Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Sem a vásárhelyi önkormányzat, sem a polgármesterek nem álltak kapcsolatban Portikkal

Hódmezővásárhely főjegyzője közleményben cáfolta, sem a polgármesterek, sem az önkormányzat nem állt kapcsolatban Portikkal.
Holman János: semmi közünk Portikhoz

Holman János aláírással érkezett közlemény hétfő délután  szerkesztőségünkbe. „A sajtóban megjelent híradásokkal ellentétben semmi köze nem volt Portik Tamásnak a Generál Média Kft.-hez, valamint a kft. tulajdonosainak érdekeltségébe tartozó más társaságokhoz" – olvasható a közleményben.

Korábban számoltunk be arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat a Generál Média cégcsoporthoz kapcsolható hódmezővásárhelyi H. János (36), a szegedi B. István (42) és a kunszentmártoni L. Norbert (36) ellen.

Több sajtóorgánum írt arról, hogy a 90-es évek illegális olajügyeiben elhíresült Energol egykori igazgatójának érdekeltsége, de legalábbis befolyása van a magyar online szórakoztatópiac legnagyobb magánkézben lévő cégcsoportjában, a Generál Médiában. A Holman János jegyezte hétfői közlemény szerint azonban „valótlan minden olyan állítás, amely szerint Holman Endrének, Holman Jánosnak, vagy a múltban tulajdonukban álló cégeknek bármilyen közük lenne Portik Tamáshoz. Minden ezzel ellentétes állítás a valóság durva elferdítése. Különösen nem felel meg a valóságnak azon állítás, amely szerint a Generál Média Kft. és Hódmezővásárhely önkormányzata közötti ügyleteknek bármilyen köze lenne a most folyamatban lévő eljárásokhoz".

Korábban írtuk:

Közleményben cáfolta Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője vasárnap, hogy az önkormányzat, illetve a város jelenlegi és korábbi polgármestere kapcsolatban állt volna Portik Tamással, és politikusok megfigyelésére, lehallgatására adott volna megbízást bárkinek is.

Korsós Ágnes az MSZP szombati közlésére reagált, amely szerint Lázár János volt hódmezővásárhelyi államtitkár "szoros kapcsolatban áll" azokkal a - csalás gyanúja miatt őrizetbe vett - cégvezetőkkel, akik a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft.-t irányítják.

Hódmezővásárhely "sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel" - írta közleményében Korsós Ágnes.

A címzetes főjegyző szerint pontatlan és valótlan információk jelentek meg a sajtóban a város önkormányzata és a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft. közötti együttműködésről.

A város egy használaton kívüli, üresen álló, volt iskolaépületet adott el a cégnek 2007 novemberében. A kft. a vállalt munkahely-teremtési és fizetési kötelezettségeknek eleget tett, a szerződésnek megfelelően a vételárat részletekben, internetes hirdetésekből fedezve fizette meg az önkormányzatnak - írta.

Ugyanakkor az ingatlan felújítására vonatkozó vállalását többszöri haladék ellenére sem teljesítette, ezért a szerződést a közgyűlés a 2012. október 19-ei ülésen megszüntette. A kft.-t kötelezték a vételár maradék részének megfizetésére, amit a cég egyösszegű készpénzfizetéssel teljesített - közölte Korsós Ágnes.

Hódmezővásárhely önkormányzata csak a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft.-vel állt szerződéses kapcsoltban, sem a sajtóban emlegetett General Media Sales House Kft.-vel, sem a General Media Publishing Kft.-vel, vagy a Galamb 4 Kft.-vel a városnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt - tudatta.

Korábban írtuk:

H. testvérével, Endrével együtt volt Generál Média tulajdonosa. A 444.hu szerint H. Endre hónapok óta nem tartózkodik Magyarországon, környezetében úgy tudják Délkelet-Ázsiában utazgat.

Azt a rendőrség a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy csalás gyanúja miatt őrizetbe vettek Hódmezővásárhelyen egy férfit, a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket azonban nem árultak el. A Magyar Nemzet megemlítette azt is, hogy a cég Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozott.

A Generál Médiát – ami az Opten cégadatai szerint jelenleg végelszámolás alatt áll – a sajtó is többször összefüggésbe hozta Portik Tamással. Portik fiának és a külföldön tartózkodó korábbi társtulajdonosnak, H. Endrének 2009-ben egészen biztos volt üzleti kapcsolata a Galamb 4 Kft. adásvételekor.

A “Generál-cégcsoporthoz" tartozik a H. Endre tulajdonában lévő Generál Média Publishing Kft is, ez a cég áll többek közt a mellesleg.hu-t és korábban portálunkon is bemutatott MyVip mögött is. A Magyar Nemzet nem felejtette el megemlíteni, hogy a Galamb utca 4. szám alatti irodában készítették a Kósa Lajos Fidesz-alelnököt lejárató videofelvételt.

