Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Senkinek sem jó az új forgalmi rend Vásárhelyen

A vásárhelyi Bercsényi utcában közel egy hónapja három várakozni tilos táblát helyezett el az önkormányzat. A vállalkozások már tiltakoznak ellene, mondván, ellehetetleníti őket ez a szabályzás, nem tudják ügyfeleiket kiszolgálni. Az utca lakóinak életét is megváltoztatták a vasboltnál kialakított fizető-parkolóhelyek és a várakozni tilos táblák.
A Bercsényi utcában közel egy hónapja helyeztek ki három várakozni tilos táblát, azzal a megkötéssel, hogy a tilalom a padkára is kiterjed, az engedéllyel rendelkezőkre azonban egyik szigorítás sem érvényes. Egy lakossági fórumon Mészáros István elmondta: padka nincs, parkolóhelyeket nem tudnak kialakítani, viszont a tábla ellehetetleníti az utcában működő kisvállalkozásokat, mert nem tudják fogadni ügyfeleiket.
Szirbik Ferenc nem ellenzi a fizetőparkoló-rendszert, de szerinte előbb a körülményeket kellett volna hozzá megteremteni

Feltette a kérdést: mi indokolta a táblák kihelyezését? A felvetéssel Ékes Józsefhez, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda városüzemeltetési csoportjának vezetőjéhez fordultunk:
– A Bercsényi utca János tér felőli végén fizetős lett a vasbolt előtti parkoló – kezdte indoklását a szakember –, ennek eredményeként az autósok, a fizetést kerülendő, az utcában mindenütt megálltak. Széttaposták a padkákat, mások háza előtt várakoztak órákig, és ezzel rengeteg kellemetlenséget okoztak az ott élőknek. Ezért helyeztük el a tiltó táblákat az utcában. A helyieknek nem jelenthet gondot a parkolás, ezen a részen zömében kertes házak találhatók, az udvaron, vagy a kapubejáróban is meg lehet állni. A közterület-felügyelet pedig folyamatosan ellenőrzi és bünteti a szabálytalanul parkoló autókat.
Szirbik Ferenc negatív tapasztalatokról számolt be.

Nem ellenzi a fizetőparkoló rendszert, de szerinte előbb a körülményeket kellett volna hozzá megteremteni, kijavítva az utat, a járdát. A várakozni tilos tábla őt nem érinti, viszont az bosszantja, idegesíti, hogy sokszor – a lehetőséget kihasználva – vadidegenek állnak be a kapubejárójába, és emiatt ő nem tud behajtani az autójával.

– A kihelyezett táblák nem sokat érnek, meg lehet nézni: most is szinte az egész utcában állnak, várakoznak kocsik. Szinte semmivel sem lett jobb a helyzet.

– Jómagam csak azzal nem értek egyet, hogy az egész utcára vonatkozik a várakozási tilalom – fogalmazta meg véleményét Kis Zoltánné, a Stanz csavarbolt tulajdonosa. – A hét végén ugyan nem kell fizetni a parkolásért, de így is kialakulhatnak furcsa szituációk. Öt család vendégeskedett nálunk, és csak az egyikük személykocsija fért el a kapubejárónkban, a többieknek a várakozási tilalom miatt a vasbolt előtti parkolótól kellett sétálniuk. Jó lenne, ha legalább szombat–vasárnapra feloldanák ezt a korlátozást.

A már citált lakossági fórumon Lázár János polgármester felvetette: a közgyűlés elé kell vinni, hogy szüntessék meg a vasboltnál a fizetős parkolóhelyeket. Ezzel kapcsolatban Varga András települési képviselő egyéni indítványt terjeszt a plénum elé, melyről a november 29-i közgyűlés dönt. Amennyiben a fizető parkolás megszüntetéséről határoznak, feleslegessé válnak, funkciójukat vesztik a várakozni tilos táblák is a Bercsényi utcában.

Olvasóink írták

 • 4. horgy 2007. november 28. 17:16
  „Nem biztos, hogy így kellene a munkanélküliséget csökkenteni. Attól, hogy táblákat helyeznek ki, nem a munkanélküliséget csökkentik. Néhány parkolóőrt felvétele nem fogja megoldani a város problémáját, mint ahogy azt egyes vásrosvezető gondolja. Csak bosszúságot és kárt okoznak mind a vásárlóknak, mind a kereskedőknek.”
 • 3. S.Grandpierre Cecília 2007. november 27. 17:07
  „Hajrá vásárhelyiek, harcoljatok! Ne mindig az agyatlanság gyözzőn minden teületen!”
 • 2. Vásárhelyi 2007. november 24. 11:14
  „Az az ember, akinek korlátlan gk. és telefonhasználata van, persze ingyenesen, valamint 18 milliós költségtérítése, az könnyen talál ki ilyen dolgokat, ha meg ő parkolna oda, akkor ki a fene merné kérni tőle a 100 forintot.”
 • 1. stones 2007. november 24. 10:52
  „vásárhelyi töketlenség és hozzánemértés. A működő
  a szegedi parkolási rendszert kellene átvenni: 1 v.2 zónára felosztani a belvárost. A megállni tilos táblákkal nem a (nem)parkolást kell/szabad szabályozni, hanem a közlekedés biztonságos folyamatát!

  Jó volna, ha józan ész, szaktudás és nem a botcsinálta politika rakatná ki a közlekedési táblákat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz pályázat is érkezhet egy új vásárhelyi bérlakásra

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzatnak közel nyolcszáz bérlakása van, de ha még egyszer ennyi lenne, azt is ki tudná adni egy hét alatt – véli a lakosságszolgálati iroda vezetője. Tovább olvasom