Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Scheiring Gábor kész Lázár Jánossal vitázni

LMP-s Scheiring Gábor örül annak, hogy a fideszes Lázár János kész egy vitában kifejteni álláspontját a szegénységről, ezért egyeztetni fognak arról, hogy ezt a vitát milyen feltételek mellett lehet lefolytatni.
A politikus hétfőn közölte: Hódmezővásárhely önkormányzata korábban olyan listát hozott nyilvánosságra a honlapján, amelyen feltüntette azoknak az adatait, akik visszaéltek a város által nyújtott támogatásokkal. Lázár János a város fideszes polgármestere később kijelentette, nem távolítják el a listát.

Ezt követően vasárnap Scheiring Gábor nyílt levélben invitálta vitára a politikust. Az ellenzéki képviselő még aznap választ kapott, amely szerint Lázár János Hódmezővásárhelyre várja őt, ahol választ kaphat a kérdéseire, a Fidesz frakcióvezetője szerint ugyanis Budapestről nézve lehetetlen megérteni a szegénység elleni küzdelem legnagyobb problémáit.

Olvasóink írták

 • 12. jim1241 2010. július 19. 10:40
  „biboonak korrekt a hozzá szólása,de azt azért nem értem,hogy gondolkozik ma Magyarországon egy munkáltató,hogy a 40-50éveseket nem szeretik felvenni dolgozni,mert szerintem ez a korosztály aki igazán húzza az igát.pl.én 32éves vagyok az édesapám 64 denem mernék kiállni ellene egy egésznapos betonkeverő hajigálásra,mert kidolgozna az tuti.”
 • 11. biboo 2010. július 14. 13:23
  „Mercedes, vastag aranylánc, stb.: ezek jól megcsontosodott sztereotípiák. Nagyon kevés valóságtartalma van az ilyen hangzatos, széles körben elterjedt állításoknak.
  A segélyezettek többsége biztosan nem járkál luxuskocsikkal, hanem a túlélésért küzd (vagy már nem is küzd, mert belefáradt abba, hogy mindenhol lépten-nyomon elutasítják, megalázzák...)
  Néhány példa, kik vannak ebben az élethelyzetben? 1. Pályakezdők tömegei, köztük sok diplomás (aki ifjúságának legszebb éveiben éjjel-nappal tanult, sokszor hiába). 2. Kevéssé piacképes tudással rendelkező fiatalok és középkorúak. 3. Nagycsaládosok. 4. Negyvenöt-ötven éven felüli munkanélküliek, akiknek gyakorlatilag semmi esélyük sincs már az elhelyezkedésre, s gyakran fizikai és pszichés állapotuk is kritikus (ugyanakkor a nyugdíjkorhatárt még nem érték el).
  Nem beszélve arról, hogy a segélyek összege egészen jelentéktelen. (A rendszeres szociális támogatás összege nem éri el a havi 30 000 Ft-ot.) Egyáltalán nem bőkezű a magyar szociális rendszer, s 2006 óta azt a keveset is leépítik, ami korábban garantálva volt.”
 • 10. szilmaril2 2010. július 14. 13:00
  „Nem tartom magam rasszistának, mindenkinek joga van a munkához, de talán nem igazán rászoruló, aki pl.
  olyan autóval jelenik meg a segélyért, amiből látható, hogy nem igazán rászoruló.
  Pl. mercedes, terepjáró, audi, ja és legalább 3 db ujjnyi vastag aranylánc a nyakba....
  És ők a leghangosabbak, színre való tekintet nélkül....”
 • 9. biboo 2010. július 14. 11:21
  „Szilléri!

  A szociáldarwinisztikus szemlélet nem az ideológiák legszebbike. Emberek százezreit, esetleg millióit "életképtelen ......" nevezni... nos, ez kissé beszűkült, vulgáris világlátásra vall!
  <moderálva.....>
  Attól, hogy rendszeresen megszégyenítik (ha fizikailag nem is semmisítik meg) a rendszer perifériájára szorultakat, Önnek nem lesz jobb az élete, higgye el!
  Mint ahogy attól sem, ha a segélyezésre fordított hatvan-hetven milliárdot az állam "értelmesebb célokra" költi. Az az értelmesebb cél alighanem az épp hatalmon lévő párt klientúrájának a további építgetése lesz...
  Tovább megyek: ha teljesen felszámolják a szociális rendszert, éhséglázadások törhetnek ki, a bűnözés drasztikusan megnövekszik, s az általános instabilitás légköre alakul ki az országban.
  Ebből már kaptunk némi ízelítőt 2006 őszén, de úgy látszik, a közélet szereplői nem tanultak a leckéből...”
 • 8. szilléri 2010. július 13. 22:26
  „Szóval ! A nyunyi havonta felveheti a tőlem bevett sarcot !
  A személyiségi jogaira hivatkozva még a munkaképes ..... <moderálva> adatai is titkosak.

