Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Sokan már most karácsonyra hangolódnak

Közelegnek az ünnepek, a vásárhelyiek lázasan készülődnek. Nagybevásárlás, csomagolás, és a fa kiválasztása a fő teendők ebben az időszakban. Akad, aki az utolsó pillanatra hagyja az ajándékok beszerzését, de van olyan is, aki már a nyáron elkezdte kihúzogatni a listáról a tételeket.
- Sajnos a párommal egészen az ünnepekig dolgozunk, így nem tudunk jó előre bevásárolni, az ünnepi menühöz mindig az utolsó napokban szerezzük be a hozzávalókat - meséli Szabó Erika, akit a karácsonyi terveiről faggatunk. – Az ajándékokat persze folyamatosan vesszük meg, nem hagyjuk az utolsó pillanatra, de sokáig keresgélünk mire megtaláljuk a megfelelőt - folytatja.

Hódmezővásárhelyen főleg a hipermarketekben nagy a felfordulás a december közeledtével. A pénztárosok felkészülnek az emberáradatra, és ilyenkor több a türelmetlen vevő is. Mindenki figyeli az akciókat, mert sokat kell költeni szeretteinkre.  - Régebben Moncsicsi babát kértünk, most az unokám tabletet, okostelefont akar - panaszkodja egy idős hölgy egy vásárhelyi áruházban, ahová ellátogattunk.

Mi kerül a karácsonyfa alá?
Mi kerül a karácsonyfa alá?

Egymást érik a karácsonyi díszek, Mikulások, hóemberek tömkelege, rengeteg hangulatos, jópofa holmit találhatunk. A fősoron ajándékcsomagok, édességek és szeszes italok vannak kipakolva, ezek a legkeresettebb fogyasztási cikkek ebben az időszakban. Kisné Szatmári Szabina már nyár óta figyeli az akciókat, és amit tudott, már régen beszerzett. – Megvettem az ajándékokat majd eldugtam otthon, így nem kell majd kapkodnom. A héten végleg befejezem a karácsonyi nagybevásárlást és így a nagy tömeget is elkerülöm - magyarázza.

Szabináéknál 25-én van a nagy családi ebéd, az asztalra a hagyományos finomságok mellett brokkolis szelet és hideg saláta is kerül. Két kisfia van, az ő ajándékuk is gondosan be van már csomagolva.

A napokban beindult a karácsonyfavásár, az árak igen borsosak, találunk fát húszezer forintért, míg a legolcsóbb fenyő kétezer forint. - Mi már évek óta a műfenyő mellett tettük le a voksunk, mert az nem szóródik, nem kell utána takarítani és a lányomat sem szúrja meg - avat be Erika kérdésünkre, hogy élő, vagy műfenyő párti-e. – Idén közösen gyártunk majd Zsófiával, a kislányommal karácsonyfadíszeket, már megvettem hozzá az alapanyagot, biztos élvezni fogja. Ajándékba hintalovat, vagy főzőkonyhát kap, mindenképpen olyan játékban gondolkodunk még, ami fejleszti a képességeit. A bevásárlást mindig nagyobb boltokban végezzük, természetesen szaloncukrot minden évben veszünk.

- Mi mindig a férjem unokatestvérétől veszünk élő fát, mert ő is árusítja. Minden évben sütök mézeskalácsot, ez a hagyomány idén is folytatódik, természetesen. A nagyobbik fiam annyit mondott: traktort szeretne, így egy olyat vásároltam neki, ami összerakható - teszi hozzá Szabina.

A legnagyobb tumultus tizennyolcadikától egészen huszonharmadikáig várható a boltokban, fenyőfát pedig szinte már nem is kapni huszonkettedike után.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazudott, lopott, fizetés nélkül távozott

Előzetes letartóztatását indítványozta a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség annak a férfinak, aki május 30. és szeptember 16. között a gyanú szerint tizenkilenc bűncselekményt követett el. Tovább olvasom