- A rendőrség ugyan H. János letartóztatásának okairól nem árult el részleteket, de abban szerepe lehet a hódmezővásárhelyi banner-ügynek is véli a 444.hu. A Generál Média ugyanis 600 millió bannert adott a város egyik iskolájának épületéért cserébe - erről a delmagyar.hu is hírt adott. Vállalták, hogy az ingatlant felújítják, de erre – H. János portálunknak adott interjúja szerint – a gazdasági válság miatt nem került sor. Sőt, az ingatlanra 120 milliós jelzálogot vett fel a cég, aminek visszafizetése a végelszámolás miatt bizonytalan.

Megírtuk: a céggel a város tavaly megszüntette a barterszerződést, Korsós Ágnes, Vásárhely címzetes főjegyzőjének tájékoztatása szerint az együttműködés megszüntetésekor a még meg nem jelent internetes hirdetéseket 1,3 millió forint értékben a cég megfizette a városnak.

H. János egyébként a delmagyar.hu-nak adott interjújában cáfolta, hogy Portiknak bármi köze lenne a Generál Médiához.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. DMagóg 2013. május 07. 13:05
  „Semmi, de semmi alapos gyanúra okot adó tény nincs ebben!
  Történt, ami történt, teljesen jóhiszeműen a Város érdekében!
  Bármit feltételeznék, már azért is perelnének! Feltételezem a teljes jóhiszeműséget, a vétlenségüket! Sajnos, bizonyítani nem tudom! Perelnek?”
 • 31. queenmargareth1 2013. május 06. 18:47
  „28. szandokán 2013.05.06. 14:29 :)))
  de amúgy is röhejes”
 • 30. tótkomlósi 2013. május 06. 17:21
  „25. Egyolvasó 2013.05.06. 06:42

  Azért kell magyarázkodni, mert nem történt semmi és ezt mindenkinek tudnia kell!

  Nekem se volt vele semmilyen kapcsolatom és ezt mostmár Te is tudod.”
 • 29. deszkás 2013. május 06. 14:48
  „QULLANCS! Nem akarok kötekedni de aki másnak vermet ás az a sírásó! :)))”
 • 28. szandokán 2013. május 06. 14:29
  „Hogy unatkozhatott ez a szegény Portik gyerek nem ismerte senki.”
 • 27. DMagóg 2013. május 06. 14:12
  „Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy mindenben igaza van a Főjegyző asszonynak!”
 • 26. Qllancs 2013. május 06. 12:00
  „21, szatyi--ott a pont !!
  " Aki másnak vermet ás ----maga esik bele !" kb. itt is ez van.
  24, --25. igazatok van.
  A haveroknak adtak még egy lehetőséget--120 millió ft --jelzálog...amit ugye soha-senki NEM fog megfizetni.
  Pedig aki ezt kitalálta, oda adta, szerződést aláírta --NAKI KÉNE a saját vagyonából megfizetni !!”
 • 25. Egyolvasó 2013. május 06. 06:42
  „Ha nem történt semmi, miért kell magyarázkodni??”
 • 24. pachakuti 2013. május 05. 21:40
  „Miért álltak volna kapcsolatban? Egyszerűen barátok lehettek csak. Az ember pedig a barátjának mindig kedvez.”
 • 23. _csutak_ 2013. május 05. 21:27
  „Amióta az AdBlock létezik sem Firefoxon sem Chromon nincs sem banner sem reklám!
  Időnként a lejártakat kitakarítom, hogy ne fogja a gépet, mert azért komoly meló a gépnek kiszűrni a sok információ közül az egyre trükkösebb hirdetéseket.
  Ezt szerintem mindenki tudja és használja is, tehát sem kattintás sem bevétel nem származik belőlünk.”
 • 22. DMagóg 2013. május 05. 19:51
  „Olyan ellen is tiltakozik, ami talán el sem hangzott.
  Banner ügy: ésszerű, célszerű, szükségszerű? A látványos érvelés nem volt meggyőző!
  "A banner egy hirdetési megoldás, hirdetés típus, forma online marketingben."
  "Hatékonysága sajnos az internet elindulása óta folyamatosan csökken. Ennek oka, hogy minden honlap és levél/hírlevél bannerekkel túlterhelt, emiatt alakult ki az ún. bannervakság effektus is, azaz amikor a felhasználók már szinte meg sem látják, ignorálják a bannereket és nem kattintanak.
  Átlagos banner kattintás már jóval 0,3% alatt van átlagosan, ez persze kreatívtól és üzenettől függően változhat akár radikálisan is felfelé és lefelé is. 2008-as trendek már 0,17%-ról beszélnek."
  Forrás: http://onlinemarketingszotar.hu/banner
  Hit kérdése! Kidobott pénz! 6 millió banner vagy kattintás? A kattintások szerinti legjobbakat (első százat) bemutathatnák egy csokorban! Tapasztalatból tudjuk, hogy "Kattintson! Kattintson!" módszerekkel gyarapítják a mért adatokat. El nem vitatom a lehetséges hasznosságot, de kételkedem a módszer eredményességében! Már amennyiben szabad! Nagy szerencsénk, hogy a mutyi -mint, tudjuk- alapból kizárt! Ilyet még csak feltételezni -gondolatban- sem merünk! Talán -a tudomány mai állása szerint- mégis összevethető a remélt és a tényleges hasznosság!
  Tény, hogy a Cég látszatra kínos ügybe kevered(het)ett. Ám, ez a Cég nem az a "Cég"! Ott lehet fantáziálni, itt nem! Oszt Jónapot!”
 • 21. szatyi 2013. május 05. 19:26
  „Azért ezt a "bomba üzletet" csak megkötötte valaki a város részéről -2007-ben!