  Na ezért gyanús párt az LMP.”
 • 7. keiner 2010. július 13. 10:07
  „Na, még egy érdekes cikk:
  http://tasz.hu/adatvedelem/kozepkori-modszerek-hodmezovasarhelyen
  illevetre kettö:
  http://nol.hu/velemeny/20100713-lazar_janos_esete_az_alapjogokkal”
 • 6. biboo 2010. július 12. 22:14
  „Kedves Szilléri!

  A Fidesz is "csipet csapat" volt még a kilencvenes évek elején! Emlékszem, Vásárhelyen például senki sem vette komolyan még 1993-ban sem ezt a szervezetet.
  Aztán mi történt? Néhány év elteltével ez a komolytalannak tűnő társaság majdhogynem monopolhelyzetbe került a városban!
  Az idők változnak...”
 • 5. szilléri 2010. július 12. 20:28
  „Csongrád Megyében 22 tagja van az LMP-nek.
  Komoly cég !”
 • 4. keiner 2010. július 12. 18:11
  „Friss hír, ezt már reggel 7h30 irtam nektek: :-)))
  http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/levelvaltas_listaugyben/2167889/”
 • 3. biboo 2010. július 12. 17:50
  „Dodó!

  Remélem, azért idéztél, mert nem a saját véleményedet mondod!
  Ki kell, hogy ábrándítsalak (vagy azt, aki a szöveget írta): a listára felkerültek jelentős hányada nem roma származású!!!
  Van köztük diplomás is, bármilyen hihetetlen ez a számodra!
  Először tájékozódj, hogy milyen szociális helyzet van Vásárhelyen, és utána írj!
  Egyébként az általad megjelentetett szöveg stílusa is alpári; talán nem ártana Neked (vagy az általad idézett szerzőnek) stilisztikai leckéket is venned, mielőtt a nyilvánosság elé állsz!”
 • 2. dodó 2010. július 12. 17:40
  „"Hódmezővásárhelyre várják a cigányokat felhasználó Biztos Mást. 2010. július 12. 08:47

  Lázár János Hódmezővásárhelyre várja a kóbi Scheiring Gábort, az LMP képviselőjét

  A cigányokat eszközül, az árokásásra használó, s a többség által a legjobban nehezményezett, a cigányoknak járó pozitív diszkrimináció élharcosaként gágogó kajmán Scheiring Gábor nemcsak Hódmezővásárhely polgármesterétől kaphat választ a kérdéseire, hanem találkozhat azokkal a tisztességes, a várost becsületes munkájukkal fenntartó polgárokkal is, akik Lázár Jánoshoz hasonlóan elvárják a rendszeresen segélyekért folyamodóktól,(100 százalék cigány) hogy a közpénzből nyújtott segítséggel ne éljenek vissza."”
 • 1. biboo 2010. július 12. 17:35
  „Meglehetősen cinikus L. mostani nyilatkozata is.
  Mint frakcióvezető, az utóbbi időben ő is Budapesten tölti idejének nagy részét, nem Vásárhelyen, s biztosan nem a vásárhelyi szegények között.
  Vajon mit tud ő a vásárhelyi létbizonytalanságról, aki egy számára szerencsés szerencsétlenség (Rapcsák halála) miatt, három évvel a diplomája megszerzése után országgyűlési képviselő és polgármester lett?
  Egyszerűen azért, mert a helyi Fidesz olyan jelentéktelen volt 2002-ben, hogy nem akadt rajta kívül senki, akit indíthattak volna...
  Elismerem, hogy kiváló képességei vannak, de sok tehetséges vásárhelyi fiatal a diploma megszerzése után munkanélküli, illetve éhbérért gyakornokként dolgozik.
  Neki szerencséje volt, s azt hiszi, hogy aki kevésbé szerencsés, az lusta, antiszociális, esetleg bűnöző is!
  Túl korán ívelt fel a karrierje; túl hamar tett szert kolosszális vagyonra; ezek a mozzanatok elhomályosítják látását, összezavarják egyébként is fogyatékos arányérzékét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél órán belül elkapták a vásárhelyi rablót

A bűncselekmény elkövetésétől számított fél órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi nyomozók azt a helybeli fiatalembert, aki ma délben egy idős férfit rabolt ki a városban. Tovább olvasom