Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Sokan üzemeltetnének a megyében postát

Hódmezővásárhely - Magánkézbe szeretne adni huszonegy Csongrád megyei postát a Magyar Posta Zrt. Hódmezővásárhelyről érdeklődnek legtöbben a megyében található hivatalok iránt.
Csongrád megye kilencvennégy postahivatalából huszonegyet hirdetett meg pályázaton magánosításra a Magyar Posta Zrt. A hivatalos nevén Postapartner-program tavaly kezdődött: az első ütem zárásaként a Magyar Posta októberig harmincegy postát ad át üzemeltetésre vállalkozóknak Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Heves megyében. A második ütemben Csongrád megyén kívül
Fejér, Veszprém megyei, valamint fővárosi hivatalokat hirdettek meg.

– Százkilenc vállalkozás jelentkezett ezekre, amelyek fantáziát látnak az üzemeltetésben – tudtuk meg Tomecskó Tamástól. A Magyar Posta Zrt. szóvivője elmondta: első körben ezeknek a vállalkozásoknak még nem kellett megjelölniük, hogy konkrétan melyik postát is akarják majd üzemeltetni. Ezt a közbeszerzési pályázat későbbi szakaszában kell megtenniük. A posta internetes honlapján ugyanakkor már nyilvánosságra hozták az érdeklődő vállalkozások neveit, illetve azt, hogy melyik megyében szeretnének magánkézbe venni hivatalokat.

A vásárhelyi Szabó Sándor a Fő út 15. szám alatt lévő hivatalt magánosítaná. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Szabó Sándor a Fő út 15. szám alatt lévő hivatalt magánosítaná.
Fotó: Tésik Attila

Megyei cégek csak Csongrádban működtetnének hivatalt: Hódmezővásárhelyről négy, Szegedről és Mártélyról egy-egy vállalkozás érdeklődik a posta kínálta lehetőségek iránt. Budapestről, Nyírtelekről és Nyíregyházáról szintén lát egy-egy vállalkozás fantáziát a Csongrád megyei postahivatalokban. A fővárosi székhelyű Rotobacco 2004 Kft. például egyszerre működtetne hivatalt Budapesten, Baranya, Csongrád, Fejér és Veszprém megyében is, amit a közbeszerzési pályázat is lehetővé tesz. Nem kötelező a postát a jelenlegi bérleményben sem tovább működtetni – a feltétel mindössze a szakképzett alkalmazott, tíz négyzetméter ingatlan, és vállalni kell a posta addigi szolgáltatásait. A minőségért és a küldemények biztonságáért a Magyar Posta felel.

A hódmezővásárhelyi Szabó Sándor például a Fő út 15. alatt levő hivatalt magánosítaná. – A postával szemben van egy ingatlanom, ami korábban élelmiszerboltként üzemelt, de be kellett zárnom. Ide költöztetném át a postát, hiszen régóta üresen áll egykori boltom – magyarázta a vállalkozó. Az elköltöztetett hivatalokkal kapcsolatban Tomecskó Tamás megjegyezte: mivel a magánosításra szánt hivatalok többsége bérleményben működik, azokat felmondaná a Magyar Posta. A saját tulajdonban levő ingatlanok további sorsáról majd azok kiürítése után döntenek. Az alkalmazottakkal kapcsolatban megjegyezte: nem a létszámleépítés a cél – akinek tudnak, felajánlanak egy másik állást, vagy ha lehetőség van rá, a kedvezményes nyugdíj lehetőségét.

Hódmezővásárhelyről négy vállalkozás érdeklődik a Csongrád megyei hivatalok iránt. Fotó: Tésik Attila
Hódmezővásárhelyről négy vállalkozás érdeklődik a Csongrád megyei hivatalok iránt.
Fotó: Tésik Attila

Arról, hogy megyénkben mikor kerülnek végleg magánkézbe a hivatalok, pontos dátumot még nem tudott mondani. Azokat a postákat, amelyekre nem érkezik pályázat, a Magyar Posta üzemelteti tovább.

Amikre pályázni lehetett

Magánosításra meghirdetett postahivatalok: Árpádhalom, Petőfi utca 30.; Csongrád, Bokros utca 36.; Derekegyház, Kossuth utca 2.; Dóc, Alkotmány utca 17.; Eperjes, Petőfi utca 2/B; Felgyő, Széchenyi utca 4.; Ferencszállás, Szegedi utca 53.; Hódmezővásárhely, Fő út 15.; Hódmezővásárhely, Nádor utca 44.; Királyhegyes, Dózsa György utca 16/B; Kübekháza, Felszabadulás utca 12.; Mártély, Fő út 82.; Nagyér, Szabadság utca 54.; Nagylak, Nyárfa sor 22.; Öttömös, Petőfi út 16.; Pusztamérges, Felszabadulás utca 51.; Pusztaszer, Felszabadulás utca 23.; Szeged, Kapisztrán utca 52., Koszorú utca 35.; Tiszasziget, Szent Antal tér 3.; Újszentiván, Árpád utca 11.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés és vitézi eskü Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Két esemény, a 20. század háborúiban elesett vásárhelyi hősökre való megemlékezés és a vitézi eskütétel apropóján vizitált Vásárhelyen a Szent Korona másolata. Tovább olvasom