Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Sávokat zártak le a Kálvin téren

Hódmezővásárhely - Több sávot lezártak, és leszerelték a lámpákat a vásárhelyi Kálvin téren, ahol turbókörforgalmat építenek. A sofőrök és gyalogosok egy része tegnap ügyet sem vetett a terelésekre és korlátozásokra.

Visszatértünk az őskorba! – jellemezte a helyzetet tegnap az a kerékpáros a Kálvin János téren, aki többedmagával szeretett volna átkelni a Táncsics utca felőli oldalról a zeneiskolához. Igencsak hosszú ideig kellett ugyanis várakozniuk a kereszteződésben. A Kálvin János téri turbókörforgalom építése miatt ugyanis leszerelték a csomópont összes forgalomirányító lámpáját, így az Orosháza, Szeged, illetve Makó felől érkező autók egymást is akadályozva haladtak át a csomóponton. Ráadásul mindenfelől lezárták a Nagy András János-kút körüli járdaszigetet. A kihelyezett 30-as sebességkorlátozás és az útszűkület táblát pedig sokan meg sem látták.

Torlódást okoznak a sávlezárások. Fotó: Schmidt Andrea
Torlódást okoznak a sávlezárások.
Fotó: Schmidt Andrea

Az átmenőforgalom megváltozása jó néhány autóst is megtréfált. A sárga útburkolati jelekre nem figyelők közül többen is behajtottak a lezárt, korábban Orosháza felé vezető sávok egyikébe – amely azonban egyszer csak elfogyott. Még kamionnak is kellett innen visszatolatnia egészen a Négyesi-féle boltig, miután észrevette, hogy rossz helyre sorolt be. Az Orosháza felől érkezők számára megszűnt a Makó felé kanyarodó belső sáv, most oda is csak a jobb szélső sávból lehet behajtani. A gyalogosok a zeneiskola felől pedig nem kelhetnek át a Nagy András János-kút felé. Csakhogy hiába zárták le az oda vezető gyalogátkelőhelyet, a tilalmat jelző piros-fehér műanyag szalagot reggelre letépte valaki. Az iskolakezdéskor és kicsöngetés után a városi rendőrkapitányság, illetve a polgárőrség munkatársai segítik a gyerekek közlekedését.

A Kálvin János tér augusztusig tartó átépítése összesen 137 millió forintba kerül. A város az építkezésre közel 50 millió forint önerőt biztosított, a többit a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. állja.

Olvasóink írták

 • 9. szilmaril2 2010. május 18. 15:07
  „Nagyon remélem, hogy itt nem az lesz, mint Szegeden.
  Káosz a közlekedésben, de nem kicsi!!!!”
 • 8. Lixus_kzs 2010. május 18. 13:41
  „"Visszatértünk az őskorba" Ez az ember nem tudja miről beszél, nézzetek körül Szegeden ott mi van!”
 • 7. Norman_Bates 2010. május 18. 06:55
  „5. hozzászólás aggodo 2010.05.17. 03:34
  Nem tulzás ez egy kicsit?
  Amikor útfelbontáskor bas*nak kirakni 2 embert vagy lámpát forgalmat irányítani, inkább hagyják, hogy az ököljog győzzön, vagy amikor városhatárba lezárnak utat (nem ám spontán) nem raknak ki rendőrt, hogy szóljon " te hülye, mindszent fele indulj már el, ne vásárhely határába fordulj vissza 30 km-es kerülővel".
  Majd pont ide tesznek ki 2 rendőrt?”
 • 6. yuhvan 2010. május 17. 13:16
  „Csak egy szóval tudom jellemezni ezt a csomópontot most KÁOSZ.
  Annak van szerencséje aki a 47 es halad de aki rá akar térni van hogy hosszú perceket kell várnia.
  A rendőrség arra nem gondolt, hogy segíthetnék a közlekedőket. Legyen az a közlekedő kamionos, autós, motoros, kerékpáros, vagy akár gyalogos.”
 • 5. aggodo 2010. május 17. 03:34
  „Ilyen estetkben,amikor a forgalmi lampakat leszerelik, utelzaras,utjavitas van, kotelesseg egy vagy ket rendort kihelyezni,akinek a feladata ilyen esetben a forgalom iranyitasa,megpedig kezi jelzesekkel.Ket orankenti valtassal. .Rendkivul csodalkozom,hogy ez a tisztelt vasarhelyi rendorseg vezetoinek nem jutott eszebe,pedig ez mashol teljesen termeszetes.Meg jo,hogy baleset nem tortent,senkit sem utottek el,mert akkor meg perelhetnek is oket karteritesert,jogosan. Ez is a feladatuk,tuzo napon,esoben,hoban,hidegben..”
 • 4. Filctoll 2010. május 16. 20:34
  „Nem tudom észrevettétek-e hogy most hogy fel van az egész tér dúrva és elterelve a forgalom másfelé, gyorsabban át lehet jutni a kereszteződésen!”
 • 3. Agyalapi 2010. május 15. 14:10
  „Turbókörforgalom - ez kell nekünk, vásárhelyieknek. Nekünk jó lenne turbó nélkül is, csak minél hamarabb kész legyen.”
 • 2. strangerr 2010. május 15. 13:26
  „De igen a Szeremleit egyirányú utcaként kinyitják.”
 • 1. Norman_Bates 2010. május 14. 15:44
  „Erre kiváncsi leszek, gondolom a szeremleit nem kötik be :(

  off elég vicces az a szlovák rendszámú, ámde magyar feliratú Smart a képen, sajnáljuk együtt gazdája anyagi helyzetét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlik a pénz az országzászlóra

Hódmezővásárhely - Több mint 100 ezer forint gyűlt már össze felajánlásokból az országzászló emlékmű… Tovább olvasom