Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sokan megszokásból parkolnak tilosban

Hódmezővásárhely - Hiába szűnt meg január elsejétől a parkoló a vásárhelyi Deák Ferenc utcában, s tábla is jelzi, hogy itt megállni tilos, a figyelmetlen autósok ma is úgy parkolnak a bankfiók és a diszkontáruház előtt, mintha mi sem történt volna.
Rutinból vezetnek és parkolnak a vásárhelyi autósok is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy még mindig parkolónak használják a Deák Ferenc utca CIB Bank és Plus Áruház előtti szakaszát. Pedig itt január elseje óta megszűnt a fizetőparkoló. Ráadásul a papírbolt előtti villanykaróra felszerelt KRESZ-tábla a megállást is tiltja.

A vásárhelyi közgyűlés az év végén módosította a parkolási rendet. A parkoló eddig is szerencsétlen helyen volt, hiszen a várakozó autók és a járda között haladt a kerékpárút. A figyelmetlenül kinyitott jobb oldali ajtóknak többször is nekiütköztek a kerekezők. Ráadásul néhány autósnak fel sem tűnt a felfestett kerékpárút, simán ráállt.

A tilalom ellenére tegnap majdnem minden korábbi várakozóhely megtelt az egykori parkolóban, igaz, a nap folyamán volt olyan időszak is, amikor csak két autó várakozott ezen a szakaszon – a tilosban. Itt állt meg délelőtt kocsijával az a férfi is, aki csak tőlünk tudta meg, hogy már tilosban parkol. Azt mondta, mindig itt várakozik, ha dolga van a környéken, s nem tűnt fel neki a magasba szerelt tiltótábla.

A rendőrség már szabott ki büntetést. Fotó: Tésik Attila
A rendőrség már szabott ki büntetést.
Fotó: Tésik Attila