  ,,Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Hódmezővásárhely belterület 12168 hrsz. alatti 3933 m2 nagyságú Hódmezővásárhely, Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlant a forgalomképtelen törzsvagyonból kivonja és a Generál Média Kft. (képviseli: Holman Endre ügyvezető) részére történő értékesítéséhez hozzájárul azzal a feltétellel, hogy az ingatlan értékének ellentételezéséül a Kft. havi 670.000 Ft. + Áfa összegben (havi 10.000.000 millió banner megjelenést) hirdetési keretösszeget biztosít 5 éven keresztül (60 hónap) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata számára a Generál Média Kft. által üzemeltetett illetve az érdekeltségi körében tartozó weboldalakon.
  A Generál Média kft. ügyvezetője, Holman Endre az Indexnek azt állította: 6,7 filléres áron adták el az önkormányzatnak a 600 millió banner darabját, ami a magyarországi online-piacon rendkívül kedvező ajánlat, szinte ingyenesnek nevezhető. Holman megerősítette a polgármester nyilatkozatát, hogy a város vezetője kérte ezt a lehetőséget a cégtől."

  "Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere akkor úgy nyilatkozott: vállalja a közgyűlési döntést, amelynek ő volt az előterjesztője. Lázár szerint két hódmezővásárhelyi fiatalember (Holman Endre és Holman János - a szerk.) cégéről van szó, akik a vállalkozás központját viszik az üresen álló iskolába."”
 • 20. pirosmedence 2013. május 05. 18:06
  „Hm. Nem zörög a haraszt - persze most Korsós megpróbálja fehérre mosdatni a szerecsent!!!”
 • 19. spiler 2013. május 05. 15:58
  „netán ha lett volna kapcsolat akkor ELISMERTNÉK,,???”
 • 18. gondolom 2013. május 05. 15:34
  „A közleménnyel le lett tudva? Így egyszerű, ezt mondhatják a szocik is joggal és mindenki tiszta, hazug politika és ...kosok.”
 • 17. _csutak_ 2013. május 05. 15:24
  „Agárdy Gábor - Hogyan nem találkoztam Bartók Bélával
  http://www.youtube.com/watch?v=PcTjRRFqn70”
 • 16. balihoho 2013. május 05. 15:14
  „Egyébként a botrányt a Fidesz robbantotta ki, a Portik ügy előszedésével most csodálkoznunk kellene, hogy vásárhelynek is kellemetlenséget okoz, akaratlanul is? Tanulság: mielőtt olyan céllal vesznek elő, valami kínos dolgot, amiről úgy gondolják, ki csinálhatják vele az ellenfél pártot, gondolkozzanak, nem származik e nekik is káruk az ilyesmiből.”
 • 15. eldorádó 2013. május 05. 14:32
  „1.Korsóssal az a gond, hogy már politikai komisszárként dolgozik.
  2. felelőtlenség volt a képviselő-testülettől, hogy egy induló vállalkozásnak 100 milliós értéket adott át internetes lufikért.”
 • 14. roxper 2013. május 05. 14:26
  „8., 9. 10.

  Ha még a bennfentesek is beszélhetnének, további szaftos részletek kerülnének elő...”
 • 13. Qllancs 2013. május 05. 11:38
  „uborka .
  vigyázz mert Te is úgy jársz mint 6 másik kommentelő !
  Ki--ki vel üzletel ??? A maffia mindenüt ott van --már v. 23 éve ! nyíltan csinálják. Van aki belebukik, van aki felfelé bukik !
  X_Y . NAHÁÁÁÁT !

  Miért gondolom --hogy a 120 millió jelzálogot SOHA az éltben NEM fogják visszafizetni !!
  esetleg más is kapott e-kis pénzből ??? A bank hogyan hajtja be?? --

  v. EZT is a néppel, a hitelesekkel fogják megfizettetni ???”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar sikerült, a matektól félnek Vásárhelyen

– Elnézést, érettségizők? – állított meg az utcán egy nő ismeretlenül két lányt a Németh László Gimnázium közelében, és percekig beszélgettek a tételekről, a vizsga nehézségéről. Tovább olvasom