Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Sok mindenre jutott a vásárhelyi képviselői alapokból

Húszmilliós képviselői alapjukból csak 17,6 millió forintot osztottak szét tavaly a vásárhelyi városatyák. Az előző ciklus utolsó évében is különféle célokra különböző összegeket fordítottak. A legtöbbet, 4 millió 626 ezer forintot alapítványok kaptak, míg a legkevesebbet, csupán 10 ezret a kollégium.
Utoljára számoltak el a vásárhelyi közgyűlés tagjai arról, hogy az előző esztendőben mire fordították képviselői alapjukat. Az idén ugyanis már csak bizottsági alapokon osztozhatnak. A testület 24 tagja tavaly összesen 20 millió forintot ajánlhatott fel különböző célokra. Igaz, ebből csak 17,6 milliót osztottak szét. A városatyáktól legtöbbet, összesen 4 millió 626 ezer forintot az alapítványok kapták, 2 millió 129 ezer jutott a városban működő olvasóköröknek, míg 1,9 millió a különféle szervezeteknek.

Bacsa Pál szocialista képviselő a több mint 800 ezer forintos alapjából 414 ezret fordított a közterületek fejlesztésére. Mint lapunknak elmondta: amikor az előző ciklus elején a vásárhelyi belvárosban mandátumot kapott, rendkívül elhanyagolt városrészt vehetett át, így képviselői alapja zömét minden esztendőben az infrastruktúra fejlesztésére költötte. Ebbe beletartozott a József Attila-iskola környéki járdák rendbetétele éppen úgy, mint a Szegfű utca csapadékvíz-elvezetésének megoldása és számtalan pad lefestetése is. A legnagyobb dolognak pedig az Oldalkosár utcai buszváró építését tartja.

Összedolgoztak

Összedolgozott képviselői alapja felhasználásakor Fekete Ferenc és Szeli Ferenc, annak ellenére, hogy Fekete Ferenc a Fidesz egyéni képviselője, Szeli Ferenc pedig szocialista volt az előző közgyűlésben. A két városatya nemcsak tavaly, hanem a korábbi években is összefogott egy-egy feladat megoldására.

– A többi célra is igyekeztem támogatást adni, így jutott az alapomból az óvodának, a Belvárosi Olvasókörnek, az alapítványoknak, a sportegyesületeknek és a nyugdíjasklubnak is – tette hozzá a városatya.
A fideszes Tóthné Kecskeméti Katalin komoly summával, 295 ezer forinttal támogatott alapítványokat. Havasi Katalin fideszes képviselő 186 ezer forintot fordított a közterületekre. – A pénz nagyobb részét cserjék és fák ültetésére, illetve a zöldterületek rendbetételére költötte.

– Tavasszal és ősszel is osztottunk növényeket – igény szerint – a körzet lakóinak – mondta a képviselő. Hozzátette: minden intézménynek igyekezett támogatást adni, a különböző közösségeket pedig létszámuk arányában részesítette előnyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódmezővásárhely, a kerékpárosok városa

Vásárhelyen rengetegen közlekednek kétkeréken, a várost behálózzák a bicikliutak. A helyiek a… Tovább olvasom