Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Samu: Trójai faló volt az SZDSZ

A Polgári Szövetség Vásárhelyért (PSZV) megbízott elnöke, Samu Ágoston szerint azzal, hogy az SZDSZ és az MSZP az ajánlószelvények leadása előtti utolsó percben szövetséget kötött, előre kitervelte, hogy megakadályozza a PSZV-t az önkormányzati választásokon történő indulásban.
„Ha valaki azt gondolja, hogy teljesen véletlen az, hogy Hernádi Gyula kampányfőnökének Rummel József III/III-as operatív tisztet választotta, az nagyon téved" – olvasható a PSZV közleményében. „Az október 1-jei önkormányzati választásokat a Rummel–Erdélyi páros és az általuk bábként irányító Hernádi megpróbálta kétpólusúvá tenni... Ebben a zseniális képben volt zavaró a PSZV, harmadik erőként. Találni kellett hát egy szövetségest, aki trójai falóként megakadályozza az indulását a választásokon. Ezt a szerepet Rummel József az SZDSZ néhány fős társulatára, nevezetesen Kiss László, Horváth László és Szentirmai Csaba triumvirátusára bízta" – áll a közleményben. Samu a továbbiakban hangsúlyozza, csak akkor derült ki az MSZP–SZDSZ egyezsége, amikor a PSZV számon kérte, miért látogatja egymást Kiss és Hernádi.
Kiss László Samu közleményével kapcsolatban azt mondta: az álláspontját folyamatosan változtató, egyre inkább jobboldalra csúszó PSZV hagyta ott az SZDSZ-t.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki elszökik, soványan jön vissza

Tizenkét lakója van a vásárhelyi speciális gyermekotthonnak – mi hat cserfes tinédzser lánnyal… Tovább olvasom