– Azóta, hogy tavalyelőtt májusban bevezették a fizetőparkolást a városban, annyit változtattak azon, hol lehet megállni, hol nem, hogy nincs, aki követni tudja. Azaz van, ha a sofőrök figyelik a KRESZ-táblákat! – mondta Nemes Lajos, aki előbb lassított a diszkont előtt, majd bekanyarodott a mellette lévő utcára, az üzlet parkolójába. A rendőrség már több tilosban állót figyelmeztetett és büntetett meg ezen a helyen.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. KilgoreTrout 2009. január 20. 17:42
  „Rendes vagy.
  Én meg köcsög, de továbbra sem hiszek neked. Ismét bocs.”
 • 29. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 20. 08:09
  „KILGORE TROUTH! Csak tévedésből vettem észre mert tudod ólvasni is csak szótagólva tudok így bukkantam rá! Csupán a vakszerencsén múlott! Hát ha ennyire félelmetesnek tartod a helyesírásomat akkor nepazaróld a drágaidődet az én ákom bákom írásaimra. Egyszerűen ugórd át őket. Aki pedig áldoz a drágaidejéből hogy mégis elólvassa annak megköszönöm még akkor is ha nem eggyeznek a véleményeink. Most nem írtam sokat hogy ne szenvedjél annyit az ólvasással.”
 • 28. KilgoreTrout 2009. január 19. 19:13
  „Egy helyesen írni nem tudó ember hogyan veszi észre mások írásában a helyesírási hibát? Mindig is sántított nekem, hogy kamu ez az írástudatlanság. Ha nem az, akkor meg félelmetes. Bocs.”
 • 27. yuhvan 2009. január 19. 14:29
  „mutatkja ez elírás nem helyesírási hiba. Tudod mit hagyjuk egymást békében, mert ennek nincs sok értelme és nem is akarlak piszkálni, mert nem ez volt a célom csak, hogy tudd azt kapod amit adsz. Kicsit többre tartom magam nálad.”
 • 26. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 19. 12:12
  „DEMOFILGHT! Hát az biztos hogy én is kaptam jó kiadósan kritikákat. Ez pontosan így van. Én nem is állítottam hogy én egy tévedhetetlen és agyonrakúltúrált ember vagyok. De most is csak azt tudom mondani neked is hogy ez egy ilyen óldal. Ahol lőnek ott vissza is szoktak lőni. Az hogy sokkal több kritikát kaptam az annak is betudható hogy sokmindenkit szíven találtam vagy legalább is közelkerűltem az igazsághoz. De azért is kaptam mert sokmindenkinek ószimpatikus vólt a hozzászólásom na meg a legtöbbet a helyesírásom miatt is. Hát ez van. De én sohasem állítottam hogy mindenben igazam van mert ahányféle ember van annyi a más vélemény is. És ezután sem fogok megílyedni semmiféle kritikától sem! Legfeljebb megvédem magamat ahogy csak tudom.”
 • 25. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 19. 11:59
  „YUHVAN! Te talán magadból indúltál ki? Mert úgyveszem észre hogy nagyon érdekel ez a köcsög téma! Én részemről nem vagyok ferdehajlamú mint te! Én a nőket szeretem! Azért látom hogy te is kezdessz jó nagy parasztá válni hiszen jó sok helyesírási hibát ejtettél. Vagy csak egy kicsit idegesebb vagy a kelleténél? Egyépként nemérzem magamat se pofátlanabbnak sem bunkóbnak náladnál! Mert te belőlled is ömlik ám a kútúra! Na jól van ha fólytatni akarod ezt a stílust akkor sokkaltöbbre lessz szükséged! Na addig is csáh!”
 • 24. yuhvan 2009. január 19. 11:26
  „Kedves Írástudatlan. Látom hogy nem csak írni, de olvassni sem tudsz. Olvassd már el újra végig a hozzászólásom és utánna parasztozz le minden olyan kedves fórumozót aki hibásan ír, mert én nem a helyesírásra gondoltam akkor mikor ezt írtam rólad. És nem eveztem veszélyes vizekre kedves, mert ez nem másoknak szólt hanem neked. És nem húzztam fel magam ne is haragudj ezt a szivességet nem teszem meg neked :)
