Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Segítség a használt ruha, játék

Hódmezővásárhely - A karácsonyt már az úgynevezett kapcsolattartó irodában szeretné ünnepelni a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a „Panda" Csongrád Megyei Nevelőszülők és Gyermekeik Egyesülete.
Korábban megírtuk: idén a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt jutottak egy helyiséghez, amelyet szeretnének felújítani, hogy a megyében örökbefogadott, illetve nevelőszülőknél élő gyermekek kötetlenebbül találkozhassanak vér szerinti szüleikkel.

Jótékonysági estet szerveztek, 137 ezer forint gyűlt össze – hallottuk Komlósiné Varga Ildikótól, az egyesület elnökétől. Az iroda berendezésére, bútorokra is kaptak már felajánlásokat, előtte azonban szeretnék még kifesteni a helyiséget. Az elnök reméli, minden elképzelésükre futja majd, vagy társadalmi munkában meg tudják oldani a felújítást. Szeretné, ha idővel tartalékuk is lenne a váratlan kiadásokra. Ebből támogatnák a nevelőszülőket, akiknek sokszor az is gondot jelent, ha a nevelt gyermeknek le kell cserélni a szemüvegét. A használt játékoknak, ruháknak is lenne helyük.

Olvasóink írták

  • 2. niemand 2011. november 28. 13:00
    „Személyes tapasztalatom alapján írom. A gyermekotthoni gyerekek fitymálják a használt a r Sokan közülük a legutolsó divat szerint öltözne, erre nevelik őket? Magas az elvárás, alacsony a teljesítmény! Akik szinte kérik, azok a gyerekek egyáltalán felveszik? Az állami feladatot megint a lakosság oldja meg?! A gyerekeknek is minden jár, csak az őszinte szeretet nem-ez nagy gond.”
  • 1. VásárhelyiÁgi 2011. november 26. 10:44
    „Gondolom nem csak én, de sokan örömmel ajánlanánk fel néhány fölöslegessé vált játékot, kinőtt ruhát, esetleg anyagi , vagy másfajta segítséget. Ehhez jó volna egy telefonszámot, vagy email-címet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozdonyok az Emlékpontban

Két felújított és működőképes gőzmozdony, egy MÁV 328-as és a 303-as gördült be pénteken a vásárhelyi Emlékpontba. Tovább olvasom