Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Sofőrből lett zenekari tag Juhos József

Hódmezővásárhely - Véletlenül lett tagja a Városi Fúvószenekarnak a vásárhelyi Juhos József. Tizenöt éve még sofőrként szállította a zenészeket, majd beugrott cintányérozni, azóta ütőshangszereken (castanetta, dob, bongó) játszik az együttesben.
Nem mindennapi történet a vásárhelyi Juhos Józsefé, aki 15 évvel ezelőtt sofőrből lett az idén Bessenyei-díjjal jutalmazott vásárhelyi Városi Fúvószenekar tagja. Akkor id. Hegedűs Endre vezette az együttest – a jelenlegi karnagy, Vágó János is számít rá. A makói mazsorettfesztiválon szerepelt a csapat. A mikrobuszt, amivel az eseményre mentek, Juhos vezette. Nem volt cintányérosuk, fűzték, szálljon be a zenekarba. Igent mondott a felkérésre, mert korábban is vonzódott a zenéhez, de szülei nem engedték, hogy komolyabban foglalkozzon vele.

Amatőrként kezdte, de tanulni akart, ezért heti három alkalommal járt tanárhoz. Mindig szeretett a középpontban lenni: a 70-es években diákként a tornateremben diszkót, valamint iskolarádiót, iskolaújságot csinált. Kőműves, a szakma kiváló tanulójaként végzett az egykori 602-es szakmunkásképzőben (ma HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény), 1989 végéig a Csomiépnél dolgozott kőművesként, normatechnológusként, ifjúságpolitikai előadóként és építésvezető-helyettesként. Ifjúsági klubot is vezetett. A PMK-ban 1990. január 1-jétől a mai napig színháztechnikusként tevékenykedik, de – mint már említettük – több feladatot ellát. A vásárhelyiekkel számos fesztiválon, fúvószenekari találkozón lépett fel, például Pancsován, Zánkán, Abonyban, Torontálvásárhelyen. Felejthetetlen élményt jelentett számára, amikor több zenekarral együtt játszottak közös számokat.

Juhos József főállásban a keverőpultnál dolgozik. A szerző felvétele
Juhos József főállásban a keverőpultnál dolgozik.
A szerző felvétele

– Szeretem a reflektorfényt, statisztaként is több darabban szerepeltem olyan nagyságokkal, mint Bessenyei Ferenc, Antal Imre, Kabos László, Schütz Ila és Pécsi Ildikó. A Kassai polgárokban díszleteztünk és statisztáltunk a PMK külső munkatársaival, Vásárhelyen és Budapesten is öt-öt előadást tartottunk. Amióta Szegeden élek, a zenére, a zenekarra, a vasárnapi próbákra kevesebb időm jut, de szeretnék ezen változtatni, mert hiányzik a közösség – mondta Juhos József.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regionális minőségdíj a Csomiépnek

Hódmezővásárhely - Elnyerte a Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyei iparkamara által alapított… Tovább olvasom