  De most már mennyél anyucikához sírni hogy miket mert írni neked ez a csúnya Írástudatlan bácsi! Ez egy kicsit köcsög beszólás ne is haragudj, de tudod mit ez sem érdekel ez csak azt mutatkja, hogy tényleg pofátlan és bunkó ember vagy. Az is lehet hogy most épp egy nálad jóval idősebb emberrel köcsögölsz kedves.
  És kritikát te nem bírod, mert ilyenek írsz vissza. Te még egy normális érthető kritikát sem tudsz leírni.”
 • 23. demofilght 2009. január 19. 11:08
  „Most már csak hozzászólok én is. Irástudatlan.. Sok hozzászólásokat elolvasva a véleményem az, hogy nem csak Gyurómuró kapott kritikát! Azért téged jóval többen osztottak, söt a rólad irt kritikákat te lereagálva rögtön visszapinpongoztál, ezért sincs igazad ebben. Engem is büntettek már meg és azt kell mondjam jogosan-akkor ugy jártam. Ha elolvasod a feni cikket kerek perec le van írva, hogy veszélyes volt már akkor is az akkor kihelyzett parkoló a kerékpárutra kinyíló ajtók miatt is. Arról meg nem a rendőrség tehet, hogy mikor hova helyeznek ki táblát vagy épp parkolóhelyet, viszont elvárják tőlük, hogy legyen közlekedésileg és közbiztonságilag is rend a városba. Kíváncsi lennék arra ha pl. neked vagy hozzátartozódra nyitnák rá az ajtót és azóta korházban feküdnétek súlyos sérülésekkel, kit hibáztatnátok azért, hogy nem csináltak semmit, a szabálytalanul parkoló autókkal....
  Ja és nem vagyok rendőr...”
 • 22. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 19. 10:31
  „GYURÓMURÓ! Nem gázóltál te semmivel sem a lelkivilágomba. De te tetted magadat nevetségessé a hozzászólásaiddal.Főleg olyanokat mondassz hogy becsületsértést követek el hogy véleményt írtam. No meg hogy lenyomoznak mert egy kicsit kritizálni mertem a rendőröket. Meg hasonlókat.Pedig ez az óldal erről szól! Látod hogy kaptál is kritikát de nem csak tőllem. Pedig egy szakácstól többet várna az ember. Most mit mondjak? Így jártál.”
 • 21. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 19. 10:20
  „YUHVAN! Nem értem hogy miez a nagy felháborodás? Ha jól emlékszem te neveztél engemet Pofátlan alaknak nem???? Hogy írni nem tudok az tény! Azért is választottam ezt a nicket! De látom ha nagy nehezen azért csak eltudtad ólvasni a hozzászólásomat. Akkor csak tudok valamennyire írni! Hát ezekszerint paraszt vagyok a gyenge helyesírásom miatt? De most ezzel a szólásoddal eléggé veszélyes vizekre eveztél mert rajtamkívűl még mások is ejtenek helyesírási hibákat. Ezekszerint akkor nagyon sok paraszt van a fórumozótársaink között úgye? De nem a helyesírás ám a lényeg ha nem a mondanivalója amit azért egészen jó megértettél mert igen csak felhúztad magadat. De látom hogy nem bírod a kritikát pedig ez az óldal arról is szól ám! Itt kaphat az ember hideget és meleget is! Ez már csak ilyen! De most már mennyél anyucikához sírni hogy miket mert írni neked ez a csúnya Írástudatlan bácsi!”
 • 20. yuhvan 2009. január 19. 00:02
  „Az ecsémre rájöttem és honnan tudod, hogy az öcséd vagyok tudtom szerint egyke vagyok, de majd rá kérdezek már az ősökre :) Akár a nővéred, hugod vagy talán még a bátyád is lehetnék. A másik ha itt Gyurómuró bunkó (bocsika) akkor te meg paraszt vagy a saját írásod szerint, mert hogy kevered az ö-t az e-vel az is biztos. És nyugodtan elküldhetsz moderálásra :)

