztendős T. Pál a világtól elzártan, magányosan élt itt a Székkutashoz tartozó, de Orosházához közeli tanyáján. A bácsinak volt ugyan egy szép háza Kutason, de nem kereste az emberek társaságát, így napjai nagy részét a tanyáján töltötte.

A bácsinak volt egy tehene és egy zsemleszínű borja. A két állat tegnap kora reggel felbukkant az egyik háznál, több kilométerre otthonuktól. A ház tulajdonosa felismerte a két kóborló jószágot, s tudta, hogy Pali bácsitól szökhettek meg. Az idős férfi keresésére indultak, s ekkor találták meg a kút mélyén. A holttestet csak a vásárhelyi tűzoltók segítségével sikerült kiemelni. A rendőrök államigazgatási eljárás keretében vizsgálják, pontosan mi is okozta a férfi halálát.

– Szinte csak kenyéren és vízen élt, nem költött semmire. Szép kis összeget sikerült így összegyűjtenie. Nemrég elmesélte, hogy kirabolták, s 1,2 millió forintot vittek el tőle – árulta el egy nevét titokban tartó székkutasi férfi, aki hosszú éveken keresztül munkatársa volt a közeli állami gazdaságban az elhunytnak.

T. Pálnak nemrég meghalt az utolsó testvére is – összesen öten voltak –, tőle örökölt, talán erre fájhatott a foga a tolvajnak, hallottuk a faluban. A szerencsétlenül járt férfinak családja nem volt, közvetlen rokona egyik testvérének Szegeden lakó fia.

– Miután értesültem a szörnyű esetről, egyik kollégámmal ki is mentem Pali bácsi tanyájára – mondta Vígh Viktor székkutasi polgármester. A ház körül ennivalót keresgélő anyakocának, s nyolc malacának ők adtak enni, s friss vizet, melyet úgy hoztak magukkal egy kannában. A község első emberétől azt is megtudtuk, hogy a bácsi még anyakönyvezve sem volt. Már többször kérték, hogy költözzön be a településen lévő házába, de nem akart. Telente a nagy hóban úgy kellett neki ennivalót vinni, ennek ellenére kint maradt, magányosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakítás a kállai kettőstől Szent Józsefig

A negyvenes években a vásárhelyi Szenti András is részt vett a belsőszőrháti olvasókör összedőlt… Tovább olvasom