Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Sok tolvaj – több rendőr

Rendőrök és mezőőrök is járőröznek Vásárhely dinamikusan fejlődő városrészében, Kishomokon, hogy elriasszák a tolvajokat. Olykor a kapitány és a közrendvédelmi osztályvezető is végigmegy az utcákon. Az utóbbi időben itt elszaporodtak a lopások.
Annusék építkezésén minden szerszámot elvittek a tolvajok Fotó: Tésik Attila
Kishomokon az utóbbi időkben a területen építkezők és ott élők tapasztalata szerint nagyon elszaporodtak a lopások. A tolvajok visznek mindent, ami mozdítható, és már nagyobb tételben is. Az építkezők izgulhatnak a legjobban: az éjszakára őrizetlenül maradt szerszámok, létrák, építőanyagok nincsenek biztonságban, bármilyen gondosan zárják el azokat. A tolvajokat az sem rettenti el, hogy néhány tulaj éjszakánként is ki-kimegy az épülőfélben lévő házhoz. Többen látni véltek a környéken egy gyakran feltűnő fehér autót is, ám biztosat senki sem tud, hiszen a szomszédos Kertvárosból sokan itt hajtanak fel a 47-esre. A területen gyakrabban ellenőriznek a mezőőrök is.

A vásárhelyi rendőrkaptányság jelentős erőt, 10-13 egyenruhás és civil rendőrt vezényelt a kishomoki területre – tudtuk meg Dezső József városi rendőrkapitánytól. Azt sem titkolta el, hogy a városrészt már korábban parancsnoki járőrterületté minősítették. Ez azt jelenti, hogy a szolgálatban lévő rendőrautó a város mellett Kishomokon is végez járőrözést nap
Bartha János osztályvezető és Dezső József rendőrkapitány kishomoki ellenőrző körúton Fotó: Tésik Attila
közben és este is. A rendőrség hamarosan bűnmegelőzési fórumot tart a kishomoki közösségi házban, felhívja az ott élők figyelmét arra, hogyan is vigyázhatnak egymás értékeire.

A napokban fosztották ki a kishomoki telkén építkező Annus Jánost. Megmutatta azt a hatalmas vas szerszámosládát, melyről a lakatot erővágóval távolította el valaki, majd az összes szerszámot elvitte. Nem hagyta ott a tolvaj az alumínium létrát sem, így kényszerűségből az ácsok másnap reggel raklapból készítettek maguknak létrát, hogy a munkát folytatni tudják, hogy egyáltalán feljussanak a tetőre.

– Éjszakánként ki-kijövök a telekre, hogy megnézzem, minden rendben van-e – árulta el Annus József, akit mélyen megdöbbentettek a történtek. Eddig egyetlen gyanús autóval vagy „alakkal" sem találkozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ingyentelkek osztásának hatása

Megnőtt a vásárhelyiek építési kedve, amióta az önkormányzat rendszeresen oszt ki ingyentelkeket a… Tovább olvasom