  Csak hogy emlékezz:
  13. Írástudatlan-Tdi. 2009.01.14. 09:54
  ÉN2! Nagyon igazad van! Hát én ismerek sok olyan embert aki keveri az ö-vel való beszédet az e-vel. Mindég is mondom nekik hogy döntsék már el hogy melyik stílusban beszélnek mert ez a kevert beszéd nagyon parasztos. És ami hab a tórtán mindegyik falusi!”
 • 19. yuhvan 2009. január 18. 23:42
  „Ezek mik: Egyépként, ecsém, raka, vólna, kikől és ezek csak szavak van hogy egy egész mondatodat nem értettem.
  Kijavítottam magam.”
 • 18. yuhvan 2009. január 18. 23:40
  „Kedves írástudatlan NEM VAGYOK RENDŐR. Ha más véleményen van az ember akkor már rendőr vagy épp bunkó lehet csak :( És tényleg jó néven vagy bejelentkezve, mert hogy írni nem tudsz az tuti. És a családommal te ne nagyon foglalkozz ha kérhetem, én sem emlegettem a tiéd.

  Ezek mik: Egyépként, ecsém, raka, vólna, kikől és ezek csak szavak van hogy egy egész mondtatodat nem értettem.

  És egyébként Neked nincs mivel játszanod?”
 • 17. Gyurómuró 2009. január 18. 21:04
  „Nocsak-nocsak belegázoltak a kicsi lelkivilágodba....egyem meg a vérző szíved Írástudatlanom... de sajnállak..Pont te mondod, hogy mindenki foglalkozzon a saját bajával, miközben te másokat kritizálsz, meg basz.gatsz.... Mindenkit utolér a végzete.. előbb vagy utóbb... :-) ja és ezek után regisztrálok talán "Bunkó " néven is mert jól hangzik.. Szegasztok a Bunkó voltam... :-D
  / ja és jó érzés hogy akadnak még olyanok is akik meglátják a lényeg mögötti részeket is..
  Én se többre sem kevesebbre nem tartom magam másoknál ... egy "aprócska kis szakács vagyok" egy icike picike kis szakács.....
  És még én vagyok a bunkó a 14. és a 16. hozzászólást tekintve -- tudjátok mit Én vagyok de frankó bunkónak lenni...feldobtátok a napom köszike... Csákány a Bunkó voltam....”
 • 16. Én2 2009. január 18. 09:39
  „írástudaatlan, ne foglalkozzál GYURÓMURÓ-val, ő bunkó, Te írjál csak ami a szíveden és örömmel tapasztalom, hogy a helyesírásod is javul szépen.”
 • 15. KilgoreTrout 2009. január 18. 00:07
  „Írástudatlan, neked külön használ, ha ideges vagy. Szinte már helyesen írsz.
  Egyébként meg igenis legyenek ott rendőrök, mert a sok balfasz képtelen alkalmazni a KRESZ előírásait. Talán így figyelnek majd kicsit. Ugyanez van a Tóalj utcánál is, ott sem sok embert zavar a tábla.
  Ja, és nem, nem vagyok rendőr.”
 • 14. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 17. 17:32
  „YUHVAN! Talán te is rendőr vagy? Nagyon az az érzésem hogy igen! Egyépként tudod ecsém hogy ki a pofátlan? Aki elébed raka az első falatot és azt mondta egyél kisfiam! Én nem emlékszem rá hogy bántottalak és most sem tettem vólna ha te nem támadsz rám minden előzmény nélkül. Az hogy én mit írok kikől és mikről Ahhoz neked hatalmas nagy semmiközöd sincsen! És jó vólna ha nem én lennék a figyelmed központjában hiszen van neked családod is!”
 • 13. yuhvan 2009. január 17. 17:05
  „Nem vagytok semmik már megint olyanon vitatkoztok aminek semmi köze sincs a cikkhez.
  A táblák tök mindegy, hogy villanykarón vagy oszlopon vannak akkor is kresz tábla. És magassághoz még csak annyit akkor a jelzőlámpa alatti táblát sem veszitek figyelembe mert magasan vannak :) 4m ig a kresz tábla kresz tábla.

  És az irástudatlan igen is pofátlan alak már volt vele dolgom ő marhára ráér másokat ba.... inkább foglalkozna a saját dolgával és ha már fórumozik akkor figyeljen oda hova mit is ír, mert egy kicsit ciki szerintem, hogy az egyik helyen ez a véleménye a másikon pedig épp az ellenkezője ugyan arról a témáról.”
 • 12. Norman_Bates 2009. január 17. 11:00
  „Gyuromuró:
  Idióta parkolási rendszer miatt tilosban parkolókat büntetni!
  30 as táblánál fűtött octaviában ülve kamerázni!
  "semmi közöm a közbiztonsághoz, mert a bűnözőknek már több joguk van mint nekünk" - re hivatkozni.....
  .....
  Öregem, ehhez aztán kell az intelligencia... bravó!

  Nyomozz le, ha tudsz, waze”
 • 11. JB007 2009. január 16. 14:30
  „Gyurómuró kedves!
  Te sem az anyakönyvezett neveden írogatsz...
  Valamint a makói példát ide felhozni, hogy "majd elvisz a rendőr" nem épp a szólásszabadságot éltető megnyilvánulás. De természetesen lehet, hogy a DM kiadja az IP címet és megindul a nyomozás, de nem túl hihető ezért.
  A szerkesztőségnek pedig szerencsére nem kell figyelembe venni, hogy milyen hozzászólásokat rak ki az oldalra, mivel semmilyet. Ezt egy program végzi el, de most inkább nem megyek bele a működés ismertetésébe.

  És igen, a fórumokon szükség van olyan emberekre, akik mást mondanak. Gondolj bele, milyen dögunalom 100 hozzászólást végigolvasni, ha mind ugyanazt az álláspontot képviseli.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn indulhat a Villeroy

Hódmezővásárhely - Minden jel szerint jövő hétfőn újra termelni kezd a Villeroy&Boch Magyarország… Tovább olvasom